Проектът АЕЦ "Белене" имал бъдеще благодарение на Борисов

Три световни лидери в енергетиката се обединиха, за да участват в него
77
Проектът АЕЦ "Белене" имал бъдеще благодарение на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова приписа евентуалната реализация на проекта АЕЦ "Белене" на премиера Бойко Борисов.
 
Тя съобщи пред депутатите,че руската държавна корпорация "Росатом" постигна споразумение за сътрудничество с Framatome SAS (Франция) и General Electric Steam Power в рамките напроцедурата за избор на стратегически инвеститор за атомната централа.
 
"Обединяването на усилията на тези три световни лидера в областта на ядрената енергетика е ясен знак, че процедурата за избор на стратегически инвеститор ще е много оспорвана, а тези три компании вярват в този проект и възможността за реализацията му става все по – осезаема", посочи Петкова.
 
Според нея това е ясен знак, че компаниите имат доверие в България.
 
"Основна роля, за да се стигне до това обединение има и премиерът, който със своите усилия и своята репутация, която има в международната общност вдъхва доверие. Без честното, обективно и партньорското отношение на премиера, нямаше да се похвалим с такъв резултат", похвали тя Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
Балканджия преди 3 години
До Средногорец Дори и отчетите да са им тотално изрядни за 2016, това са над 140 милиона долара злато и над 40 милиона долара мед на година, сравнително малко сребро. Отделно пишат че са извлекли 31,4 хил. трой унции злато от пиритния концентрат за 2016 г., което е още 37 милиона долара. Разходите им през 2017г за производство на 1 тр. унция са 700 долара, при цена на международния пазар от 1300 долара. Отделно се извличат редки елементи за които не виждам нищо в отчетите. На печалба са! хаха
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парламенчето си работят ,сякаш нищо не се е случило)ще забранят по заповед на герб да не вали пороен дъжд и град )
40
5
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До ЖоТочно и бъди сигурен/на, че така ще стане. Тая атомна електроцентрала *** ни коткат да я направим откакто се е приключило с Белене. Смятай колко са на зор.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички искали да правят Белене,но никой не искал да плаща за Белене
38
5
 
9
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Ако държавата България се ангажира с договор да изкупува ел-енергията от Белене, очаквайте двойно по-висока цена на тока!
37
3
 
7
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Би било светотатство да пиша,че съм ревностно вярващ,но така или иначе съм си вярващ!!!Дилемата ми напоследък е,вечер преди лягане,на Бог или Борисов да благодаря?!Моля за съвет...
36
14
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Не само Белене , а всички значими неща, направени в България , са дело на Борисов !!! ФАКТ ! Виж , от комунистите , имаме направени само няколко национални катастрофи !!!! ФАКТ !
35
4
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До АнонименВ Колска АЕЦ и Армения се е стигнало до сериозно прегряване поради лоша поддръжка и грешки на персонала, но без тежки последствия само с аварийно изключване на реактора.
34
6
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
То въобще живота с всеки изминал ден става по-добър благодарение на ежедневните действия на г-н Борисов!
33
5
 
15
 
! Отговори
anon преди 3 години
А това, че проекта беше спрян, забавен и за малко не унищожен, компроментиран с толежаване на реактора на открито също е заслуга на Борисов.
32
4
 
13
 
! Отговори
Корумпиран тъпак преди 3 години
Имал добра репутация. Хахаха
31
6
 
6
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До Анонимен 31"Защо във Франция има 20 и не се чува да ги затваря"Щото не се ослушваш. Тази в Бордо е пред затваряне и се готви още една. Освен това французите си произвеждат сами реактори, тъй че така работи тяхната икономика. Имат си и бивши колонии, където могат безнаказано да си изхвърлят радиоактивния ***. България така ли е?
30
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само не разбрахме, тия три компании са се "обединили" или са конкуренти?Щото ако е второто, вече знаем, че Росатом ще спечели, което е и целта на упражнението. БЕЛЕНЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРОИ, това е инструмент за руско влияние в България.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе това не беше ли некъв Гьол за който разправяше царо Буда. От кога си промени мнението. От как му снимаха пачките и кюлчето злато ли.
28
5
 
4
 
! Отговори
далаверата Белене преди 3 години
Агент Гоце от Сирищник, Румен Петков(пикаещият във фонтани), пелтека Д.Стойнев, "дългият инкасатор" Румен Овчаров, бившия червен министър Петър Димитров и Явор Куюмджиев плачат за затвора във връзка с далаверите около Белене, защото откраднаха милиони, а не построиха нищо. И сега отново точат лиги за нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Корупция 25За това Франция има над 20 и не се чува да ги затваря.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Имал е предвид да бъде "претоварен"... Не се прави на ***.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухахаха. Днеса пак лъскат човека с 3 млн джобни
24
5
 
17
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Ако не беше Борисов АЕЦ Белене, вече 6-7 години щеше да подава евтина енергия на българите. Но Борисов е виновника за да се провали този проект. С редица маневри изнудва потенциалните изпълнители за високи рушвети и ще ни докара космически цени на ел.енергията. Няма нещо лошо, което той може да стори на българите и да не е готов да го направи.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво, пак ли ще изберете най-скъпата и неизгодна оферта за АЕЦ, ккто беше при изтребителите?