Три пъти плащал Борисов борчове на други за самолети, сега вади парите за F-16

ВВС имали само транспортни, нито една пушка, ни торпедо, ни ракета
Обновена: 18 юли 2019 11:37 | 18 юли 2019 11:33, Камелия Цветанова
207

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призна, че е настоял да платим веднага за изтребителите F-16.

"Настоях да платим накуп за F-16, защото ми омръзна в три управления да им плащам борчовете, когато са се пазарили за самолети", каза той по време на годишната среща с посланиците ни зад граница.

Още по темата
Според него решението на кабината е да се отиде на варианта за нашите възможности като държава - да се купи възможно най-добрия самолет, който значително подобрява възможностите ни.

"Доста спекулации чухме по темата, едва ли не, ако няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способността. Нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на нашите военновъздушни сили. Като отговор бих казал на тези знатни военни, че аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите", допълни той.

Според него неслучайно ние имаме бойна авиация.

Проблемът обаче бил в това, че всичко ново до този момент, което е купено, е годно само да се натовари щаба и да избяга.

"Само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка - не ракета, не торпедо, пушка няма, за стотици, стотици милиони, над милиард, повече, отколкото за F-16", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Той упрекна военните, които критикуват избора на новите изтребители.

"Тези същите излизат да ни дават оценка. Позволявам си да го говоря в този тесен кръг, защото вие трябва да знаете какво да отговорите когато ви питат в чужбина", обърна се Борисов към дипломатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
26
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Мачкай Баце на глупендерите кyxите тикви!Наддават неистов вой, защото "Зеленият пъпеш" неможа да ни пробута щайгата (Грипен), която единственото и предимство пред F-16 е да каца на черен селски път.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ай дай да ги купуваме тия фърчила,че дано от някъде се появи един истински хакер да им бръкне в софтуера и ги прати да бомбардират сборището илиогнището на чумата на площад Оборище-Дондуков 1
37
25
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Да не забравяме, че тези които сега са ревнали погребаха едни милиарди в трапове като Беленския и Цанков камък, а се опитаха и да съдят един бивш военен министър, затова затова че е избрал полската оферта за ремонт за МИГ-овете пред рушката, при положение че именно *** нарушаваха системно въздушното ни пространство и принуждаваха вехтите ни МИГ-ове да се вдигат, като по този начин допълнително ги товареха и амортизираха ... !!!
36
4
 
33
 
! Отговори
Един преди 4 години
Баце, па си напинял на сyджук и си качил кръвното. Успокой се бе, човек, на години и килограми си! На кого си плащал борчовете, като дойдеш на власт, като преди това пак беше ти? Я мое съм от село, *** не съм баш от най-крайните къщи, та така за мезе да ме вземаш. И както говориш, все едно от джоба си ги извадил тея пари, та да платиш. Тва не са твои пари, Баце, тва са мои пари, на комшиите (те вече са от крайните къщи, ама и те са убави българи), на ората от съседните села.
35
23
 
6
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Борисов е абсолютно прав! А този сайт е на път да се превърне в русофилска клоака. Четейки така наречените мнения направо се хващам за главата. До сега не вярвах в Кремълските простотии и асиметрични действия, сега вече - започвам да вярвам.
34
1
 
19
 
! Отговори
! преди 4 години
Абсолютен илитерат.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И всъщност за къ вуй са тез самолети?Щаба да може още по бързо да избяга ли?Че то в 8 самолета ще се съберат само 8 щабаджии!
32
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подай си оставката бе!Ще те съдя до дупка,че ми изкара данните на показ и отгоре на това се подиграваш със стореното.Всеки който счита, че е засегнат може да съди държавата за нанесените щети. Хора, не се двоумете, действайте. Този тип трябва да е в затвора и да плаща за "благополучието" което 10 години ни подсигурява.
31
0
 
23
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Явно е имало фонкол от козяк, да поеме част от вината, за това плащане кеш, авансово 5 г напред, сделка нечувана в правния и икономически свят! Аз ако си поръчам най модерната кола или компютър кеш сега с доставка след 5? Дали ще си струва цената? Преди 5 г г н Смешен И Нагъл Премиер какви бяха телевизорите компютрите и телефоните? Относно лъжата да не оставял дългове, че 600 млн за 20 г с лихвите знаеш ли колко са? 763 млн поне! сиреч ти вече остави 763 млн
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, да не стане като с електронното правителство, за което си дал 2млрд., но все още го няма?
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2020 година самолетите от генерация 4+ и 4++ ще са безвъзвратно остарели!Но важно е да се краде с безпрецедентна наглост!
28
0
 
19
 
! Отговори
Геле преди 4 години
Тоя не решава нищо, щатите го натиснаха да кихне веднага парите
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама тоя от неговия джоб ли ги вади парите?... така излиза от заглавието
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де ама какво ще ги правим тези самолети???А,забравих може би ще си купуваме индулгенции.Хаха
25
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавник! Родолюбец, патриот и народен будител! Генерал Бойко Борисов!
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние като футболистите на "Лудогорец".Нямаме си късмет и това е.
23
1
 
28
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Чакай бе човек,как изобщо ти се събира в устата изречението "БОЙНА АВИАЦИЯ"?!За какво ни в изобщо тая незначителна бройчица самолети?На кого бихме се опълчили с тях?Да си представим конфликт с турците НЕДАЙ БОЖЕ,....шест минути и половина според мен ще е "ВОЙНАТА"!
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли кой да ни отъртве от това недоразумение?
21
1
 
25
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Много сме зле
20
1
 
28
 
! Отговори
ГЕРБ=БКП преди 4 години
Платил е ТОЙ или НИЕ сме платили ? Има голяма разлика .Ако Б.Б е извадил от джоба си някакви пари ,а в декларацията му пише че има само 271 475 лв значи има укриване на данъци ! Къде спят данъчните ? Трябва дасе пр овери тази работа ,щом министърът твърди, че лично е платил .