Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец

Шах може да играе всеки, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 яну 2022 12:52 | 3 яну 2022 12:49, Александър Попов
752
Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец
Снимка: БГНЕС

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи.

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи. 2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация, каза още Иванов.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи пък Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., а през февруари-май 2021 г. е бил около 30 лв. "Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Мерки няма никакви. Даже вчера имаше интервю на премира Петков", каза Добрев и цитира Петков, че е бил изненадан от покачването на цената на газа с 30%.

Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "Продължаваме промяната" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно оцветен и некомпетентен, определи Добрев колегата си за този пост.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе Борисов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

"Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан", каза още Делян Добрев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


752
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
586
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ли пари ви даваше Боко, та така често го показвате на първата страница на сайта си? Е, вече няма да ви дава тестета по 500 ? . Така ще си останета с тъгата по Боце от Банкя. Сетне ще преминете на друга ясла, а защо не и на самоиздръжка.
585
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другарите от коминтерна обраха много миналата година а тази още
584
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година кой пръсна 8 милиарда за декември, бе Туулууп?
583
6
 
13
 
! Отговори
еееееее преди 2 години
Баце, ти за цели 12 години, що не направи България първа или втора по сила в Европа?????? Че да покажеш, как става. Ами за три мандата крадене, стояхме ВСЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО?! ПО В С И Ч К О. Сега намери да връзваш кусури. Нагъл до безобразие!
582
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тикво ти си за затвора ,най наглия крадец в историята на България
581
4
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 2 години
Досега къде бяхте ,бе паленца ?! Защо чак сега повдигате въпроси и сипете недоказани обвинения ?! Ама нали трябва да се шуми,да се изричат лъжи - Гьобелсовата пропаганда в ход : кажи една лъжа 100 пъти и накрая ще излезне ... истина ?! Ха-ха-ха,много сте жалки ! Имаме народна мъдрост която казва :" Голям камък хвърли,голяма дума на казвай!" Ама кой,кой ?! Нали ви плащат да лаете ...
580
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов нещо е в грешка , той е този които говори за строене на пътища и стабилизирана на икономиката ,новата власт обещава изстъргване на герб не е поемала нито обещание за ново строителство нито за стабилизиране на икономиката и народа няма такива очаквания от тях.
579
6
 
11
 
! Отговори
:) преди 2 години
Нагъл пияница :)
578
1
 
2
 
! Отговори
бобо преди 2 години
Да се засрами благодарение на него
577
8
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Не се вкарвай допълнително в грехове,като се изживяваш в робятя ня Господ.По-скромно я карай,че не съ знай знай ли съ какво следва.
576
18
 
26
 
! Отговори
Тиква да те учи! преди 2 години
Що не каже Бочко колко ни беше външния дълг когато полази властта и колко беше вече външния ни дълг когато изпадна от властта, а?
575
19
 
29
 
! Отговори
познат сценарий преди 2 години
Комунистите и чалгарите са на път да се справят с фалирането на държавата още по-бързо и от преди.
574
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва да е в затвора. Ама че наглост.
573
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо, защо не е при бай Ставри. Толкова беди и простотия докара, че поне десет години ще му сърбаме попарата.
572
28
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Да сравнявате Бойко с Радев или с Петков с Бойко е все едно да сравнявате лъв Бойко и лисунгера Радев/Петков.
571
16
 
20
 
! Отговори
ТОШО преди 2 години
БОКО Е ПИЧ-ДАЛАВЕРАДЖИЯ. ТОЙ Е НА ПРИНЦИПА НЕ Е МЕ ЯД ЧЕ КРАДАТ А ПОВЕЧЕ ОТ МЕН КРАДАТ И НЕ ДАВАТ КОМИСИОННИ
570
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, крадльо, само от хвърчилата, които са абсолютно ненужни за България и които дори няма да ги видим реално у нас, ти натрупа толкоз милиарда дълг. Да не говорим колко още милиарди трябва да ти плаща населението за комисионките, които получи да донатикаш държавата в блатото на света! Да ти даде Господ - на теб и близките ти, всичко, което си заслужил!
569
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млъкни бе, банкянски пожарникар! Трасето за Сърбия-Унгария-Австрия минава през БГ. Ти го забави с цели 2 г. и същевременно говореше за хъб по това трасе близо до Варна. Забавянето му вбеси Газпром и не само че няма хъб, но няма и отклонение от тази тръба за БГ.Посочените държави заплащат над 3 пъти по-ниска цена за единица обем газ.Лъжеш и за азербайджанския газ: той задоволява само 1/3 от нашите потребности! И за втечнения газ: той откъде ще дойде до Александруполис и сетне ревапоризиран до нас
568
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо продължавате да отразявате този крадец?Мазохисти ли сте или нас ни мислите за такива?
567
23
 
11
 
! Отговори
Библейска мъдрост преди 2 години
Всичко това ни се случва защото болшевиките начело с Радефф саИзпълнени с всякакъв вид неправда,нечестие,лакомство,омраза,пълни със завист,убийство,крамола,измама и злоба,шепотници,клеветници,богоненавистници, нахални,горделиви,самохвалци,измислители на злини,непокорни на родителите си.безразсъдни,вероломни,без семейна обич,немилостиви.които при все,че знаят Божията справедлива присъда,че тия които вършат такива работи,заслужават с,мърт,не само ги вършат,но и одобряват ония,които ги вършат.