Радев: България очаква стратегически инвестиции от Германия

Те ще са в сфери с висока добавена стойност
8 юли 2021 21:10, Елка Василева
46
Радев: България очаква стратегически инвестиции от Германия
Снимка: Президентството

България има натрупан достатъчно опит и е готова да привлича инвестиции не само в добив на суровини, а и в сфери с висока добавена стойност. Очакваме стратегически инвеститор от Германия, който да издигне на качествено ново ниво отношенията между бизнеса и институциите. Това заяви държавният глава Румен Радев, който проведе среща с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
 
Двамата разговаряха в рамките на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“, домакинствана тази година от президента Румен Радев в София. В срещата участваха Атанас Пеканов, заместник министър-председател по управление на европейските средства и министърът на външните работи Светлан Стоев.
 
Президентите Радев и Щайнмайер отбелязаха отличния политически диалог и сътрудничество в сферата на икономиката, което запазва позитивната си динамика въпреки последиците от пандемията. Обща бе позицията, че професионалното обучение, което страната ни развива с подкрепата на Германия, е инвестиция в последващото разширяване на двустранния икономически и инвестиционен обмен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
spyonskite teroristi rradevi ochakvat komissioni. ;-) bg narod ot nikoi nisto ne chaka, vsichko si ima i po-visoki zaplati ot germanskite ste si ima vednaga, ako spre i zabrani toka za export i v sgradata na bg prezidentstvoto drapne shaltera na elektromera i izkluchi inerneta...;-)))
31
5
 
6
 
! Отговори
другарю фигурант преди 2 години
България е натрупала опит ама не благодарение на теб .
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя президент-женкар е един много пропаднал комунист.
29
18
 
4
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Тука има големи г...ци. то президента ако беше фалшиф нямаше us посланичката да го глези. Ама този президент е единствения до сега който не си чете речите. Ама как да го знаете като и вий сте гл...ци
28
5
 
15
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Гнус ме е от този.Черен и от вътре и от вън.И трови от цинизъм
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комуниста лъже, че търси немски инвеститори.но го интересуват предимно руски и китайски.
26
6
 
14
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Скоро няма да си прецедент и ще те вкараме в затвора руски агент.
25
4
 
16
 
! Отговори
моч преди 2 години
На кого ги разправяш тези врели некипели бе ле_ке болшевишко !?Те германците да не са паднали от луната и да не те виждат що стока си - ретроградна , антиевропейска , подла и долна.Не само че няма да инвестират и един цент в чалгаро-мутренската ти хунта , а съвсем скоро ще резнат и фондовете .Краят е предизвестен - комунистическо управление винаги завършва с национална катастрофа - ФАКТ !!!!!!!
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев чорап на годината.
23
4
 
17
 
! Отговори
Инвеститор преди 2 години
Какви очаквания могат да имат инвеститорите ,които само като ти видят гьон-сурата, Фигуранте, и хората разбират , че разговарят с марионетка !!! Ти си жалко подобие на държавник, Фигуранте ! И физиономията ти е селска , и изцепките ти са противни ! Цяла Европа го вижда вече ! Само съсипваш имиджа на Родината , *** руско !
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
последните крупни немски инвестиции са в сърбия и македония...инвестиции,които носят висока добавена стойност...и това са държави,които не са членове на ес.
21
6
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Кои са хмм тези субекти които си изредили по именно , А?! За мен те са незнайни и не значителни и акко това е твоят критерий за интелект, говори колко си про ст, но такива са всички поддръжници на нищожеството наречено " президент", което и днес стана за резил в опита си да ни докаже, че владее английски. В 5 изречения 4 грешки.
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев говори за инвестиции, а спря магистрала Хемус?
19
4
 
15
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Нито е избран за Премиер, нито е дошъл със избори в Изпълнителната власт/ Президентът е лишен от правото да се занимава с инонимика ,по Конституция/, а тръгнал инвестистии да сънува, разчитайки на "мандатоносителя" .. Чал'гофон Учен'долски! И смята ,че германците пасат трева, като същите избиратели, които ще гласуват за Дългия с обеците! Ако в България са си отгледали поколение ,което да им се връзва, надали немските инвеститори и те пасат от същата трева!
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунистите, за 30 години, успяха да съсипят единственния ресурс на България - народа.сега остава да продадат държавата и да се изнесат, както са направили децата им.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За рашките нещо не е ли казал зеления чорап?
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не случайно много от президентите са бойкотирали Ел Фигуранто, като тези на Австрия и Хърватска и са изпратили някакви анонимници, като знак на протест към Радо шишарката...отявлена руска п.одлога и говорител на подсъдни олигарси!
15
6
 
14
 
! Отговори
нн преди 2 години
Радев, Радев не си добре. Какви инвестиции от Германия? Хората да не са ***. Инвестиции има там където има хора да им работят. България нито има хора, нито има начин да ги привлече. Не видя ли какво стана с Шкода, защо отидоха в Турция, защото има млади хора, защото е голям пазар, защото там печелят, а в България какво, едно нищо, никой няма да дойде. Дори и китайците видяха че сме *** и тихомълком се изнизаха, това случайно ли беше, другия път. В бизнеса има само интереси и толкова.
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румпа, а нещо за санкциите срещу ботоксовото джудже?
13
7
 
10
 
! Отговори
Не може да бъде!! преди 2 години
Тази президент Щайнмайер трябва да е голям баламурник, ако разчита на думите на Фигуранта, че ще привлича инвестиции и ще развива демокрацията в България. Такъв разговор с Радев е "мижи да те лАжем".