ДБ иска изслушване на Володимир Зеленски в парламента

От "Възраждане" поискаха да чуят руската позиция
24 мар 2022 13:23, Анисия Иванова
124
ДБ иска изслушване на Володимир Зеленски в парламента
Снимка: БГНЕС

Депутати от "Демократична България" - представители на партия "Зелено движение", внесоха в деловодството искане за изслушване в българския парламент на украинския президент Володимир Зеленски.

В мотивите на искането е записано, че целта е да се изяснят обстоятелствата около възникването на военния конфликт, ходът на преговорите между враждуващите страни и да се формира мнение у всеки народен представител каква помощ следва да предостави България на Украйна.

Един от вносителите - Владислав Панев, не изключи възможността за военна помощ, ако такава бъде поискана. "Трябва да сме наясно какви са основните нужди на Украйна. Мисля, че предложението на президента преди два дни за каски и бронежилетки е добра стъпка и инициатива", коментира той.

Председателят на правната комисия и депутат от "Продължаваме промяната" Милен Матеев очаква дебат за евентуална военна помощ.

"България в момента оказва и морална, и хуманитарна и всякакъв друг вид подкрепа, включително и за украинските бежанци. Ако има други искания, ще бъдат обсъдени", поясни депутатът.

Станислав Балабанов от ИТН коментира, че подобни искания минават през парламента. "Това, което имаме като информация към момента, е, че България не подготвя такъв вариант за доставка на оръжия в Украйна", изтъкна той.

Против изслушване на Зеленски се обявиха само от "Възраждане", съобщи БНР.

"Това е абсолютно несериозно и ние считаме, че няма нужда от подобни театрални изпълнения…По-интересно ми е да чуем другата позиция, защото нея не я чуваме", подчерта Костадин Костадинов.

От ГЕРБ подчертаха, че биха подкрепили всяка помощ за Украйна, а от ДПС очакват позицията на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години ги изхранват, как да престанат.
48
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Taню и аз съм от тях, големи пари падат, станах мильонер
47
4
 
20
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Вие десните престанете да лягате на САЩ,повече няма да се гласува за вас.Вие сте некадърност без собствено мнение,а Надежда Михайлова нейнски да си затваря човката,не мисля че е била успешен министър,а тази безжичната *** от ИТН да си ходи ,как може най грозните и некадърни да са външни министри
46
1
 
11
 
! Отговори
ха де преди 2 години
Искаме Сорос да се изкаже по Големия монитор.
45
3
 
25
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Най долната краварска пъсмина, Вън от Българският Парламент...)))
44
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане да се обяви извън закона. Това е противоконституционна партия.
43
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не желаем този човек да говори в парламента. Този парламент е на народа не е на депутатите.
42
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
съвсем ще затвърдят позицията на Русия спрямо държавата ни - няма да сме враг а изобщо ще ни изключат като несъществуваща държава и никога няма да ни имат предвид всякакви обстоятелства
41
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво? Той човека си пуска клипчета редовно, като са му такива фенове да си ги гледат. Каква работа има чужд президент в нашия парламент?!?
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече няма да видят нито парламент нито правителство. На акъла на Станка са.Българския народ не ви интересува
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Да внимават много, да не го доставят руснаците качен на ракета до нашия Парламент," --- най-хубавото нещо, което може да ни се случи след 30 години "демокрация"!
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да го слушаме, от Големия монитор ли ще ни приказва, като Големия брат 1984
37
0
 
22
 
! Отговори
София преди 2 години
Тоя Панев като го гледам по разни снимки, не съм много сигурен, че може и 20 метра да избяга, недай си боже стане некой конфликт и му връчат пушка в ръцете. Същото, но с още по-голяма тежест, важи и за Шиши 2.0. Изобщо, тия от ДБ дали има и 3-*** човека в цялата им провалена партия да са във физическа кондиция за нещо повече от ходене със задъхване. Иначе големите пълководци и разбирачи от военно дело.
36
4
 
6
 
! Отговори
яко преди 2 години
Протестна мрежа се активира,
35
1
 
26
 
! Отговори
В национален ефир преди 2 години
Трябва да го гледаме поне по три пъти на ден - иначе провиването на мозъци ще е по бавно, а време няма.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива политици България е обречена да бъде на грешната страна на историята. Трябва да се замислим.Какво ни очаква отвъд този конфликт,какво са ни подготвили като свят за живеене.По всичко изглежда,че онова,което наричаме свобода,няма да го има.Никога човечеството не е било талкова регистрирано и толкова контролирано. Спомням си тихото брожение срещу въвеждането на ЕГН преди години и сравняването му с фашистките номера в концлагерите.Днес всеки знае за нас повече от това, което знаем ние за си
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** изтреще .Да си взима всичките партията и към Америка без да се връщат.
32
1
 
28
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Тези луди ли са? Кой в България иска да слуша това изпер'кало на'ци? А ако тези от ДБ не знаят откъде тръгна всичко, значи са нищо не знаят, какво става в Украйна след 2014 г., значи че са неграмотни и нямат място в политиката, камо ли в нашия Парламент. А че нацитата си застреляха един от преговарящите още след първите преговори посред бял ден на улица в Киев за какво говори.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да внимават много, да не го доставят руснаците качен на ракета до нашия Парламент,че жестоко ще съжаляват после.Чудно ми е защо се мъчат да си мушнат главите в бърлогата на мечката?Не виждат ли че тя с мечкадаря е в съседния ни двор?Да знаете,че после пак ние обикновените овце ще платим с вълната,като ни острижат до кръв.Нямат ли си по важна работа ами се занимават с несвойствени неща.Така олиото може да удари нов рекорд а хляба да стане кът.
30
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормална история... Тия не чуха ли, че Украйна се нуждае от всякаква помощ, Земенски още преди две седмици се обърна към бившите СИВ държави да предоставят своя руска военна техника и наземна и самолети .. е знак на подкрепа. Не директно към отделните държави , а към НАТО и ЕС, всички тези страни са обявени за неприятелски... Другите са добре, но нас ще ни прегазят за 3 дни... За това и войски да идват и бази да има, защото България отдавна е наведена и така ще ни го нахлузят само да поискат.