Атаката срещу НАП не е игра, а опит за разклащане на властта!

Правени са одити на всички критични системи
20 юли 2019 11:15,
53
Атаката срещу НАП не е игра, а опит за разклащане на властта!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Атаката срещу НАП е много тежък инцидент, по-тежко би било само ако някой би заличил, или променил данните. Не вярвам, че един такъв пробив е просто игра или има за цел да покаже, че някой е велик. Това има за цел да разклати правителството, ако е организирано отвън - целта е да се разклати държавата. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Още по темата

"Правени са одити на всички критични системи, но едно е данните да се съхраняват само за вътрешно ползване, друго е електронни услуги с външен достъп. Това ги прави много уязвими. Киберсигурността е едно безкрайно състезание", каза още Томислав Дончев пред bTV.

Опити за кибератаки има редовно, през миналата седмица имаше опити за пробив и кибератака срещу 4 или 5 институции. Проверих си данните и аз, има фрагментарна информация, която е изтекла и за мен. Ние трябва да върнем доверието на хората към тези системи, коментира Дончев.

Един от изводите е, че трябва да харчим повече за киберсигурност, за момента даваме 5 милиона лева за киберсигурност. Кой колкото е виновен, ще си понесе вината, обясни вицепремиерът.

Преразпределението на отговорностите между общини и държава не означава вдигане на данъците. Според вас, кой трябва да носи отговорност за построяването на една детска градина в общински град. Естествено, държавата трябва да помага.

Идеята за данък "Богатство" се появява не за първи път, не обичам да се изказвам, без да съм прочел цялото предложение. Преди няколко години имаше подобен опит във Франция и голяма част от богатите хора се изнесоха да живеят в Швейцария, каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Дончев - един от малкото герберасти, които уважавам, все още, разберете отмина времето, когато властта се бранеше с оръжие, властта не е самоцел, властта е избрана от данъкоплатците, за да върши определена работа, ако не може си отива, герберастите се провалиха във всяко едно отношение и продължават да се провалят, а не желаят да си ходят. Защо г-н Дончев? Защо продължава тази агония, при положение, че нещата само се влошават и стават все по-нелицеприятни?
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев, каквото и да приказваш, провала е голям. "Калинките" които назначихте по партийна линия ви провалиха. Сега мажете и "замитате" та народа да повярва, че сте невинни. Приказките на "невинния" Горанов дразнят още повече народа. Казвам това щото съм човек от народа. Този народ на който хакерите му "източиха" цялата биография и всякакъв статус, в разрез със "лютия" натиск над народа да спазва Закона за личните данни. А, как вие спазвате закона - вече видяхме. Всички агенции са хакнати.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТо 29путин го измисли!Той бил гребец на лодката, ама му я клатели.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само дето вместо властта, са се разклатили едни други работи!
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите сме много наведен народ ,много сме патили и се пазим ,но има кой да ви потърси сметка ! Със сигурност няма да избягате от началника горе ,там ще ви удари където най-много ще ви заболи
35
2
 
10
 
! Отговори
НИСЬИБЕ преди 4 години
ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.НЯМА ЗАЩИТЕНИ И НИКОГА НЯМА ДА ИМА НА ТОЗИ СВЯТ.
34
2
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Ами те богатите хора у нас са почти до един престъпници. Така че примерът със Швейцария не е толкова лош. Вдигайте данъците за богатите и да се изнасят.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много често почнахте да констатирате, че трябва да върнете доверието на хората,пък само се дъните. Обърнете внимание не само на имиджа си, ами и на хората по провинцията, че е мизерия.Хвърлете по един поглед през оградите на къщата си за гости
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма Държава,тоя к*р*е*т*е*н говори за държавност.Ако тая пародия я наричате Държава,то какво ли би означавало Кралство.България в момента е едно изостанало племе с вожд и няколко шамана но в никакъв случай Държава.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некадърниците сами се кла тят.Никой не им е виновен.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх те е че ще ти ритнат паницата, нали Тъ пчо?9
29
3
 
16
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Дончев, Дончев при усвоени 20 милиарда еврофондове кретате с 3% ръст. Това си е доказателство за кражба бе, Калинке.
28
1
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 4 години
ахахааха абе *** на път и под път. Спрете се бе!
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато власта се клати. Москва се притичва да спасява, освобождава, помага и финансира.
26
2
 
19
 
! Отговори
Клатик.р преди 4 години
Властта се самоклати, като системно си назначава некадърници и послушни началници на всяка една иституия. Това е само един от повсеместните резултати. Посланието е "понеже сте прости и покорни, ша ви управляват ***, а вий че им берете гайлето". Примера от вчера - назначен съветник в СЕМ с агроикономика от Враца с успех от дипломата 3.89
25
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
обаче кой айдиот е измислил тая БЕЗУМИЦА "клатене на властта"?!?!?!Как се КЛАТИ едно "правителство"?Що за дивотия?!То ВСЯКА КРИТИКА,или несъгласие с *** -"властимащи",автоматично се припява от тях с:-"Некои са опитват за клатат властта"..Кое правителство по света е "застраховано" против критични атаки?..-Това на Ким...Друго?..А,да,и Тиквун са натиска да го не "заклати" некой,да има вечен комфорт и да си щурее на воля като "началник на Територията"..Станахме ПЪЛЕН РЕЗИЛ пред света с т
24
1
 
21
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Толкова сте зле, че който ви хване яко ви ?б?. А специалисти няма и да имате, защото не може да си ги позволите, понеже и акъл си нямате. Наемате некадърници да ви вършат работата, защото си ги избирате "под масата" и това са последствията.
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вредиш ли на ГЕРБ- помагаш на България.
22
3
 
8
 
! Отговори
гучу преди 4 години
Аз не съм бг гражданин ама имам неплатени здравни и егн, алу шу въ у куптора, тва било държава.
21
1
 
18
 
! Отговори
Гаден Мрънкач преди 4 години
Дончев,ама цитирай ме, направи ми реклама;))), много си стиснат, типичен евреин;))) недей ме перефразира, а кажи: "Това е интернет-революция срещу управлението на Вожда". А Бойко, беше предоволен, че пред НС, няма кой да вика: "Бойко Мурво, Бойкооо - Мурво...". Сега стана по-лошо, разбра ли? Трябваше да сте доволни да има улични протести срещу вас. Самите вие, трябваше да ги спонсорирате, ако бехте умни;))) Но не..., ние ще симулираме Стабилитет;)))