Въоръжават армията за 3.3 млрд. лева

НС гласува днес два от проектите за модернизация
Обновена: 8 юни 2018 08:45 | 8 юни 2018 08:20, Петя Славова
84
Въоръжават армията за 3.3 млрд. лева
Снимка: архив, Reuters

НС ще гласува днес два от проектите за модернизация на армията. Вчера депутатите обсъждаха близо час и половина параметрите им, но в крайна сметка гласуването остана за петък сутринта.

Още по темата

Проектите предвиждат купуване на поне 8 изтребителя и 150 единици бронирана бойна техника на обща стойност близо 3,3 млрд. лв, пише "Монитор". Плановете на МО са да поиска 12 оферти за закупуване на изтребители от 7 различни държави, като преобладават тези за американския F-16, който е и най-продаваният боен самолет в света, претърпял множество модернизации и отговарящ изцяло на предварително заложените от страната ни критерии.

От самото начало проектите за превъоръжаването на армията, с които трябва да се усъвремени авиопаркът на ВВС, разполагащ сега с МиГ-29, и да се подменят овехтелите БТР-и, срещнаха подкрепа в лицето на ГЕРБ и ДПС. Депутатите от БСП, както и партията на Веселин Марешки „Воля“ пък пробваха да ги спънат многократно. Явно усетили, че позицията им срещу модернизирането на армейските редици е в разрез с нагласите в обществото, вчера червените дадоха да се разбере, че все пак ще подкрепят проектите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: армияМОВВС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
не е ясно кво стана, щото щатите имат стотици бройки ф-16 консервирани и едва ли би било проблем да ни дадат 20 30 100 броя, така както са спонсорирали турската авиация навремето. странно е, че се говори за ф-16 при положение че се твърди, че сааб се задължава да построи ремонтна работилница на територията на страната - клиент, а ПО СЛУЧАЙНОСТ, най близкия завод в който произвеждат/ремонтират модули за 16-ката е в турция. т.е. ше платаме на рошняците за миговете и на турците за ф-ките, май.
65
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
боби тука ли е, за едни параметри иде реч...
64
1
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
10 % комисионна !!! Иха,ГЕРБ !!!
63
0
 
4
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
Туй харченето и краденето на народна пара стана български псевдо патриотичен спорт.И как ще се защитаваме като минаги сме били продажници.на терена печелим после на масата всичко губим,че и горница...Не ни трябва нито армия нито снаражение.имаме мафиоти тях да ги сложим на барикадите...
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всякакъв самолет, който не е нов, т.е. вече не се произвежда и/ или няма да го произведат "след заявка" ще бъде жива подигравка с понятието "модернизация", а да не говорим , че ще е подигравка са парите, които ще излязат от джобовете на хората.поради това, аз лично бих зачеркнал въобще от списъка т.н. "велики" 16-ки, без да се замислям.ако ще се купува - трябва да е ново като модели и/ или като производство!
61
2
 
3
 
! Отговори
да преди 6 години
няма никакво значение дали самолета ще е френски,британски или американски...важното е да е нов,а не втора ръка и да е съвременен модел
60
1
 
9
 
! Отговори
бай х преди 6 години
...оферти за закупуване на изтребители от 7 различни държави, като преобладават тези за американския F-16 .... работата е ясна
59
1
 
4
 
! Отговори
Коки преди 6 години
Да, но само си пишем по форумите и нищо друго не се прави. Пак ще излязат парите от нашия джоб. И ще вземат някакви трошки на по 20 години. И как при развитието на самолетната авияция ф-16 се обявяват за най-модерните. Като има къде - къде по-нови самолети. И да обявят и начините на поддръжка.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патрията е в Топ 3 на бойните машини за пехотата. Но сравнено с Боксер и Пираня е по- евтини. С разрешение за производство и ремонт ще бъде. Така че не знам какво пак мелите. Това ще е и работни места, заплати и т.н.
57
1
 
1
 
! Отговори
До Това преди 6 години
Тези ПВО ракети са от 1961г. но пак могат да свалят пътнически самолет
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
из ще се модернизирам ... с техника от olx - отговаря на всички критерии, нищо че е 3-а ръка...но пък има сигурна воставка с "еконт"... кво пък, аз да не съм "първа ръка"... ха ха
55
3
 
0
 
! Отговори
:-):-):-) преди 6 години
соросои'дите са болни след тая новина..че и Иванчева ще лежи в затвора за престъпленията си...какви времена настанаха :-):-):-):-)
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преобладават тези за американския F-16, който е и най-продаваният боен самолет в света, претърпял множество модернизации и отговарящ изцяло на предварително заложените от страната ни критерии...охо, то вече е решено, "че отговаря на всички критерии"е що правите "конкурси" тогава ? взимайте направо старите и вече не произвеждани каруци и няма смисъл от циркове.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, войната с Русия е спечелена.
52
4
 
5
 
! Отговори
генералъ Вазовъ преди 6 години
непобедими руски войници? ами, да бехте казали бе, друзя...ние отде да знаем че сте непобедими...
51
0
 
6
 
! Отговори
Просто мисля преди 6 години
Иначе образованието е приоритет според министри, експерти и т. н.. голям смях
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако разкажеш на някоя от тези рускини, които си "удрял", за чувствата си към Русия, със сигурност би те набила. .Хахаха, мислиш си, че рускините се интересуват от чувствата ми към Русия ли?
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
закакво ни е това оръжие ? за война ли се готвим ?
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и хохлите се бият с американско оръжие, обаче са стигнали до под кривата круша.
47
1
 
9
 
! Отговори
the ghost преди 6 години
И за какъв *** са ни тези бойни единици? То няма нито държава, която да си заслужава да бъде бранена, нито армия,която да умре за тази държава