Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако видите някой много да го нападат лично (agrumentum ad hominem), значи казва някоя неудобна истина
456
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми прав е човека, така си еСега покрай герберската пропганда много хора са забравили какво е било, обаче други помнят... Истината не може лесно да се скрие, въпреки старанията
455
5
 
3
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Освободиха България от какво, че не разбрах?
454
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А баба му Анусия какво казва ?
453
6
 
14
 
! Отговори
Маймуняк проз преди 4 години
Какво друго да очакваш от агент на КГБ?
452
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да ти кажа пял е че и гюбеци е въртял за стотинки и боза пред немски войници на гарата във Варна ...Общо взето това му е борбата роден 1932 Комадос на 11 години към 44 :)))
451
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ако беше пял на Хитлер и неговите престъпления щеше да оправдае !
450
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: ПенсионерТака е, прав си! Като са дошли комунистите на власт, първо са заграбили земята на селяните, ликвидирали са развитото земеделие, а за "освободените" от земята си земеделци са започнали да строят огромни заводи и комбинати в големите градове.Пример за такъв е гигантът "Кремиковци", който вече не съществува, но такива заводи са причина за опустяването на селата още по времето на Тодор Живков и преселването в големите градове.Сега лъжат младите, че на село било хубаво!
449
4
 
13
 
! Отговори
тръмп преди 4 години
Този лично бих го разстрелял.
448
5
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До До телето 481 Тези 40 % неграмотни ат миналото са се изхранвали от земята . Работили са за себи си и са нямали партиен секретар над главата. Моя дядо с 300 дкр. земя е отгледал и изучил 6 деца. Двама с висше , и четирима със средно образование.Идват руснаците и идилията свършва.
447
4
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
За да не си помисли някой, че си измислям това за руския цар, ще си позволя да цитирам названието му на руски:"Всешутейший, всепьянейший и сумасброднейший собор одна из затей, учрежденных царм Петром I с целью развлечений, питейных увеселений, карнавальных действ и так далее; своеобразная шутовская орденская организация, объединявшая царских единомышленников."Защото този сам по себе си почти неизвестен факт изглежда доста шокиращо, на фона на префъpцyнената "набожност" на руските царе.
446
4
 
12
 
! Отговори
човек преди 4 години
Мит е и "любовта" на Русия към България заради източноправославното християнство.Сега Владимир Путин се скъсва да строи джамии - една огромна построи в Москва, а сега още по-голяма в Чечения.А дори в царска Русия християнството не е било толкова на почит.Цар Петър I например е основал така наречения "Пиянски Синод". Весела компания от негови приближени и приятели, с които организирали запои и гуляйджийски opгии, като целта им е била да осмиват християнската религия и свещенослужителите.
445
6
 
16
 
! Отговори
човек преди 4 години
Истината е, че докато не срежем "пъпната връв", която свързва България с Русия, вечно ще бъдем бедни и зле. Всички беди идват от Русия!Русия никога не е изпитвала умиление към българите нито заради източноправославното християнство, нито заради славянския произход и език.В самата Русия има всякакви - чеченци, дагестанци, тувинци, осетинци. А нас ни харесва защото по-лесно се асимилират славяни отколкото тюркоезични например.
444
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В същността си фашизмът, комунизмът и национал-социализмът не се различават съществено. Не знам защо този овч.ари.н си мисли, че в България е имало фашизъм, че да има нужда да ни освобождават от него. Авторитарен режим - да, на страната на Остта сме били - да, имало е профашистки организации в страната - да (във всички държави от Съюзниците е имало, дори в САЩ), но да твърди, че държавата ни е била фашистка - хайде моля, тоталитарната държава те я насадиха тук след 09.09.
443
2
 
10
 
! Отговори
човек преди 4 години
Бе стига с този асфалт!Достатъчно е да видим съседна Сърбия пътищата там и пътищата тук.И през комунизма, и сега, сръбските пътища са по-добри.Виждал съм в Сърбия нови преасфалтирани пътища, а виждам и старите им, от времето на Тито, които още не са асфалтирани отново.Еми, техните са напукани но пак са по-добри - нямат големи дупки.А нашите, строени при Тодор Живков са целите в кратери като обратната страна на Луната!Ама Тито е строял с германски материали за разлика от нас.
442
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветските терористи в Царство България са били избивани по всички международно признати правила за борба с тероризма. Все пак и тогава е имало ОН и Женевска конвенция и българските офицери от вътрешни войски са изучавали тези правила във военните училища и академии. На всеки е ясно, че терористът е опасен за населението и се убива, когато отказва да се предаде.
441
4
 
5
 
! Отговори
До 482 преди 4 години
Кой е казал, че Хитлер е построил 90 процента от днешните пътища в Германия! Въпросът е, че след 45-та г. не са тепърва строени 90 процента от пътищата в Германия, както и по цяла Европа, дори в СССР, за разлика от мизерна преди 45-та г. България, която е била осеяна само с коларски пътища, като останалите европейски държави, ама през 18-ти век!
440
4
 
7
 
! Отговори
До телето преди 4 години
Виждал съм разкъртени пътища от соца - поне 50 см. асфалт! Не като днешните, които по документи са сигурно метър асфалт, но като ги разкъртят за ремонт 2 г. след полагането - 5 см.!
439
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Например в Германия... Много от днешните пътища са построени още от Хитлер--------- Въпросът беше дали 90% от асфалтираните пътища са построени тогава. Мога да те уверя, че дори в Германия повечето пътища с трайно покритие са строени след Хитлер. Да, имало е аутобани, но това далеч не е 90% от пътната мрежа.
438
9
 
2
 
! Отговори
До телето преди 4 години
Теле, нито аз, нито родителите сме били партийни членове! И днес не членуваме в никакви партии! Имай поне малко уважение - преди 89-та вероятно поне си се ограмотил, както и родителите ти, изучили сте занаят да си изкарвате хляба, вероятно живеете в жилище построено тогава! Ако не знаеш преди да дойдат комунистите 40 от населението е било неграмотно, а 90 процента без средно образование!