Плевнелиев: Щом цял град е без вода, общественият интерес не е спазен

Тръбата на „Турски поток“ през България не е лоша!
11 яну 2020 12:20, Елка Василева
104
Плевнелиев: Щом цял град е без вода, общественият интерес не е спазен
Снимка: архив, БГНЕС

"Ние се нагледахме на арести на министри - действащи или бивши", каза пред БНТ президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев. Според него освен пропагандната стойност на това, което се свършва, трябва да гледаме по същество. Той заяви, че ще се радва да се действа по друг начин - превантивно, ефективно.

Плевнелиев е на мнение, че министърът определено носи отговорност дотолкова, доколкото работа на министъра е да защити обществения интерес. Когато един цял град е оставен без вода, тогава общественият интерес не е защитен. Според него трябва да се види и също кой по веригата е допринесъл за бедственото положение.

„Правителството трябва да извади своите изводи. Институциите като цяло са се провалили и е крайно време да видим целия размер - кой и защо“, каза Плевнелиев.

Според него е важно кризата да не прерасне в парламентарна криза. Той не вижда предпоставки за това. Правителството носи своята отговорност за всичко, което се е случило, прокуратурата има своите аргументи и всички трябва да се поучат и да не се допускат повече безстопанственост, каза Плевнелиев.

Още по темата

„ Аз считам, че умението на премиера Борисов да действа бързо и превантивно ще му помогне и този път да не прерасне тази криза“, посочи Плевнелиев.

Във връзка с пускането тази седмица на газопровода "Турски поток", на която церемония премиерът Борисов беше поканен в Турция, а срещу който проект американска страна се обяви против, Росен Плевнелиев заяви, че не вижда защо според американски дипломат тръбата, която минава през Европа, е лоша. Той вярва, че американците са наши стратегически приятели и ако искат да ни помогнат, те трябва да подкрепят една историческа промяна.

„ България успява за пръв път в своята история да направи дълбока реформа в енергийния сектор и в газовия сектор“, каза Плевнелиев.
По повод плановете за изграждане на АЕЦ „Белене Плевнелиев заяви: „Винаги съм бил против АЕЦ "Белене", ако не се направи на пазарен принцип и ако се прави с държавни пари“.

Плевнелиев каза, че трябва да се гледа по-голямата картинка - основно новата енергийна зелена сделка на Европа. За да преминем към чиста енергия, ние трябва да се откажем от въглищата, заяви той. Именно за това по-доброто решение е "Белене", но ако стане на пазарен принцип и без допълнителни пари от държавата

България ще води преговори с пет компании за реализация на проекта за АЕЦ "Белене". Три от тях са заявили желание да бъдат стратегически инвеститори.

Относно създалото се напрежение в Близкия изток Плевнелиев коментира, че за първи път се създава ситуация, в която сътрудниците и партньорите на САЩ не знаят какво се случва, САЩ не се консултират и правят едностранно каквото си искат.

„ Президентът Тръмп действа импулсивно, донякъде непрогнозируемо и това създава огромен проблем“, коментира Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАааа!..Пропускаш третия-Дянков,който ги "нашамари" "могучите",та чак зареваха ония....обаче защо наричаш тоя "политик" ,не е много ясно!..Но,ти си тук за това-да внасяш хумористична нотка в иначе малко сърдитите коментари..
44
14
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Двама политици са намирали смелост да се опълчат на " магучия"... - другият е Стефан Стамболов...
43
3
 
25
 
! Отговори
Госин Плевня преди 4 години
Ако обществения интерес беше спазен, вие и подобните ви щяхте да си почивате по затворите.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напъна се планината и роди мишка.
41
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАТонке,ама много си ми симпатична с тия твои напъни!..като чета дивотиите ти /не знам дали ти лично ги измисляш,или просто ти ги дават/,имам чувството че гледам някоя Комедия,при това невероятно смешна....която завършва трагично,уви..
40
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ама верно,до кога ще го подмятат тоя из "Общественото пространство"?..Като какъв го подмятат?-Та той си е най-обикновен гражданин !..Защо вместо него не дават думата на ..Иван,Асен,Стоян,Драган..?....Какво викате?-"Тоя е на каишка и за това е идеален"?....Е,когато сте прави,сте прави..
39
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Смел, безкомпромисен... - повел яростна борба срещу хибридната война и експанзионистичната политика на кремълското жуже спрямо България... - честен, скромен... - излязъл от политиката по беден, отколкото е влязъл и това е прецедент за България заедно с Тодор Кавалджиев...
38
0
 
17
 
! Отговори
Мътилник-изпъченяк преди 4 години
"Щом цял град е без вода, общественият интерес не е спазен.."И в тоалетната ли роди тая мазна мисъл?А ако беще не цял град а само един блок или квартал!?Тогава спазен ли е?Пoвръща ми се от такива като теб!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МартНе си вадиш,а си правиш извод,щото това не са бонбонки в джоба,че да ги извадиш.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме частни компании да ни се месят в електричеството и смучат от българина да плаща високи цени,искаме руснаците да построят АЕЦа ,да им платим,да си заминат и да ни пращат руско гориво,а да си прибират радиоактивния боклyк при тях,може и в Украйна.
35
0
 
4
 
! Отговори
ДО 45 преди 4 години
Всички разбраха , само ти Не можа ?Темата е Плевнелиев .Ако намалиш пиенето , ще схващаш по-лесно .
34
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 години
От всичко разбира, от газа, водата, аеца, капацитет та дрънка.
33
0
 
5
 
! Отговори
Март преди 4 години
До ало редакцията!!!!!!:Що бе, приятелю, да не е правилно да кажеш "вадя си извод"? Не си ли го чувал този израз? Валиден си е, пък и често срещан. Поне в моя край, а и в книжовния български език.
32
2
 
19
 
! Отговори
V преди 4 години
Най жалкия президент на България и най голямото ли.ке на герб. Ся ши кажат ли.ке , ли.ке ама американско ли.ке. Аз пък казвам американско ,американско ама ли.ке ;)
31
3
 
14
 
! Отговори
ало редакцията!!!!!! преди 4 години
Цитат: "..правителството трябва да ИЗВАДИ.своите ИЗВОДИ...." . Това е висша степен на неграмотност и се нарича ТАВТОЛОГИЯ. Би следвало да се каже.."да направи своите изводи.."И защото не върви експрезидента да е ***...нека редакцията на Днес.бг да го припише на дежурния редактор.Иначе,щом е в кавички си е оригинален цитат!!!!!!!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъди мъж /както винаги /!Бъди адекватен и се премести да живееш в ..Перник !!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E kak da ne e spazen public interesa...ima si komunistpensioner prezident, tv komunistgovoritelka za viceprezident, hiliadi nevidimi offshorni seksaskeri v nso, dance, doksan dokus prezidentski nevidimi svesteni kravi, nito davat mliako, nito davat smetana...po cial den se oglejdat v pornogledalata...i si lakirvat noktite na krakata...bg narod suveren im plasta i ne izgonva tesi royal tartei...
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината - прав е за всичко, което казва. Не съм съгласен единствено с "комплимента", да не кажа по-силна дума, по адрес на Борисов - за умението му да действа бързо и превантивно. Истината е, че Борисов си е популист и природен талант - може да си смени мнението 5 пъти за един ден. Наистина е добър актьор, честна дума, но след толкова години по всички телевизии всеки ден вече хората малко по малко взеха да му усещат играта.
27
2
 
5
 
! Отговори
сара преди 4 години
Липсва му общественото и медийно внимание . Харесало му е, но той не се е харесал на обществото. Спазен е обществения интерес.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pri regionalen ministar Plevneliev niamashe problemi. Plevneliev beshe otlichen regionalen ministar i otlichen bg prezident. Plevneliev doprinese za silen tlasak za ikonomicheskoto razvitie i demografiata na rbg. I oste poveche moje.