Дариткова: Служебно правителство не може да рестартира държавата

ГЕРБ с широка обществена и експертна дискусия за новата Конституция
26 авг 2020 09:19, Анисия Иванова
264
Дариткова: Служебно правителство не може да рестартира държавата
Снимка: БГНЕС

Рестарт на държавата може да се получи, но не чрез служебно правителство, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Промяната ще е чрез спазване на законовия ред, Конституцията и използването на правовите възможности, които имаме в рамките на парламентаризма, допълни Дариткова.

Тя беше категорична, че ГЕРБ не се притесняват от служебно правителство, защото при последното такова на Румен Радев те са спечелили, а и социологическите проучвания показва, че са първа политическа сила. Дариткова посочи, че ако се съберат 120 подписа на депутати, за да започне парламентарен дебат върху проекта за нова Конституция, те ще организират широка обществена и експертна дискусия за предлаганите промени.

Още по темата

Президентът отправя обидни послания към Народното събрание, той дискредитира институцията, каза още тя пред bTV. По думите ѝ това не е в интерес на правовата държава, защото парламентът е законно избран и той представлява българските граждани.

„Защо всички твърдят, че Народното събрание е дискредитирано? Ние имаме парламентарно мнозинство, което все още е легитимно. Спазвайки законите и Конституцията на страната – ние предлагаме разговор за нов обществен договор. Всички други твърдения са спекулация на хора, които имат интерес да се случат оставки, които няма да помогнат на обществото, защото очакванията са коренно различни“, коментира Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ уточни, че партията ще се съобрази с част от исканите конституционни промени от коалиционните им партньори – „Обединени патриоти“. Относно приложенията на ВМРО за увеличаване на президентските правомощия, връщането на наборната служба, задължителното гласуване и образователния ценз – Дариткова посочи, че не са поемали ангажимент за записването им в първоначалния проект, защото имат нужда от широко обществено обсъждане.

„Когато започнат дискусиите, ние предлагаме да се търси отговор сред обществото и експертите – възможно ли е записването на подобни текстове. Разговорите с ВМРО продължават“, добави тя.

Вчера партията на Красимир Каракачанов заяви, че няма да сложи подписите си под първоначалния проект, ако предложенията им не бъдат записани в него. Дариткова коментира, че при разговора си с тях не е останала с впечатление, че те са категорични в това свое решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
23
 
! Отговори
Кой ни загроби? преди 3 години
До Анонимен 10: Икономическата криза Бойко и дружинката му вече са я приготвили и ще си проличи наесен. Когато нещо се прави без а'къл, тогава и раздаването на пари не помага.Вече трети мандат на Бойко сме все на опашката, най-бедната държава в ЕС. Изоставаме и от предпоследните. Добре че Албания няма скоро да влезе в съюза, иначе щяхме да останем и след нея.Само когато се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, тогава ще се отлепим от дъното. Оставка!
15
22
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Разбира се че не може ... Рестарта може да се направи само от най-голямата политическа сила в страната и от действащо правителство ... Нима очаквате да го направи балета "Магаданск" на Слави Трифончук, Мая Костинбродска или Морския тюлен с гумената лодка, "Отровното трио" или пък някой като Иванчева дошъл от катуните на улицата ... !!!
14
2
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Дариткова, ами ако не съберете 120 подписа?Тоя вариант,що не го разглеждате ,а?Че аз като гледам натам вървят нещата.Накрая лидерът ви ще остане сам, както е и логично, и ще се чуди от къде му е дошло!
13
1
 
28
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
И тази рабфакаджийка (от рабфак), която е учила с подкрепата на партията-майка, не се спря да бълва глупости. Кой, къде и кога е казал, че служебно правителство ще рестартира системата. Служебното правителство има една цел - честни избори. Ето това е нещото от което тая Даритка се страхува, но го извърта на рестарт... ГЕРБ-ерска му работа...
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дръж се Земьо, шоп те гази!Влачи шайка- антураж.Вред айдуци на талази са на борда екипаж! Сейфове и чекмеджета,пълни злато и пари.Рекет, рейдър и вендетаразпореждат настрани. Антуражът луд се прави,пее песнички в захлас.Все опорките лукависпуснати в незнаен час. Охраняват шопа всинца...Прокурори, Ме-Ве-Ре!Да вилнее смело принца,безнаказан си краде! Дръж се земьо, шоп те газис мафиотски антураж.Чума сякаш те налази!Бягай бързо. Без багаж!
11
4
 
34
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Рестартирането е да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка.Оставка, временно правителство и избори с машинно гласуване.
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо използвате думите на Доган.Той ли ви е началник?
9
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПетровДържавата е загробихте вие БСПто с подкрепата на Русия.
8
6
 
36
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Не може този който загроби държавата - БоКу Тиквата и неговите бандити - да я рестартират. Той ако можеше нямаше да я ссъсипе.
7
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той пък вождът ти който я стрига повече от десет години ще я рестартира!
6
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боки в момента бере плодовете на кадровата си политика - набрал е на килограм калинки, прости кърджалийски п-ки като тая и оная другата, корифеи като ръбъла - абе който се обади бълва простотия след простотия - поне ги видя народа колко са прости, *** и ограничени. Срам, че такива управляват, не защото са алчни крадци, а защото са прости като гъбено семе! няма такова падение
5
4
 
35
 
! Отговори
Син екран преди 3 години
Вие ако рестартирате, ще гръмне захранването ( critical error).
4
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво рестартиране иде реч? До вчера тулупа се хвалеше, че сме по, по, най или понеже се видя, че не е така се чудят как да задържат кокала.
3
6
 
43
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
Дариткина,никой не очаква от едно служебно правителство да направи рестартиране, пък и не му е в пълномощията. Но ще ви вземе инструментите, с които манипулирате вота. С други думи - чао гербави престъпници.
2
3
 
36
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
от къде е тази TП ?
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой е казал, че трябва да се рестартира държавата?