Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО

Управляващите внасят поправки в Закона за службата
112
Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не комисия с участието на МВР и ДАНС, а еднолично началникът на НСО ще решава на кого да бъдат назначавани гардове за охрана. Тази поправка в закона за службата внася мнозинството в парламента след скандалите около служители на НСО, които влязоха в спречкване с бившия правосъден министър Христо Иванов и реакцията на президента Румен Радев, който се оплака, че реално не ръководи и не контролира службата, която е на негово подчинение.

Още по темата
"Решенията ще се вземат с акт на началника на службата, утвърден от президента", обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.

С промените, които внасят управляващите, се регламентира новия начина на вземане на решения за степента на опасност на охраняемите лица.

Те предвиждат началникът на НСО да взима решенията, като ще изисква информация от ДАНС, МВР, Държавна агенция "Разузнаване", "Военна информация".

"Срокът за предоставянето на информацията, редът за предоставяне, участието на органите, ще се уреждат с правилник за прилагането на Закона за НСО", допълни Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
17
 
! Отговори
Шоу на каскетурата преди 3 години
Вчера 30 въоръжени полицаи влязоха в Президентството за да изнесат папки от два кабинета. Какво е това? Шоу, и то от най-ниско качество.Но това, което успяха Бойко и каскета да направят наистина, беше да изкарат на протест доста хора. И ще им се върне.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 23Демокрацията е измислена от съседите византийци на племенния съвет лява ръка десен джоб. Та чудили се как да управляват робите без да се стига до нанизване на кол и измислили тази измислена демокрация, като измислените си богове. Та те са братовчеди на евреите, защо се учудвате, също и на арменците, които пък са пак братовчеди на евреите. Та като седнат на една маса и като почнат да си лафят за демокрация, цялата Земя се тресе от смях. Научи историята номер 23, ставаш смешен...
32
1
 
16
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
от къде на къде ще им плащаме охраната? като искат охрана да си я плащат от джоба.
31
1
 
9
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
от къде на къде ще им плащаме охраната? като искат охрана да си я плащат от джоба.
30
1
 
9
 
! Отговори
Бай Тулуп преди 3 години
2zeusпреди 25 минути 17 3Удобно измиване на ръцете с прехвърлянето на отговорността на един човек. Въпросът е защо комисията е разрешила да се охраняват Доган и Пеевски, с какво те са ценни на държавата?Тежки компромати инак, Зевсе.
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бауугоднически защото зад доган стои една мощна държава на югоизток от нас,която има втората по-големина натовска армия.кое не ви е ясно! с падането на комунизма българия беше изправена пред дилемата русия или турция.е българия избра турция...
28
1
 
11
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Защо всеки се натиска за държавна охрана. Ако си с частна охрана и се извърши покушение, ще се запише само ,като криминален инцидент в страната . Ако си с държавна охрана ,ще се води тероризъм и ще привлече световното внимание. Това респектира всеки с лоши намерения дори и извън страната.
27
3
 
3
 
! Отговори
есмералда факултето преди 3 години
бойко борисов личен бодигард да идва и да ми става,а корнелия нинова лична слугиня!
26
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Утре всички на плаж пред сараите на Доган - законна Българска плажна ивица.
25
5
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Двама български главанака се карат - Доган управлява! Не виждате ли как угоднически се държат всички значими фактори спрямо Доган при този случай с Христо Иванов! Патриотите мълчат като .... п...патриоти! Румен Ралчев загрижен обясни, че дръжката на знамето било прът и това било опасно оръжие! Охраната трябвало да действа по драстично. Гешев, който се перчи с акции призова премиера, вчера нападна президентството, но само при мисъл за Доган се на -сира в гащите!
24
1
 
5
 
! Отговори
джони деп преди 3 години
ТОЙ ЩЕ РЕШАВА САМО АКО ПЛАЩА ПАРИТЕ ЗА ТОВА ОТ ДЖОБА СИ!
23
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Капиталист: Пази си капитала че иде криза. И прочети горе заглавието на статията, има ли това, което пишеш нещо общо с темата?
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но комунизмът вече 31 години и пречи да се развива.
21
5
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 12: Г'лупости тна търкалета. Че Бойко може да извади платени "протестиращи" е ясно - правил го е и друг път. Но дали пак ще му се върже на гербаджийските игрички?
20
1
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 3 години
А вие не сте забравили, че според социолозите, около 300 000 гласа Радев получи от иначе заявяващи се привърженици на Греб! И това бе разликата между Герб и БСП на последвалите парламентарни избори!
19
4
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Всички комунисти в затвора! Капитализмът с демокрацията е най-добрата система!
18
7
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Гледай да не те наредят скоро до стената, народен Съд 2 за комунистите предстои!Цялото ви котило ще бъде наредено!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименDGD
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости, ББ, Доган и Делянчо ги решават тези неща от доста години, сами си подбират кои служители да ги пазят, автомобили и т.н. Шефа на НСО само разписва, каквото му дадат. Ако се работеше по правилата, дали Баце щеше да върти геврека на джипа по цял ден. До сега е било така, така ше продължи и за в бъдеще. Няма значение как ще променят правилника.
15
3
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Той, Румен Радев е назначил с Указ и Гешефтар Гешев! Следва ли да поеме отговорност и да издаде до 12.00 часа Указ за освобождаването му и привеждането му в Белене?