Радев: Проектите на "Три морета" ще променят ситуацията в региона ни

Инициативата се развива много добре като уникален инструмент
9 юли 2021 11:58, Елка Василева
71
Радев: Проектите на "Три морета" ще променят ситуацията в региона ни
Снимка: БГНЕС

Реализацията на приоритетните проекти на инициативата "Три морета" ще промени коренно ситуацията в устойчивото развитие на нашия регион и Европа като цяло. Постоянното развитие на тези проекти – 90, през 2021 г., показва нивото на нашите амбиции. Това каза президентът Румен Радев, който откри Шестата среща на върха на инициативата "Три морета" в София.

Още по темата

Високо ценим подкрепата на нашите стратегически партньори - САЩ, Германия и ЕК, отбеляза президентът Радев.

Много добре е за бизнеса, за гражданите ни да видят, че политическото ръководство, държавните институции, агенции, международните институции, банките за развитие, търговско-промишлените палати, бизнес асоциациите се събират заедно и обсъждат открито всички важни проблеми. Това означава, че нашата инициатива продължава да генерира идеи и насоки, за да засилим развитието, да подобрим дигиталната, транспортната и енергийната свързаност, да инициираме стратегически дебат за бъдещето на региона, каза Радев.

Срещата на върха в София е още едно доказателство за това, че тази инициатива се развива много добре като уникален инструмент, който използва енергията на сътрудничеството, което засилва капацитета ни да развиваме приятелските отношения, да генерираме развитие и стойности, посочи Радев, цитиран от БТА.

Участниците в дискусията ще обсъждат финансирането на конкретни проекти от инвестиционния фонд към „Три морета“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
0
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
Що си мислите , че трите морета нещо ще променят...... Само нали сте наясно - не са Черно , Егейско и Адриатическо...........или са???
46
0
 
0
 
! Отговори
дезертьор преди 2 години
променят ги - от периферията на ЕС ставаме фронтовата линия
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news. ako ne dignete vednaga bg zaplatite do razmera na nemskite zaplati, togava ste ima nova ognena situacia v eu.
44
1
 
2
 
! Отговори
Напротив преди 2 години
Не Проектите на три морета ще променят ситуацията в региона, а проекта на Джоу Байдън за Новия световен ред ще промени България. Крадците да стягат куфарите за Делтата на Амазония...
43
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
До До тролската дружинаХа-ха, аз не съм ***, но ще отговоря, че и преди сме правили такива съвместни мероприятия. Дали е проработило нещо, е друг въпрос. Инвестициите и обещанията на място са едно, Делата съвсем друго
42
0
 
2
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
президент Р Радев прави опасна грешка с тези "три морета"....изглежда и той да е продажник!?...
41
0
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Па камо ли президента ни...нямам думи...Направо напусни строя Радев и *** да обикаляш като грипен Асково..
40
1
 
3
 
! Отговори
абе преди 2 години
и аз мисля че ситуацията в района коренно ще се промени след като станеш обитател на байСТАВРИ
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи България на три морета ще е така разбирам аз.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** е този,който казва на другите ***.
37
5
 
3
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
И друг път съм писал, че тролването по гербаджийски опорни точки води до тотално о'глупяване. Да участваме в програмата "Три морета" е лошо, да получим инвестиции е лошо, да получим пари за инфраструктурни проекти е лошо. Е, кое е добро според вас? Да напишем нещо по опорната точка "Всичко срещу Радев", така ли?
36
5
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Я, тоя откакто "изчегърта" Герб (въпреки че ПАК СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА) се сети, че бил президент, прибра юмручето в джобчето и "заработи" за България месеци преди края на мандата си. И това хич не е предизборна кампания. Ама пилците се броят наесен!И каква ситуация ще променят "Три морета", тази дето той я забърка? Впрочем, ако Путин го нарита заради това, ще има голяма полза. Чорапа сам ще си легне в ковчега, дето протестърите го размъкваха по площадите
35
5
 
10
 
! Отговори
Радев преди 2 години
ще бъде запомненен не с инициативата "Три морета", а със зимата на 2021-22, която предстои за българския народ - Радевата зима.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-ха Ама те комунистите и до ден днешен твърдят, че и при Виденов "държавата е вървяла добре", тъй че на тях това им е трика: да твърдят неща, а дали имат нещо общо с реалността е без значение. Той и Путин е "най-красивия мъж в Русия" :)))))))))
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 "когато няма какво да кажеш по темата" Ти нямаш какво да кажеш по темата. Просташките ти изцепки не са нещо, което представлява "мнение".
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 41: когато няма какво да кажеш по темата разбирасе се заяди за правописна грешка. Поне да си беше направил труда да спазваш и ти препинателните знаци
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 "Герберастите в шах и паника, държавата върви и се развива много по-добре без тях. Сега от 9 кладенеца вода ще донесат само да саботират и >у<чернят, жалки човечета" Не е слУчайност, че употребата на "гербераси" и буквална неграмотност винаги вървят заедно ....
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастите в шах и паника, държавата върви и се развива много по-добре без тях. Сега от 9 кладенеца вода ще донесат само да саботират и учернят, жалки човечета
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 Приятел, знам, че си назобен ***, но Радев има точно НУЛА заслуга за инициативата. За сметка на това знаем за това как гледат на него на запад, затова и прави впечатление за това, че го бутат тук. Впрочем, аз говоря само за ЕДИН сайт. Ти говориш за 5 медии едновременно. Мога да си представя ако включа и другите какво ще се получи с тоя.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Участието на България е интересно само ако се осъществят някакви инфраструктурни проекти, в антируски проекти не трябва да се включваме, защото не е в наш интерес.Ние трябва неизменно да казваме на подкани за някакви антируски провокации едно и също нещо : решавайте си проблемите с Русия като преговаряте с тях.