БСП пита: Кой оряза парите за медсестрите от 50 на 6 млн. лв.?

Здравният министър трябвало да обясни причините
44
БСП пита: Кой оряза парите за медсестрите от 50 на 6 млн. лв.?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че с постановление на МС парите за увеличение на заплатите на медицинските сестри са намалени от 50 милиона на 6 милиона лева, БСП настоя здравният министър Кирил Ананиев да обясни защо се е стигнало до това решение.

Още по темата
Социалистът Георги Михайлов припомни, че вече от половин година специалистите по здравни грижи протестират при това напълно основателно според левицата.

"Ставаме свидетели на два факта, които си противоречат крестящо. С постановление на Министерски съвет от 10 април тази година се отпускат 50 млн. лв. насочени към увеличаване на заплатите на медицинските специалисти в системата. Малко по-късно с постановление 111 и в параграф 2, цифрата 50 млн. лв. се заменя с 6 млн. лв", коментира той.

Според него  Ананиев е длъжен да обясни какво е наложило да се стигне до това положение и какво е  неговото отношение към огромния и сериозен проблем, който довежда до рязкото изтичане на кадри от страната.

"БСП многократно е предлагала създаването на междупартийна комисия за решаването на тежките проблеми в българското здравеопазване. Ние смятаме, че здравеопазването е надпартийна кауза. До момента нямаме отговор на нашето предложение", каза още проф. Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Аз искам да попитам БСП защо при Жан Виденов получавах заплата 4 долара месечно?Подкрепям сестрите,но нека БСП да стоят далеч от тях!Защото когато аз вземах 4 долара месечно съпругата ми която е акушерка вземаше 2,5 долара месечно!Ясно ни е,че БСП и ГЕРБ са лявата и дясната ръка на БКП и се командват от едно място.Крайно време е да дойде на власт някой като Пиночет,защото само той се доказа като истински антикомунист!Но за сега такъв няма.
39
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 40: Много елементарно. Ако БСП не каже, каквото на теб ти се иска, министър Ананиев няма нужда да обяснява нищо, а медицинските сестри ще си чакат повишението на заплатите до второ пришествие. И какво общо има с това масовата приватизация и сребърният фонд?Това е то гербаджийското управление. Чакайте да се оправи здравеопазването.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първо бсп да каже, кой и как обра сребърния фонд?! после да обясни като как, аджеба, премина масовата приватизация и кой най много се е облажил от нея! тогава да задава други въпроси!
37
0
 
13
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
На сестрите не могат да отделят по 200лв увеличение а на тези в парламента се вдигат многократно без заслуги има господ принудени сме да ходим на 2. 3. МЕСТА НА РАБОТА
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В най тежките години при местни разправии за власт богатства и завист има ХОРА ,които са оцелели и запазили човешкото чувство .Съжалявам тези, които не ги вълнуват досадните социални проблеми, и за тях милост няма!
35
0
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Тяхната работа наистина е трудна. Жалко че тези който ги излъгаха за увеличението на заплатата отново ще спечелят изборите и те ще продължат да работят а другите ще получават увеличнието. Хора няма друта накава държава. Тук хората се делят на супер платени и почти нищо не работещи и работещи и неплатени.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато се хрантути многохилядна чиновническа "армия" в администрацията, която от година на година става все по- голяма, вместо да се съкрати, пари за другите сектори няма да има. В обявите за лекарски позиции в чужбина е посочена заплата от 5000? нагоре.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само мед. сестрите ли са с малки заплати?!В цялата провинция хората работят за 500-600 лв. заплата. Никой не се занимава с позорно ниската МРЗ, която 3 год. беше замразена. И вместо сега да е 700-800 лв. е 560лв.БСП освен да се врат в протести, какво друго могат да направят? И изобщо направили ли са нещо през последните 10 год. като опозиция? Говорене, говорене, говорене и регистриране за избори.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжата и фалшивата новина е основен метод на управление. Ти кажи, че си дал 80 милиона лева на сестрите, а те нека доказват, че не са взели пари.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На коя партия ндсв, бсп, дпс ? на коя скалъпена партия? въпрос към 32
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В общините и полицията пари вземат само верните на партията, за другите горещата супа.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ,кво се чудите не знам, нали обещаха над 10 процента увеличение на полицаи и чиновници от догодина така ,че дърпат пари откъдето могат да има за тях! И там е един ,,тюрлюгювеч,, добрите полицаи и те избягаха!
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учителите излъгани, медицински сестри излъгани, пенсионери излъгани, ........ родители на болни деца излъгани, хората с намалена работоспособност излъгани....
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягството на медицински сестри и лекари е недопустимо за европейска държава! Това не е ли удар на човешкия ресурс в държавата и нарастване на неграмотните ,алчните и нехуманни работещи!
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като обобщим се оказа, че само обещават и никъде не е повишават доходите ( изкл. НС) , което ме навежда на мисълта, че пари няма. С две думи - фалирала държава.
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ,кво се чудите не знам, нали обещаха над 10 процента увеличение на полицаи и чиновници от догодина така ,че дърпат пари откъдето могат да има за тях!
24
1
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
същите дето орязаха и уж обещаните пенсии от 300 лева !!
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реже се от здравеопазване, за да има за чиновнически заплати и крадени. Типично по герберски. Ще стане много забавно в близките 10ина години.
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой въведе плоския данък в услуга на богаташите у нас?Неравенството идва от там и така лекари и сестри упорито няма да ви увеличат заплатите ,защото сития никога не вярва на гладния !А 80% от лекари и сестри не вярват на политици диктатори или на службогонски режими! тях само ги сърбят ръцете да управляват и забогатяват, но до време!
21
14
 
9
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Такива крадльовци като БСП ги орязаха