Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС

Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем"
Обновена: 12 фев 2020 12:29 | 12 фев 2020 10:44, Веселина Йорданова
150
Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите парламентарни избори.

Да похарчим няколко десетки милиони и да видим какви ще са резултатите, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата
За целта трябва да има поне 15 хил. машини, обясни вицепремиерът Томислав Дончев, като уточни, че по темата вече се работи и на практика във всяка избирателна секция ще има машина за гласуване.

"Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем", каза Борисов. Той допълни, че не е убеден, че с това ще се реши нещо, но управляващите са длъжни да изпълнят записаното в Изборния кодекс.

Парламентът трябва да уточни – като има машинно, ще има ли хартиено, ще се дублират ли, къде ще ги съхраняваме, посочи премиерът. Той обърна внимание и на киберсигурността.

Според Томислав Дончев е глупост да се поддържат две паралелни системи, защото това ще направи изборите необосновано скъпи. Той посочи още, че машините трябва да бъдат купени, а не наемани, за да ги ползва държавата на всички следващи избори.

Последните (избори) бяха към 70 млн., сметна пък Борисов и допълни, че правителството с решението си се включва в „общия хор на подкрепящите“.

В началото на заседанието финансовият министър Владислав Горанов докладва, че по спорната Наредба 18 има още много работа и увери, че по нея се търси пълно съласие.

Премиерът посочи, че докато нe бъде постигнат консенсус, наредбата няма да съществува. По думите му целта е премахването на сивия сектор, но това не трябва да се отрази на малкия и средния бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
4
 
! Отговори
уеб гласуване преди 4 години
Машинноо излиза 2-3 по-скъпо от хартийното и не е икономически оправдано още повече че броят на населението и на избирателите намалява. Излиза само излишен лукс. Най-евтино ще е уеб гласуването,но тогава депутатите стават излишни и едва ли ще го вкарат.
86
1
 
4
 
! Отговори
6 преди 4 години
Ако обаче не включва и електронно пак ще е фалшифицирано чрез хакери !
85
1
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ты де ко ши си играете да разметате чували с билетини а? друго си е да ги нацъкаш резултатите директно от умния теуефон а? макар че като знаем каква беше сигурността в данъчното и всякакви там регистри току виж путин се логнал и отишъл коня у ряката. говори се за едни пари за един тръбопроовод дето треа се връщат а са купени едни вили в швейцария, едни хотели в барцилона, па ливанските банки нещо го закъсаха, па шейховете се правят че не знайт че си депозирал в абу даби. ко праим *** банкянска. краде краде а сега ти го нацепиха отзадзи. иде и твоя ред на дръвника.
84
0
 
2
 
! Отговори
Хър мър преди 4 години
Киро го е казал,лежиш си ,гласуваш си от дома,а цялата сигурност се пази от Блокчейн системата
83
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да се помни от всички,че БСП, Нинова и Манолова стоят зад гласуването с машини. Ако има недоволни всички възражения към тези 2 патици,и ятото им гъски наречено соц партия.
82
6
 
2
 
! Отговори
не трябва преди 4 години
Всичката Мара втасала, само машини не е купила. Напразно ще се дадат едни пари. Ама нали Кауня ги иска? Ако не ги купят голямо пънене ще бъде. Българският народ не може в голямата си степен да се справи с машините. Отново ще си гласуват с хартиени бюлетити. Двойна работа.
81
5
 
7
 
! Отговори
сс преди 4 години
настройли са му машините от сащ и са му казал пускай ги вече демократичното гласуване идва, квото ида натиснеш все отива глас за ГЕРП.... че така де...сега ще им е по лсено даже да манипулират, нетрябват човали с фалшиви билютини и да коригират и манипулират протоколите...
80
7
 
1
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Бай Ганйо пак най умния...Единственото нещо което трябва да се промени,това е ГЛАСУВАНЕТО ДА Е В РАБОТЕН ДЕН,през седмицата.Хем по висока активност,хем народа доволен. С тези машини ще станем за смях пред света..нищо друго.Ще лъсне какви неграмотници сме..Ще падне смях...Важното е БСП и Президента Радев да са доволни и след това да имат тема да плюят по Правителството.Нека поемат вината при провала...това е справедливо,а така също и Мая Манолова за глупавите идеи/закон/
79
4
 
7
 
! Отговори
Драган преди 4 години
...След като се спазари как да нагласи разултата...
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще гласувам на кафе машината у дома !
77
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ще има машинно гласуване значи - 1. ГЕРБ не искат повече да управляват и оставят на следващите твърде лошо наследство с много и големи подводни камъни.
76
1
 
13
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 4 години
До МММТо пък сега една демокрация, да ти падне шапката.
75
7
 
11
 
! Отговори
МММ преди 4 години
Всички изпускат, че управляващите ще поръчват софтуера за машините, и като им заложат в програмата скрити проценти бонус, ще си управляват до смъртта си.Не случайно точно сега се съгласяват, след като са проучили всичките възможности. С нашето машинно гласуване ще закрием демокрацията в БГ.
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега едни пари ще отидат при едни хора
73
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е пътник
72
14
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
Машина най-лесно се лъже.
71
2
 
18
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Минаваме към машинно гласуване.Борисов освобождава държавният преброител на бюлетините след избори "проф".Константинов",правителството пада от власт. Гл. прокурор подпуква днешните обитатели на "Дондуков"-1,тогава нещата едно по едно,ще си дойдат на мястото.Бай Ставри чака едрите риби да влязат в кауша.Дано да не чака много дълго.
70
2
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
кога е "подкрепил" машинното гласуване?..-Сабайле?..Е,почакайте до довечера!..Все пак това е "Тиквата"..
69
1
 
8
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
вашите машини броят нашият вот ;)
68
2
 
7
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
нашите машини броят гласовете както им кажеш, машината - ултимативният р0б!