Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично

Има институционален спор между МВР и прокуратурата, смята шефът на НС
19 мар 2022 17:54, Анисия Иванова
161
Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично
Снимка: БГНЕС

Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев пред "Дарик", коментирайки задържането в четвъртък на лидера на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

Според Минчев при акцията на МВР, в рамките на която заедно с Борисов бяха задържани за 24 часа пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, полицаите са действали професионално и без да търсят показност. Тримата задържани излязоха от ареста на следващия ден, а от държавното обвинение посочиха, че няма достатъчно данни за привличането им към наказателна отговорност.

Още по темата

„Получава се институционален спор между МВР и прокуратурата. Факт е, че се натрупаха доста години, в които прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия да разследва сигнали, когато те касаят бившите управляващи“, смята Минчев.

„Прокуратурата не може да убеди обществото, че е добросъвестна в своите усилия в разследването. МВР извърши конкретни действия по неотложност, което е съвсем законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс. Извърши я по един, биха казал, разумен начин. Трябва да отчетем, че в акцията, проведена в четвъртък, нямаше абсолютно никаква показност. Нямаше натъртване върху факта, че се касае за арест на видни политически фигури“, посочи още председателят на парламента.

Според Минчев няма и причинно-следствена връзка между посещението на министъра на отбраната на САЩ у нас Лойд Остин и провелата се полицейска акция. Не стои на дневен ред изпращането на военна помощ от България в Украйна, увери отново той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Отвличане на вниманието от хипер инфлацията, резкия спад на качеството на живот на бьлгарина за сметка на украинските бежанци настанени по хотели с -40 лв дневно желан комфорт за мнозина бьлгари
73
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде прокуратурата къде спи???Сега да повдигат обвинения на всички замесени в цирка при задържането на ББ!!!
72
9
 
10
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
Всеки е за арестуването,осъждането и тикването в зандана на Мутрю но честно казано по този смешен и полуаматьорски начин няма как да стане и на всеки нормално мислещ му е ясно!Пълно фиаско на Чашко Рашков!Язък за барутя!
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видим след делото в евросъда!!
70
5
 
1
 
! Отговори
До 68 от Ямб .ц. преди 2 години
На 12.01.2022 г. Според теб всички,които бяхме на протеста сме безработни и платени ли?!?!?!
69
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно се видя, че мафията си има правителство. Рашков веднъж не спомена какво прави за да върне божков и да го изправи пред съда. Но 1000 пъти го спомена като основен свидетел срещу борисов. Правителство на мафията!
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минчев, минчеееев. Когато писар на нотариални актове стане първи в държавата.Хич те няма момче.
67
1
 
3
 
! Отговори
До Кметът преди 2 години
А не си ли си помислял, че Роман Василев (не се казва Романов) изигра нарочно тази сцена в полза на задържания? Той му даде златно талонче с това видео. Самият Роман Василев обича лукса и скъпите коли и успява да си ги осигури.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кметът - Още един свидетел с показния от Гугъл и Боец, ха-хааа!
65
1
 
14
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Момче , май и ти носиш капата на лудия !! И на това щом му викаш ;демократичен начин , ясно ми е каква патерица си и даже и още нещо ........ !!
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ямболски *** - Ми хората ходят на работа, не на платени протести в работно време като тебе.
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61- Много станахте тия със свидетелските показания. Светил ли си му на Черепа или го прочете в Гутъл това? Ако го имаш докементирано, защо не го дадеш на следствените органи, ами го пишеш във форума? Божковски ***!
62
12
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Доста се активизираха платените писачи на ГЕРБ....Вчера на протеста се видя колко сте " много" - 100 човека.И много ми стана интересно как така 12 г. сте печелили избори!
61
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Боко и мафията влезне в затвора ,тогава ще има България.До тогава това не е държава,а е земя собственост на мафиоти защитени от корумпирана и политизирана прокуратура.
60
12
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Доказателствата са европейската прокуратура и там работят истински по случая, защото нашите прокурори,ръководени "вещо" от каскета забавят и крият доказателства и документация...но възмездието идва от Европа.
59
3
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Момчето си говори и -10 бона заплата си тече а работещият бьлгарин с 500 лв , умира на опашката за олио от -3 лв
58
8
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Реалист,скоро ще хвърли каскета,и ще стане клиент на Рашков,малко остана.
57
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като говорите за черепа.Черепа беше махнат след като е отказал подкуп на арестуваните.Още повече той е бил много близък с задържаните преди да се обяви арест за него.Това,че той е престъпник е ясно,но защо не може да приемете,че задържаните са взимали и са искали още подкуп.10% от 2 милярда годишно.Та за какво говорите.Ако един човек иска подкуп от престъпник пак е престъпление.Ако убиеш престъпник пак си убиец.
56
6
 
8
 
! Отговори
Кметът преди 2 години
Законен или брутален беше ареста на бившия министър на отбраната Николай Цонев?...продиктуван от Винету. Беше наречен "престъпник" от зам.прокурора на София Романов.Блъснаха го най долно на земята и му сложиха белезници във ВМА.По-късно,естествено Цонев беше отиване,осъди държавата, но цената я пратиха данъкоплатците.Баце изгони Романов,но обединиха най-кадърния министър на отбраната, който сме имали в новата ни история...за жалост.
55
4
 
18
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
Абе Николайчо,Кога стана калайджия ,кога ти почерня ду *** то !!!По смешни управляващи от вас до сега България не е имала!!!Докарахте я до там хората да УМИРАТ по опашките за ОЛИО!!!А вашия Вицепремиер казва,че ще залее страната с олио на цена ,която не е спекулативна!!!А иначе цялата ви акция относно Борисов има за цел да ни отклоните от скъпията,която дойде с вас !!!