Ще паднат ли визите за САЩ? Борисов: До 1,5 г. ще приключим с темата

Купуваме 20% от акциите на терминала за газ Александруполис
Обновена: 8 яну 2020 13:40 | 8 яну 2020 11:25, Веселина Йорданова
206
Ще паднат ли визите за САЩ? Борисов: До 1,5 г. ще приключим с темата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България ще купи 20% от акциите на терминала за втечнен газ до Александруполис, колкото има и Гърция. Решението за това ще бъде взето днес на заседанието на МС.

За миналата година сме ползвали около 400 млн. куб. м втечнен газ, дошъл от Гърция, само за януари са около 100 млн.

В края на януари ще се опитаме директно с преговори с американски компании да постигнем по-изгодни цени за индустрията, обясни той.

По думите му отношенията ни със САЩ са най-ясни и безпроблемни във военното сътрудничество, като припомни покупката на самолетите F-16 и съвместните военни учения.

Още по темата

Борисов изтъкна, че по отношение на отказа от визи сме под 10% и изрази надежда до година и половина „да приключим с тази тема“. През март помощник държавният секретар по консулските въпроси ще дойде в България, за да бъдат обсъдени тези въпроси.

С 36% се вдигнал стокооборотът ни със САЩ, ще стане много по-голям, съобщи още той.

В началото на първия кръг от консултации в рамките на Стратегическия диалог между България и САЩ премиерът засегна въпроса за миграцията и добросъседството със Северна Македония, усилията по отношение на Западните Балкани.

Мат Бойс, заместник помощник държавен секретар на САЩ, заяви, че Америка цени България като приятел, стратегически партньор и съюзник.

"България е регионален лидер и има решителност да модернизира своите въоръжени сили със закупуването на самолетите F-16. Енергийната сигурност е национална сигурност", посочи той и допълни, че целта е България да се превърне в истински газов хъб и да се освободи от монополизма в газовите доставки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Защо Германия /и др / не купува американска втечнена газ , ами ползват руска ?"Хората си гледат икономиката на първо място, а чак след това политически безмислици. Стара приказка - Интереса клати феса. Германия внася над 100 млрд. куб. м. газ годишно и там цената определяща и хич не ги интересува, колко е демократична. Ако щатите могат да им предложат по-добра цена, то немците на драго сърце ще забравят за руската газ.
72
1
 
25
 
! Отговори
Един преди 4 години
И как точно да паднат визите, като всеки на тази планета може да си извади български паспорт срещу смешни пари? Да припомняме ли "патриотите" как бяха завъртели бизнес с български паспорти? Американците ги знаят тези неща и ще видим падане на визите през крив макарон. Това е типичен пример как от корупцията в тази държава страда цялото население.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и да от отпаднат ,кой нормален човек би отишъл там ? Един приятел винаги мечтата му беше да отиде в ващ ,и миналата година замина , върна са за празниците в Бг .но сега и не иска да чуе за ващ .работил в един хотел като чистач , и какво видял по Амр стаи .по леглата пълни с *** .вика че Амр не. Ползват тоалетна хартия а кърпа за бърсане на ръцете ,после я изперат и хем я ползват за задниците хем и за рацете. Да видим положителни неща от ващ .та човек може да помисли. - д
70
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"отношенията ни със САЩ са най-ясни и безпроблемни във военното сътрудничество"----------------------------------------------------------------------------Колкото ни поискат, толкова им плащаме.Къде по-ясни и безпроблемни отношения?
69
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДрОгарю анонимник - за да паднат визите, трябва не да измрат русофилите, а да вземе решение американският конгрес.А той го взема на базата на: сигурност на държавата, брой издадени фалшиви документи (паспорти) и т.н.Да ти напомня ли при кое правителство преди 1-2 години афганистански джихадисти получаваха български паспорти без никакъв проблем?Ама нищо, на такива като теб все някой друг ви е виновен - русофили, некрофили, ретрограден Меркурий и т.н.
68
2
 
13
 
! Отговори
Пич преди 4 години
А да бе, ще паднат. Малко са им цъървулите от цял свят на американците, ами сега още от източна Европа ще им се мъкнат. Няма да стане тази. За няколко самолета и съмнително гео-политическо предимство, едва ли ще улеснят българските циигани да им се мъкнат там. За съжаление не сме толкова интересни за САЩ. Виж за Русия сме интересни пак за съжаление.
67
1
 
18
 
! Отговори
бай х преди 4 години
защо не каже на каква цена купуваме втечнения газ от янките ??3 пъти по скъпа от руската ..Защо Германия /и др / не купува американска втечнена газ , ами ползват руска ??
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, както приключихте с Шенген. Гледам, че още боядисвате.
65
0
 
18
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"С 36% се вдигнал стокооборотът ни със САЩ"-Нека да позная: 36% са около 2 млрд $."ще стане много по-голям"- явно, освен самолети, ще се купува и друга тяхна продукция (соя, царевица, газ...)Интересно, ние какво ще продаваме на САЩ?
64
0
 
10
 
! Отговори
ще е по-рано преди 4 години
трябват доброволци да ги мобилизират в армията на сащ да се бият за каузата на ционистите в близкият изток, след пари ционистите, най-много обичат бялата раса да мре във войните им.
63
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
На каква цена са тези 400мл куб газ?Нали заради по скъпата газ се вдигали цените?
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям напредък!!!! Тъпппааа мутра! Заробва ни!
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще направим и пристанище,само не махайте визите,че и там трябва да работим,ангария.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"До 1,5 г. ще приключим с темата"--------------------------------------------Подобен отговор може да означава:След 1,5 г. въобще ще забравим, че сме имали подобни лекомислени мечти.
59
0
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
В заглавието: "Борисов: До 1,5 г. ще приключим с темата."В статията: "изрази надежда до година и половина да приключим с тази тема."
58
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко,изобщо не ни интересуват визите ! Младия народ Избега !Кажи за чудовищната корупция нещо ? за новите цени на ток,вода,парно?за новите данъци ,такси и всевъзможни гадости за тормоз на хората ?от вчера Ново - тате от село не може да прати по куриер на сина си в града ракийка и суджук , щото нямали акциз ?
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдбата е отредила тясна зависимост Русия-България-сащ. С ум ще цивилизоваме ситуацията. Това е пътят.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославЩе ги оставят. Рано или късно и там ще дойде демокрацията и диктаторите ще изчезнат.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце, докато ти се заиграваш с Путин и разни нощни вълци, дневни лисици и т.н. *** си минават оттук, как си искат, падане на визите няма да видиш.И ти си го знаеш, така че стига си лъгал.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е стресиращ животът в сащ, масово са психясали и птоцедът се разширява. Тоя стил фойде и в България. Училищста трябва да приемат програми за укротяване на бесовете от ранна възраст. Юного странно бесните родители са кауза оердута, децата могат интрябва да променят родителите си.