Росен Желязков: Викат Борисов в НС, за да го унизят

Планът за възстановяване бил обсъждан с всички
Обновена: 19 апр 2021 10:35 | 19 апр 2021 10:35, Камелия Цветанова
114
Росен Желязков: Викат Борисов в НС, за да го унизят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според транспортния министър в оставка Росен Желязков целта на викането на премиера в оставка Бойко Борисов в парламента е да бъде унизен там, а не да се чуе Плана за възстановяване и устойчивост.

„Планът е ясен, има три издания и беше обсъждан и със синдикати, и с работодатели, и с неправителствения сектор. Ако парламентът има други виждания, свързани с политиките, програмите и съответните проекти в Плана, има възможността да направи допълнения и предложения. Това или друго правителство ще го внесе така, както събере политическата воля на новото мнозинство в парламента”, каза той пред Нова телевизия.

„Доверието, което всеки един парламент гласува на правителство, се нарича инвеститура – т.е. той го облича с доверие и отговорност. Това важи за мандата на съответния парламент. Този парламент не е дал доверие на кабинета. Той е дал оставка пред новоизбраното НС, така че всяка една политическа отговорност не може да бъде носена по смисъла на едно редовно правителство в рамките на мандата на парламента, който го е избрал”, посочи още Желязков.

„От друга страна, премиерът, както и заместник министър-председатели, и министрите, по смисъла на действащия правилник могат да се съобразяват с правилата, свързани с парламентарния контрол. Такива хрумки за привиквания унижават правовата държава от гледна точка на разделението на властите”, коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А според теб песни ли да му пеем.Толкова гадости никой не свършиш в България.
86
2
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Станахме за смях пред цяла Европа То Бай *** с дисагите винаги е бил *** и нахален и завинаги
85
1
 
1
 
! Отговори
Г. Осиновителя преди 3 години
Тиквата да се варди, Черепа го е поръчал !
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите винаги нагло лъжат. Борисов си носи отговорност докато не се назначи ново правителство.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народното събрание от кол и въже иска да унижи Негово джипковеличество Борисов Трети.
82
0
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Гледам доста крадци на ДДС тук в сайта изпаднали в екстаз след душевната ,овчия матриал да си избере гробокопачите!!Разбира се,че драпате да го вкарате насила и без никакво законово право в измисления си парламент да си начешете крастата,но няма как,защото той си е подал оставката,а тя вече е приета!!Освен че ви дължи по един шут в ,нищо друго не ви дължи!!А вие крадлювци,стягайте гъ зягите,щото волю или неволю се задава Борисов4 и това ще бъде окончателния ви край!!
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унизително е за "Великият диктатор" да ходи в Народното събрание, където са се събрали от кол и въже да го унижават.Той има пряка връзка с народа чрез фейсбук и предава пряко от работното си шофьорско място в Джипкодвореца.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
are, chupka, ostavete choveka da si pochine ...stom iska pochivka, ima nujda ot pochivka. kakvo go tormozite? vikaite ubieca na milen cvetkov, vasil bojkov, vetko arabadjiev, nikolai banev, belgradskia banker vasilev da vu razkazvat prikazki ot 1001 nost...zaedno s gebrev, bobokov, drugite spyoni, elena dineva, evgenia baneva, marinela arabadjieva, minu staikov, onaz korumpirana kmetica na mladost ...;)
79
2
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Защо бе роска унижение ли да го питат за чекмеджето и къщата в Барселона или коя е Мата Хари
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам пачките в шкафа ...гордост ли са за него
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера как Българския парламент е унизителен ?!?! И то за български министър ...
76
6
 
5
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Нали викаха срещу Борисов, а се оказа че намогат без него.Той ги крепи ,без него просто се разпадат.
75
4
 
4
 
! Отговори
искам да съм преди 3 години
Лакеи ,глашатай и блюдолизец --за кинти и обувките на вожда ще оближа ,не съм чувствителен ,както и да ме нарича винаги ще съм му верен .. страхотна *** съм ,лая само когато ми каже...
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от кога всенародното тричане е унижение. Напротив-народът се радва....
73
7
 
3
 
! Отговори
Свещена крава преди 3 години
Ами той е най великия премиер ,радоста на народа ,чудя се как до сега не са му издигнали паметници ,то е ясно че Б-я никога повече каквото и да прави няа да може да роди друга такава значма личност .
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички от ГЕРБ на амбразурата да пазят вожда си и неговото "достойнство".Жалка история.Нали е големия мъж- да се яви и да отговори на въпросите.10 години управляваше- по неговите думи - невероятно успешно.От какво го е страх?Да не му зададат неудобни въпроси?Жалка герберастия.
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази детска караница, може да е забавна на голяма част от обществото, но не решава никакви проблеми. При нас политиката се възприема като шоу от години. Изходът е на терминал 1
70
4
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
В сравнение с вашето унижение да служите на един себевлюбен илитерат, всяко друго унижение е приемливо! Ако всичко което тръбите по услужливи студия е вярно, поради що се страхува да дойде в Парламента и да изложи добрините които е свършил?
69
1
 
5
 
! Отговори
СФ преди 3 години
До ВладиДържавната комапния вече е факт. Не че има верига от бензиностанции де. Но вероятно назначениета вече са с правилните хора на хранилка.
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че ще го викат все пак това са му служебните задължения, за които аз и вие с нашите данъци му плащаме огромната заплата. Чакам най-сетне да се приеме при три самоотлъчки да се уволняват депутати. Не може да взимаш баснословна заплата, а да не се явяваш на работа, независимо на какъв пост си.