Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Най-после и деси плевнелиев се появи,деси избори ще има,колкото и да не искаш
414
7
 
3
 
! Отговори
Много ясно преди 3 години
А то бивало и да има предсрочни изборо и служебно предателство с оня шушляк радеф.Аман от вертепаджии, чалгури, футболяри, русуфилисти, рубладжисти, и всяква такава ***. Добре че повечето са все още нормални макар и с малко, но няма да допуснем пуч и преврат, ние не сме украйна.А на изборите ще се види кой кой е
413
13
 
6
 
! Отговори
Bobi преди 3 години
Много точен коментар.. Жалко, че *** пред президентството нямат и капка мозък, за да го проумеят това.. За 50 лв или няколко селфита са решили да се правят на големите граждани. Нищо, след 1-2 седмици, като се натръшкат половината от короната, друга песен ще запеят, да видим тогава Радев ли ще ги лекува или ония *** плажуващ от "не България"..
412
4
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Това бебе от кой е? Че този има екстаз само от политиката. И от лаене по другите.
411
10
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Радев е с диагноза!
410
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банов прибери се под на жена ти полата и не се показвай, че ще умориш хората от смях!
409
1
 
13
 
! Отговори
Шехерезада преди 3 години
Според ББнюз байТулуб е събрал всичките си шкафчета и заедно с ШЕХЕРЕЗАДА са се изнесли към пещерата си в БарЦелона!!!!
408
3
 
14
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Мистър Бийн в атакя
407
8
 
29
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
Какъв президент е този ***? Беше пуделът на Боко тиквата и по съвместителство национален предател.
406
2
 
0
 
! Отговори
Адриан Николов-Шумен преди 3 години
До Христо ХристовДобър ден!
405
2
 
0
 
! Отговори
Адриян Страпончев преди 3 години
До Христо ХристовДобър ден!
404
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е пример как от сравнително интелигентен работещ човек някой моиже да се превърне в нискочела ирландска овчарка само следвайки инструкциите на определени кръгове да *** Българите. Спрете да ми но набутвате в новинитре. Този е компрометиран повече от Доган и Митьо Очите.
403
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев какво ли е познал досега. По-добре да придобие знания за планините в България.
402
2
 
28
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Тая умряла жаба още кряка , а?Ха,ха,ха стой си в локвата или искаш в тенджерата ?
401
2
 
15
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 3 години
Росето и врачка ли стана?!
400
5
 
10
 
! Отговори
- преди 3 години
Радев много сгреши! Ужасно сбърка! Не трябваше г-н Президент Радев да пазим авторитета на това нещо, когато той сам не си го пази! Това нещо трябваше да бъде изолирано и карантинирано от обществения живот! Това нещо ме изпълва с отвращение и срам а презрението ми към туй нещо е неизмеримо! Така че г.н Президент Радев - не бяхте прав, сгрешихте!
399
2
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"И двамата бяха много авторитетни В ЧУЖБИНА" - израз на субект без грам достойнство, гербаджийска пaчaвpa демек.
398
2
 
9
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
До Мими Браво,отличен шест по БЕЛ !Правилно е разкрит образа и описани чертите на характера на гл герой!
397
2
 
24
 
! Отговори
Мими преди 3 години
От малките екрани, несмислен и несносен, отново се топорчи преЦедентът Росен. Пунтира дух завиден, но тайно сълзи бърше, че неговото време отдавна вече свърши. Но не мирясва Роско, ръмжи и кудкудяка, дори и президента подлага на атака. И хич не проумява той истината гола, че няма как врабчето да победи сокола. Налита и на Путин с поредната тирада и кремълският "грешник" във паника изпада. Потиснат и отчаян от критиките бесни, той твърдо обещава да си го премести. Дошло е крайно времена Роско знаменатав горите тилилейскида найдат си съдбата.
396
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роска, на тебе не ти ли светна вече в главата, че ти си никой и едно голямо НИЩО?Никой не те бръсне за слива даже и мнението ти е нищожно?