Партията на Слави – разпознаваема, вероятно влиза в следващото НС

Премиерът се представя като гъвкав към различни ситуации
Обновена: 17 фев 2020 11:07 | 17 фев 2020 11:04,
334

Бойко Борисов надмина Тодор Живков и Стефан Стамболов по продължителност на управлението като министър-председател. Ако Борисов завърши този си мандат, има шанса да постави рекорд за най-дълго време на държавното кормило, който на този етап "държи" Станко Тодоров.

Според политическия психолог Антоанета Христова Борисов се представя комплексно. Много трудно се намира харизматичен лидер, а той е харизматичен, подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

"Много е гъвкав и адаптивен към различните ситуации. Около него другите партии изпаднаха в криза и не успяха да влязат във форма", посочи Христова.

Още по темата

Политологът Иво Инджов е на мнение, че към края на третия си мандат Борисов е спечелил от слабостта на своите противници. По думите му премиерът припомня стари роли, като ги прави още по-атрактивни чрез новите технологии.

Вчера Слави Трифонов учреди и оглави своята партия "Има такъв народ". Вярвам, че сме на прав път и заедно ще направим нещо, което ще ни остави в историята, заяви шоуменът по време на учредителното събрание.

"България е страна с доста политически партии. Въпросът не опира до бройката, а до програмите и конкретните политически намерения. На този етап единствено партията на Трифонов предизвиква по-голям интерес и очаквания. Може да се очаква, че с висока степен на вероятност ще влезе в следващия парламент", посочи Инджов в "България сутрин" и допълни, че "Има такъв народ" няма потенциал да бъде балансьор в следващия парламент.

"Когато чуя за създаването на нови партии, това не ме радва. Пак ще имаме едно упражнение, боричкане на хора, които никога не са били в политиката. Това никак не е добре, защото виждаме доста неподготвени упражнения за целия период на прехода", каза на свой ред Антоанета Христова.

Тя подкрепи мнението на Инджов, че единственият видим е Слави Трифонов. По думите ѝ той ще има подкрепа, но не много сериозна. Христова допуска, че партията му ще мине 4% на изборите и ще обере много от недоволните хора в полезрението на патриотичните партии.

"ГЕРБ и БСП ще бъдат много по-малко засегнати от останалите
. От една страна виждаме разбита група на Патриотите, от която изпъква само ВМРО. Пред БСП стои много сериозна задача, напрежението се трупа. Април или май ще имаме разрешение на лидерския проблем в БСП. Ще видим как ще се препозиционират и как ще се подготвят за следващата година", обясни политическият психолог.

Иво Инджов смята, че БСП не успява да яхне народното недоволство и е много пасивна.

"Продължава да не може да намери себе си. В този смисъл Слави Трифонов се явява доста сериозен състезател, който може да си "отчупи" от електората на БСП", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старите си спомят с умиление за 89-та, а аз за 2009-та когато още имаше надежда.
27
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Слаффчо ще бъде...регистриран този път,като поредната...феодална партийна формация.Това е сигнал за предстоящи...нови избори.Тиквата се...готви овреме със следващия си...пудел.Патриотарите и Марешки са...аут,наред е...колаборациониста-шоумен Слаффчо.Панта рей.важното е народа да се ...заглавичква и да търпи...душманите си.
26
11
 
8
 
! Отговори
маалии преди 4 години
Герберастите ще си изкривят джуките да плюят по Слави!:)))
25
6
 
6
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До ЛудБСП е партия със затихващи функции. От нея нищо не може да се очаква, защото едва ли ще може да си изкара мандата.
24
6
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Няма такъв майтап! :D Така трябваше да се казва партията... Не знам що си мислят, че някой в тази държава може въобще да свали от престола бащицата на народа...
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България 2019 > България 2020, заплатите са по-високи но с тях не може да си купите нищо повече.
22
6
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
*** винаги ще гласува за онзи който вдига най много шум,най колоритен,оформил се известен и предлага шоуганю няма да гласува за нещо разумно с правилни програми и преуритети и не е ганювско и колоритноганю иска отсреща да има сеир и да му се говори просто и като за неговото ниво
21
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път евентуалното влизане на Славчо в НС е доказателство за дебилността на тоя народ.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен хейтър преди 4 години
Електората на БСП е като онзи Тенчо Гаргов, според който софтуера не става за ядене. Та такива като него може да се преориентират към мутрите на Славун.Мислещи хора не биха допуснали такава грешка.
19
6
 
5
 
! Отговори
що бе преди 4 години
Не ви ли писна от мутрата и кУрнелчето,така е малко разнообразие!Като чакате друг да ви оправя,гласувайте за него!Кой знае,може водата да се подкваси!И леле кво ядене ще падне!
18
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният спасител, създаден с цел обиране на протестния вот. Каквито бяха Яне, Барека, Марешки и т.н.
17
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в 11-та нулева година и вие продължавате да гласувате за глупавия.. това какви ви прави ?
16
7
 
18
 
! Отговори
Джиджи преди 4 години
"имаме проекти, ... метрото се строй" .... Чаушеску е строял 70км метро за две години (подземен)....., а в софия 20 години 700 метра (надземен) ... Страната е продадена
15
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво точно мисли да прави Слави никой не знае, но можем да гадаем по досегашния му живот. Всяка вечер по телевизията тоя плюе и се подиграва с всичко живо, което не му харесва. Явно се е взел за мисия или пророк на господ, а това не е нормално.
14
4
 
27
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 4 години
Един човек като разбере, че не става за абсолютно нищо и се набутва в политиката.
13
0
 
8
 
! Отговори
Луд преди 4 години
До ЖоДа ние всички чакаме от нелидерската БСП да направи нещо
12
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави се опитва да става патерица на своя ортак Бойко и да смени политическите трупово Марешки и патриоти, ама няма да му мине номера
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кое и е разпознаваемото, освен станислаВ друг знаете ли, неслучайно заглавието и е партията на станислаВ
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трифонов не беше ли в списъка на някакви офшорки от Панамгейт?
9
5
 
25
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
И какво като влезе? Голям праз.