ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо

Викове „Оставка“ в парламента и критики към държавния глава
Обновена: 24 юли 2020 09:34 | 24 юли 2020 09:33, Камелия Цветанова
429
ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ разкритикува остро поведението на президента Румен Радев.

В декларация от името на парламентарната група шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че вчера вечерта президентът за пореден път е показал, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията.

Цялото изказване на Дариткова премина под викове „Оставка“ от левите депутати.

Още по темата

„Радев призова за разпускане на парламента с вдигнат юмрук. Вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на Стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото“, коментира тя.

Според нея Радев е показал, че парламентът е неудобна институция за него.

„Няма нито една проява, която той да е насърчил диалога. В условия на криза и пандемия вместо да поеме подадена му ръка, той системно разделя обществото и призовава за омраза и бунт и системно разделя институциите. Вчера той призова не само за разпускане на НС, но и за промяна в Конституцията и е крайно време да заяви своето желание за въвеждането на президентска република. Той на практика отправя призиви за еднолично управление и не се ограничава само до това да всява разделение между институциите, но и отправя критики към европейските“, коментира Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
2
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До сминдух енд чесънpredi 2 mesetca oshte ne byaha podgonili sekretarite mu
281
1
 
4
 
! Отговори
Gregory House, M.D. преди 3 години
До: номер 323Абе тебе да не те е ударил коронавируса в главата?Щото и там поразява, да ти дам ли направление за невролог и психиатър?Трябва да ти направим един ЯМР.
280
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: интелигентните българи (надявам се още да ги има, лошият материал да не чете)Основополагащ принцип на демокрацията е разделението на властите: Законодателна, изпълнителна и съдебна!Те не бива и не могат да се сливат ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!Комунистите на Тодор Живков го направиха.Същото искат и опитват комунистите на Бойко Борисов!Ще го допуснете ли да се повтори?
279
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 323Не знам койне бита карта, койте владее немски, английски и руски или тъ..пата тикв..а с тортата сахАр
278
9
 
6
 
! Отговори
Future преди 3 години
Истината е, че комунистите нямат бъдеще в Евро-атлантическа България при Новия световен ред, който ще бъде скоро установен след битката при Армагедон. Радевците и компания са бита карта и всеки техен опит за преврат ще бъде смазан от нашите съюзнически войски, които веднага ще се озоват на повикването им от Бойко. България завинаги остава в рамките на Свободния свят сред цивилизованите народи и никой не може да промени съдбата и, защото с нас е ЕС, НАТО и Пентагона...
277
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега няма нито едно конструктивно предложение от АНАРХО-СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ *** !ОСТАВКА НА ГЛАВАТАРИТЕ ИМ !
276
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На руски май беше: Вся власт Советов!У нас: Вся власт Сгербетов!
275
7
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: ГЕРБРазделението на властите по време на криза е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Особено по време на криза!!! Иначе, нека си го кажем другари ачик-ачик: ВИЕ ИСКАТЕ ДА НАЛОЖИТЕ ДИКТАТУРА!Малко хора знаят, че Юлий Цезар става пожизнен диктатор на Рим именно по време на криза! Заедно с Помпей и Крас се обединяват в триумвират. Помпей става народен герой, защото е избавил Рим от пиратските нашествия.И така идва края на републиката и начало на империята! Бойко иска да е император!
274
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С закон трябва да се забрани фашистката организация ГЕРБ
273
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелия Нинова................премиер!!!Оставка на кабинета на ГЕРБ, ББ и Каскета!!!
272
3
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Радев е избран мажоритарно,какъв избор очаквате да напрви.Не може да се каже същото за хората в парламента.Протестиращите нямат представителство във властта.Преди два месеца нямаше изгледи за протести.Да сте чули Радев тогава да клати дървото на властта.Неграмотността и простотията на властимащите и главния прокурор изкара хората по площадите.
271
2
 
8
 
! Отговори
Дедо поп преди 3 години
Байхуят пак е раздавал кинти от чекмеджето, щом де що има герберастки *** е в този форум! Абе, ***, толкова ли сте залупени бре! Утре Главният *** ще си вземе чекмеджето и ще забегне нанякъде, а вие пак ще виете от глад щото освен да тролиге на ниво тиква, за друго не ви бива!
270
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Румен Радев.....................100 %!!!
269
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Началото на август ще спре целия тоя цирк, на уж млади негодуващи хора. Толкова плоско и тъпо е всичко дето се опитват да правят. Ей така без цел, без никаква идея какво ще стане. " Ще изметем всички" звучи супер ама е израз за филм тип " Терминатор" и т.н.. Повечето протестърчета прости са там за купона и за малко анархия- мързеливи, глупави, без грам мозък в главата, презадоволени и никой от тях няма да гласува на избори. И трябва да им слушаме истеричните наркомански викове " Оставка". Смешни
268
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът Радев наистина олицетворява единството на нацията, бореща се срещу шайка мутри, заграбили властта и тероризиращи народа!
267
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпникът Бойко Борисов вече е диктатор
266
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РАДЕВ ИСКА ДИКТАТУРАПозволявам ,щом ще мачка герберастки *** позволявам и подкрепям.
265
10
 
15
 
! Отговори
гост преди 3 години
Президента няма никаква власт . Радев е с представителни функции и чат пат вицето му раздава амнистии. Тази да не разправя , че президента им е виновен за *** дето са я сътворили с помощта на калинките. Хората са недоволни от ГЕРБ, не от Президента.
264
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Герб като вземат милиардите ще ни ги плащат и внуците 30г.Сега разбирам по соца защо България беше велика държава-защото ДС,милицията ни караха да спазваме правилата и си обичахме родината.Който искаше демоноградация заминаваше в Белене.Искам си соца!Всички политици след 1990г трябва съд,стига вече!
263
17
 
18
 
! Отговори
To6 преди 3 години
КАТО ЧЕТА ПО-ДОЛУ, ОКАЗВА СЕ ЧЕ ПАК БСП И КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ, А ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ НИ УПРАВЛЯВА НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** И ШАЙКАТА МУ - БОРИСОВ !!! НЕ Е ЛИ ТАКА ???