Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие

Той стана деветият министър, който се раздели с поста си в кабинета
Обновена: 10 яну 2020 14:08 | 10 яну 2020 14:00, Красимир Ангелов
107
Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие
Снимка: БГНЕС

Премиерът Борисов прие оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Оставката е депозирана по-рано днес в кабинета на министър-председателя. Премиерът Борисов прие оставката на министър Димов, съобщиха още от "Дондуков 1".

Още по темата

Нено Димов бе задържан за 24 часа след акция на спецпрокуратурата. Арестът на действащ министър е без прецедент в новата история на България.

Димов влезе в кабинета "Борисов 3" от квотата на ВМРО.

По-рано през деня в Министерския съвет лидерът на Войводите Красимир Каракачанов определи акцията срещу Димов като "показно убийство".

Нено Димов стана деветият министър, който се раздели с поста си в кабинета Борисов 3.

В бройката влиза и вицепремиерът Валери Симеонов, който напусна управлението след масовите протести на майките на деца с увреждания, които бяха обидени от негово изказване.

Първи си отиде министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, който напусна на 10 ноември 2017 година заради конфликт на интереси при обществена поръчка във ВМА.

Трима министри си отидоха наведнъж след тежката автобусна катастрофа край Своге в края на август 2018 година, когато оставки дадоха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Правосъдният министър Цецка Цачева напусна през пролетта на 2019 година след скандала с имоти на партийни дейци и министри.

На 14 май миналата година оставка подаде и министърът на земеделието и горите Румен Порожанов. Той беше разпитван по делото срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотреби с еврофондове.

2019 година завърши с още една оставка на министър. Този път тя беше дадена от социалният министър Бисер Петков. Борисов обясни неговото отстраняване с липсата на комуникация от страна на другите министри с Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81Комунистите ли изтеглиха 16 милиарда евро заем?
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и ако мое да не ни се пише за Люля Половата, която от къ е земала дипломка за средно се твърди че поради постоянния вкус на кисело зеле и люти чушки предпочита търнокопа за горна Оран след като го измълзе в задната си шахта.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И готво.
79
2
 
18
 
! Отговори
тя преди 4 години
Ако Гешев вкара в затвора министър това ще е успех не само за него ,но и за цяла България !Най после трябва да има правосъдие и за "богопомазаните " , а не разследване и после " чисти като сълза " , айде стига 30 години ни крадаха !
78
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само БСП да не докопа властта, тогава ще разберете що е то ГРАБЕЖ.
77
4
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Ето това е парадокса в Боков Абсурдистан! Управлението на Борисов има само една Стойност - оставките на министрите му! Предсрочни Парламентарни Избори!
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кажете ни мотивите за подаване на оставка и кога Гешев ще ни уведоми за какво е обвинен този "честен" човек!
75
3
 
14
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Ами Лилянчето Павлова, която започна кашата с " По вода да ви ходи", другаря Борисов забравили я?
74
3
 
21
 
! Отговори
Я преди 4 години
И с това изкупи вината си?! Циркове...
73
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При БСП се крадеше брутално и безнаказано, сега не е така, минимално провинение и вън.
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма като ББ и Каракачанов втори няма нямат нужда от реклама те си знаят интереса когато Тръмпутин им клати феса.
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 71 Кое не е вярно? Че е крадлив ли, че вече е по-угоена *** от преди ли, че взима подкупи от оръжейни сделки ли всичко е вярно *** ги боли от истината.Те затова се скараха със Сидеров покрай една оръжейна сделка за самолети Каракачанов взе подкуп от и лобира за Ф--16, а Сидеров от и за МиГ и сега Каракачанов се облажи а Сидеров има да връща бая пари на руснаците и го е яд на Каракачанов.Айде стига са мк хвалили психичноболния и шкембе войвода.На тия национални предатели мястото им е в затвор
70
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките министри на Баце са яко в киреча.Уж комунистите крадяли, а накрая всичките министри от ГЕРБ стават подсъдими - Пепи Белото, *** Московски, Трайчо Трътков, Цецо Шестака....Суджука се канеше всички комунисти да ги окошари, а няма нито един в пандиза.И то при положение, че управлява герб и премиера си има поръчков главен прокурор.Падне ли от властта ГЕРБ ги чака яко дружно опърдяване на кочана....Бойко ще е млада булка в централния Софийски, ще стяга моминския гербаджийски чеиз.
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над мен няма никой...
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 70 да гледам Алфа телевизията на истината такава каквато харесва на Болен Сидеров.И ха познай звъни им един зрител но има лошия късмет да не знае че е длъжен да харесва Обединени Мафиоти и ГРОБ и беше ядосан от коментарите на Каракачанов за Нено Димов и каза че Каракачанов единственото което прави е да се угоява от американски подкупи за оръжейни сделки и че бил дебел и водещия на Алфа на мига *** как може така да говорите бил дебел това е вицепремиер и министър на отбраната.И какво като е?
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост Бате Гойко, си прав.Симеонов го били изгонили ли да от вицепремиер на поста председател на парламента все едно мен шефа ми да ме уволни като чистач и да ме направи шеф на отдел *** аз съм уволнен и много страдам че вече не съм на стария пост видиш ли.А обединени мафиоти и ГРЕБ видиш ли воля имали да имат да седнат от едно кресло в парламента в друго и да си направят едно секуро демек да си преместят к.у.ра от единия крачол в другия и да казват че нещо много важно е станало.Днес имах
66
2
 
8
 
! Отговори
Иван Митев преди 4 години
Обществеността пренебрегва неправилното емитиране на пари. Спрямо принципите на пазарната икономика, манипулираните отчети представят невярна информация за икономически растеж. Сега сме с прикривана икономическа криза.Днес правителството работи при подвеждаща информация за икономически растеж. Колкото повече работи правителството на премиера Бойко Борисов за икономически растеж, толкова повече прикриваната икономическа криза създава повече щети.Злокобният проблем на българското правителство е, че оставката на господин Нено Димов не е последна. Заради запазване на фаталната банкова грешка,
65
2
 
16
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
Оставка и готово ? До кога така ? скандали,търговия с влияние,апартаменти,къщи за гости и Нищо ! Никакво наказание ,ни връщане на Накраденото !за народеца всеки ден нови глоби,санкции,данъци и тн гадости и преследване .
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравите комунистически сили в комунистическа партия ГЕРБ отново преодоляха ветровете и бутнаха " ах този опетнил ги Димов " зад борда .
63
2
 
26
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
По стара традиция, след поредната оставка, управляващите ще се бият в гърдите, че ''имат волята да понесат политическата отговорност"- израз, който нищо не означава. Също по стара традиция никой няма да поеме реалната (наказателна) отговорност. Бушоните си изгарят, биват заменени с нови и кервана си върви. Освен това, оставката на този министър, както и на тези, преди него, няма да промени абсолютно нищо.