ОмбудсМая: "Силните на деня" се саморазправят с хората

Манолова зад уволнената медицинска сестра
5 авг 2019 15:58,
38
ОмбудсМая: "Силните на деня" се саморазправят с хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Силните на деня" се саморазправят с хора, защитаващи гражданските си права, отсече омбудсманът Мая Манолова, която изрази тревогата си от дисциплинарното уволнение на медицинската сестра Мая Илиева от болница "Токуда".

Илиева беше инициатор на протестите на медицинските специалисти, а вчера съобщи във Facebook, че е уволнена от болницата, заради синдикалните си действия и със съгласието на КНСБ.

Още по темата

"Скандализирана съм от уволнението на Илиева и е очевидно, че това е опит да й бъде затворена устата", допълни Манолова, цитирана от БТА.

Това не е единственият случай за оказване на натиск, каза още Манолова и посочи, че на такъв са били подложени и други медицински специалисти извън София.

Според омбудсмана е оказван натиск и върху протестиращи граждани за други каузи.

"Това е тревожен факт за състоянието на демокрацията в България", каза още Манолова.

Медицинската сестра Мая Илиева изрази категоричното си мнение, че ще потърси правата си в съда.

В заповедта на Илиева е посочено, че тя не е изпълнила професионалните си задължения в работно време и е описана подробно ситуацията.

В становище на болницата, изпратено до медиите, е посочено, че наложеното дисциплинарно наказание на Илиева е "мотивирано от нейни конкретни действия и бездействия при и по време на изпълнение на непосредствените й професионални задължения", а като повод за налагане на наказанието са: "факти и обстоятелства, които са категорично установени и за които има писмени и други доказателства и свидетелски данни".

От болницата посочват, че наказанието на Илиева не е свързано със синдикалната й дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Тази на снимката най-вдясно не беше ли дето фалшифицира изборите през 2013 г?
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде ги намира все такива откачалки?Всички истерички при Мая-та!Нека да повишат заплатите на сестрите никой не е против,но ако лидерката им не е отговорна към пациентите в интензивно отделение кел файда!Предишната лидерка на майките имаше съдружие със съден за педофилия ,беше се развела със съпруга си за да завземе къщата с работилницата,а него тормозеше с ограничителни заповеди които той впоследствие отменяше чрез съда.Всичко беше скълапила за да няма достъп до къщата и работилница си
29
3
 
3
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
КНСБ подкрепиха Фандъкова за следващ мандат. Гербердки креатури. Колкото за Токуда - беше и си остана една мошеническа болница!
28
4
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До дядо от село 20 Що бе дядо ? По времето на БСП да не беше по различно ? Същата стока са.
27
7
 
9
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Тази досадна червена коза не спря да се бута навсякъде, за да привлича внимание. Няма да те огрее кметският стол в София бе, тъ.па кюстендилска сли.ва. Не сме забравили зулумите ти и от къде идваш.
26
1
 
6
 
! Отговори
Илиян преди 4 години
До Анонимен Ще смачка Маяма и сие за 14 път!А мед сестрата Мая е член на партия ВЪЗРАЖДАНЕ!Вземи почети малко!
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е единственото наказание на синдикалната лидерка от болницата!От години е това положение!Има много наказания,но се крие зад синдикалната си дейност и от години води дела с болницата,за всяко наказание!Кой крив кой прав,но не изглежда читава работата с нея!Все пак това е интензивно кардиологично отделение!А на другата Мая Маноловата й трябва крякаща като нея да вдигат шум!Токуда е най скъпата болница,скоро излязоха цените ,сериозни са!
24
1
 
12
 
! Отговори
мук преди 4 години
Профсъюзите у нас са кухи ***-угодници на властта! А поговорката "Наведена главичка сабя не я сече" спомняте ли си я ?
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в частните болници. Кой стачкува в държавата? Учителите, полицаите, държавните Марици и мини, държавните болници.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ситуация,дано не гледаме с винови физиономии,когато се разбере истината за уволнението и.Коментираме ,а ясно,точно и достъпно е само работното место и отношенията и с ръководството на болницата.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено,че от болницата така ще кажат,но сега ли чак са видяли че не си изпълва задълженията?И що я уволниха след като организира протеста.Болницата има пари за адвокати,съдии,Журналисти,синдикални деятели.Спукана и е работата..
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От болницата посочват ,че уволнението на медицинската сестра е свързано единствено с професионалните й задължения по установени факти и обстоятелства ,без това да има връзка със синдикалната й дейност!Ако това е така,и вероятно е системно,от такива ситуации ,ако смята Мая Манолова да си прави пиар е меко казано грозно и цинично!Защото лошото отношение към болните да се пренебрегва за имиджа на новоизлюпена кандидатка говори за морала на Манолова!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На доста хора през годините, кариерите тръгнаха от синдикална дейност.Да не ги изреждам,една даже до Сараите стигна.. Хубаво е да знаеш и защитаваш правата си,но е здравословно да спазваш и законите, още повече в сферата на медицината.
18
3
 
6
 
! Отговори
дядо от село преди 4 години
Е,Мая откри топлата вода.Винаги силните на деня мачкат.Това е така,защото слабите не са единни..Много лесно се продават и защитават интересите на силните,докато последните имат нужда от тях.И така силните ни мачкат един по един.Но като не става въпрос за теб си траеш.Днеска един,утре друг,докато дойде твоя ред.Тогава другите си траят,защото не ги засяга..И така един по един.Силните имат интерес да сме разединени,да се мразим и да сме страхливи.И ЗАВИСИМИ
17
5
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И какво всъщност иска пчеличката на Валдемар?
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая ще смачка Фандъка!
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая е умна жена и дано разбере,че славата не е най главното.Медицинските сестри в отделенията да се грижат и лекуват болните и умерено предпазливи да са към шефовете си и колегите членове на различни политически партии.
14
14
 
9
 
! Отговори
Илиян преди 4 години
Мед сестрата МАЯ е член на партия ВЪЗРАЖДАНЕ!ЦИРК ЦИРК ЦИРК!Където е Маяма Костинбродска винаги има уловка!
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСИНДИКАТИТЕ НЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ...
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИМА ОЩЕ ЕДНО- КОСТИНБРОДСКА.