Сачева: Бюджет 2022 не е най-социалният, буди въпроси

По думите й, постоянно се чуват обвинения срещу ГЕРБ, но не и доказателства
11 фев 2022 10:18, Петя Славова
35
Сачева: Бюджет 2022 не е най-социалният, буди въпроси
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Асен Василев нарече Бюджет 2022 социален, но според депутатъ то ГЕРБ Деница Сачева, той не може да се нарече така. По думите й, числата показват, че миналата година бюджетът за социални разходи е бил около 19 млрд. и 200 млн. лв. и бил 15.2% от БВП. Сега социалният бюджет е около 20 млрд. и с 14.5% от БВП, т.е. има намаляване на процента от БВП на повече пари. "Над 1 млрд. и 73 млн. отиват само за изчислението на пенсиите", обясни пред БНТ Сачева.

"Трудно бихме могли да наречем Бюджет 2022 най-социалният. Тъй като има много политики в него, които будят различни въпроси. Бюджетът предвижда голяма част от приходите да дойдат по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, а планът още не е финализиран и със сигурност парите по него няма да дойдат преди края на тази година", уточни тя.

Още по темата

Сачева съобщи, че ГЕРБ-СДС ще предложи по отношение на майчинството следното: „Всяка майка, която избере да се върне на работа, да получава заплатата си плюс 710 лв.“

"Целта е да се върнат повече хора на пазара на труда, защото в България имаме остър недостиг, също и колкото по-дълго майките стоят далеч от пазара на труда, толкова по-малки са шансовете това те да се върнат обратно на работните си места", изясни Сачева.

Относно вчерашния коментар на Асен Василев, че има пица за всички, няма пица за крадците, Сачева каза, че постоянно се чуват обвинения срещу тях, но няма нито едно доказателство.

Според нея в Бюджет 2022 няма социални реформи, а са поети като ангажименти да бъдат направени. Също мерките, които се предлагат за бизнеса, на практика са много малко.

"Повтарят се едни и същи мерки, например 60 на 40. Мярка вече от 2 години. Отдавна трябваше да се мисли как да бъде преструктурирана. Тъй като бизнесът в момента има нужда от ефективна подкрепа", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Обичам си баба Цецка преди 2 години
В сравнение с това Женище ... Цецка още си е,...като Барби*-кукличка...
26
0
 
0
 
! Отговори
Нежно гледа Боата* преди 2 години
Губи време, и таланта ... можеше да е Актриса ... по-добра от всяка Голивутка ...
25
1
 
2
 
! Отговори
Мълчи, тъпче се... преди 2 години
... шес-пет дни, но послее... като се напънеее... Герберасти слагат газовите маски,... а Управлявящите бягат към изходите...
24
0
 
2
 
! Отговори
Приседна ми уискито преди 2 години
И 27 пита: ЗАЩО им давате снимките преди обят?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах оня ден на закуска Нова ТВ обясняваха как инфлацията в превозите е 22%, в храните между 17 и 25%, в облеклата е около 10%, в санитарни стоки е около 8% и накрая завършиха с "Инфлацията за 2021 в страната е 3.3%" и си изпуснах вилицата. Как може почти всичко да е с инфлация от 15% нахоре и да обясняваш как всъщност е 3% щото на Пенчо къщата за гости на морето е смъкнала цената за нощувка с 80% през ДЕКЕМВРИ! Пълна пропаганда и фейк нюз!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им давате снимките. Идва обяд.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая герберска *** дневната надинца и е 500 лева.За кви социални пари говори.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТО да бяха само *** без да работят и да получават пари.Млади жени,уж образовани,без нито ден стаж,ползват фалшиви болнични като з абременеят,после две години майчинство,следват 4 месеца платена борса,защото вече имали стаж и после 9 месеца по програма от бюрото по труда.Първите 6 месеца им плащат отново,после трите месеца от работодателя са във фалшиви болнични,В същото време никой не прави проверки дали изобщо работят.
19
1
 
0
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Издигнете ме да стана владетел на България !Ще бъдите впечатляващо доволни от мен !Българската нация никой не я обича, поробена е от векове под един или друг вариант, точно заради това силите и съществата, които са измислили и създали човечеството са разрешили аз да се родя !За да мога да ви правя максимално и истински щастливи, издигнете ме да стана владетел на България !Бъдете умни и не се доверявайте на хора, които ви настройват и подвеждат против мен !
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таа, па... до майките в майчинство ли опря пазара на труда... Има недостиг на кадри щото заплатите са ниски и условията са отврат... Освен това тлъстата явно не знае, че когато майката се върне по-рано на работа заедно със заплатата си взима и майчинските...
17
2
 
10
 
! Отговори
Касапин преди 2 години
Тая пък е толкова проста че даже и въпроси не буди... :D
16
2
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
ОПГ герПдпс пак лъжат !!!___Има много доказателства и то видни за всички за мафията герПдпс !!!__И ще ни трябват много години, за да заличим този ЧЕРЕН период - тяхното управление !!!
15
0
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Вкарайте с шут на работа! Има гербери от маалите които са на по 50-60 години и нямат 1 ден трудов стаж! 1 стотинка не са внесли за обществото, а обществото вече е потрошило по него няколко милиона лева! Махнете всички неданъкоплатци и децата им от социалната система и ви гарантирам, че рязко ще се освободи бюджет за двойни пенсии, че дори и за нормални детски за данъкоплатците! Прекратете всички програми за развъждане на готованци и пожизнени социално слаби роми!
14
0
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Това, че ромите от маалата и всички политици от герб са от една майка раждани и рода, не оправдава престъпното ви неглижиране на българския данъкоплатец и факта, че родата ви е приоритет за вас! 2 милиона готованеца! 2 милиона гербера по цял ден си чешат тиквите и 1 стотинка данък не са платили, а всяка година ни струват милиарди левове! Тях режете! Тях се чудете как да вкарате на работа! А не учената, работеща българка която ще роди 1 дете! Оная 20 годишната необразована герберка с 5 герберчета
13
1
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Имаме 2 милиона перманентно безработни, цял живот висящи на помощи здрави роми! Вместо да се чудите как да режете от малкото майки на данъкоплатци защо не се почудихте как да махнете тия 2 милиона готованеца от социалната софра? Защо тях не ги вкарате на работа? До кога българския данъкоплатец ще хрантути родата си от маалата? Разбирам, че герб са най ромската партия и разчита на тях за гласове, ама като е така си ги хранете вие, а не да чакате на нас данъкоплатците да плащаме за развъждането им
12
1
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
За 12 години управление вместо да се чудите как да върнете белите данъкоплатци на работа в редките случаи когато държавата трябва да им връща от парите които внасят десетилетия наред, да бяхте помислили как да вкарате родата си от маалите на работа! Защото докато държавата продължава с активната си програма по развъждане на безработни роми парите никога няма да стигат! От 5-6 милиона население 80% чака на държавната софра и само 20% я зареждат!
11
1
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
На теб ти се прияжда..на мен ми се доповр..ъща.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирам да се оплаква беден пенсионер,но Сачева с тлъста заплатка....звучи популистично.Загрижили се,милите.
9
2
 
9
 
! Отговори
Сачева преди 2 години
Я си гледай Алибегов и не се изказвай по въпроси,които не разбираш.
8
1
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Тази като я видя,защо ли винаги ми се прияжда свинско?;?!