У нас и по света: Да бъдем горди българи, иска Йотова

Вицепрезидентът призова за обединение на сънародниците
11 май 2018 15:30,
41
У нас и по света: Да бъдем горди българи, иска Йотова
Снимка: Пресцентър на вицепрезидента

"Време е за единение на българите от цял свят за развитието и бъдещето на България". Този призив отправи вицепрезидентът Илияна Йотова от Каварна, където днес се провежда Общобългарския младежки фолклорен събор "С България в сърцето".

В тридневния събор участват над 1500 деца и младежи от цяла България и историческите ни диаспори.

Днешният събор е 15-ти поред, негови организатори са Община Каварна и продуцентска къща "Пирина".

"От множеството срещи с българите в Молдова, Сърбия, Македония, Албания, Унгария разбрах колко ценят те подкрепата на хора като вас", обърна се вицепрезидентът към един от вдъхновителите на събора – Илия Луков.

Тя обясни, че делото на певеца е още по-значимо. "Чрез преданията, приказките и героите от фолклора вие съхранявате величието на народа ни, независимо от това къде се намират неговите чеда", каза Йотова, цитирана от пресцентъра си.

Според вицепрезидента младежкият събор и Каварна дават възможност българите в България и тези извън нея да си припомнят, че са един народ.

"България е древна страна, страна не на разстояния и мащаби, а империя на духовност и култура. Една от най-старите държави, създала писменост за славянските народи. Да бъдем горди, че сме българи.", обърна се Йотова задочно към сънародниците ни по света.

Тя припомни, че фолклорът и традициите ни обединяват.

"Българските младежи ни обединяват, защото те са истинското общо бъдеще на нашия народ. Независимо къде живеят, те носят българщината в сърцето си и я предават. За нашите деца сме длъжни да направим всичко, за да съхраним традициите. За да пребъде България", каза още Йотова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Даже не съм горд, че съм християнин. Къде е Бог да види Неговите служители с Бентлита ( или Крайслер) , не си спомням вече? Или тези с Ролекси за по 40000$? Не съм чул църквата да раздава на бедните. Съжалявам за офтопика, не се сдържах.
35
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Мислиш ли, че Бог ще ти помогне? Къде беше когато хората се давеха заради стар и неподдържан язовир? Къде беше когато изгоряха в леглото заради стари и неподдържани жп линии? Къде е за да види как живеят мошенниците и честните хора? Не се заблуждавайте, Бог отдавна е абдикирал. И не ми казвайте, че това е изпитание, или че са неведоми неговите пътища. Ние сме като стара играчка в купът, с която никой не иска да си играе.
34
2
 
3
 
! Отговори
Бог да ви благослови преди 6 години
всичко от което се нуждаем е Бог за да дишаме живеем и съществуваме
33
2
 
1
 
! Отговори
,,гордост,, преди 6 години
горди че сме християни наистина да сме вътрешно щастливи блажени ,,Блажена онази нация чиито Господ е Бог,, бг политиците нямат страх от Бог от това нацията бг страда и отделния човек без вяра упование в Бог в тези ,,размирни времена,, няма мир без Бог когато намериш Бог намираш мир с Бог със себе си и т.н но ,,ние сме горди българи,, уви не е късно да намерим Бог ако наистина искаме истинската духовност не сектантство от Изтока ислям
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ,,бля бля,, 33Доста добре казано.Браво!Но телетата няма да те разберат.*** е много ***.А това с гордите *** го измисли оная Надка-гаражната.Проста и еФтинка женица.
31
1
 
3
 
! Отговори
,,бля бля,, преди 6 години
Бог се противи на горделивите а на смирените дава благодат не бъдете горди българи смирението не е да си смотан а разумен и мъдър има смисъл за да живеем не да ,,си мислим че живеем,, за какво защо смисълът на живота да познаем Бог вечният живот това е смисълът на живота другото е няма значение
30
2
 
1
 
! Отговори
,,смирение какво е,, преди 6 години
горди че сме свободни от българската глупост слънчасала култура фолклор смирение е да коленичиш пред Бог не пред хора
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитвам, ама не ми се получава, все на срам ме избива.С какво да се гордея?
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бъдем русофили предатели, иска Йотова
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой за гордо магаре чул ли е??Така ми звучи и "горд ганьовец".ХА-ХА
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заши ли си полата, Йотова? Що ти трябваше толкова да коленичиш пред чуждия патриарх?
25
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 6 години
С какво да сме горди? С образователната система ли, или съдебната, или здравната? Да не говорим за полиция или армия. А за стандарта на живот какво да кажем?!?! Най се гордеем с политическата класа. Добре, че имаме летища иначе трябваше със автобуси да се изнасяме от тази ,,държава".
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епа ние сме горди ***,с такава политическа върхушка,няма как иначе да е.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другарке, тва Решетката по мейла ли ти го пусна? Дето се правим на патриоти и изведнъж - хоп, бяло- СИНьО - червено знаме,а?
22
2
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
Това модно ревю ли е ?Много маненкенки се виждат на снимката.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не виждам младежи, само някакви земни косатки и бездетни баби над 25 г. възраст. пък и след 7 поколения човек носи гени от 120 прародители от които един да е бил българин в тези чужди страни. накрая някой китаец може да се мисли за българин, но не е. тези диаспори ги отпишете изобщо.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... казала руската пдлога...
19
2
 
9
 
! Отговори
Горд Имигрант преди 6 години
За да си позволиш "лукса" да работиш в България (извън офшорната зона София) трябва да имаш родители в ЕС ,които да ти помагат с по 500Е на месец.Иначе си жив умрял като 60% от българските пенсионери със пенсия под 100Е!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая има ужасно излъчване да вземе да си обръсне краката и да смъкне тия *** и да си облече пола да заприлича на човек.
17
0
 
13
 
! Отговори
ГОРДИ???? преди 6 години
НЯМА ТОЛКОВА СМАЧКАН НАРОД КАТО БЪЛГАРИТЕ .ВДИГАТ ЦЕНИТЕ ПОГОЛОВНО НА ВОДА , ТОК , БЕНЗИН , ПАРНО .. РЕСПЕКТИВНО ХРАНИТЕ ..... А ВСИЧКО СИ ТРАЕ ..... КАКВОТО ОСТАНА ТУК Е СМАЧКАНО ДУХОВНО И НЕСПОСОБНО ДА ВДИГНЕ ГЛАВА И "ГОРДО" ДА ВИ ИЗМЕТЕ - ВАС ПОЛИТИЦИТЕ