Надежда Йорданова: Очаквам дебат за главния прокурор

Очаква отговорен подход по въпроса
15 апр 2022 19:30, Росен Стойчев
35
Надежда Йорданова: Очаквам дебат за главния прокурор
Снимка: БГНЕС

Въпросът за главния прокурор е не само институционален, а и личностен. Това заяви във Велико Търново правосъдният министър. Надежда Йорданова, съобщи БНР.

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова заяви че очаква задълбочен дебат във Висшия съдебен съвет, който да покаже пред обществото какви са стандартите, на които трябва да отговаря главният прокурор и дали настоящият главен прокурор ги покрива.

Във Великотърновския университет, където изнесе лекция, правосъдният министър Надежда Йорданова заяви, че през следващите дни ще ѝ се налага често да припомня становището на Конституционния съд, че крайната отговорност за законосъобразността на работата на всички прокурори е персонализирана в личността на главния прокурор.  

Въпросът за главния прокурор е както институционален, така и личностен, коментира Йорданова:

„И за това трябва много отговорно да се подхожда към него. Нека всеки да носи отговорност за своите решения. Отговорността, който нося аз, е как упражнявам правомощията си по конституция“.  

Днес Правосъдното министерство ще обяви за обществено обсъждане измененията в закона за съдебната власт,

„Които дават по-голяма организационна самостоятелност, осигуряват условия за ефективна работа на европейските делегирани прокурори в България“, заяви правосъдният министър.

Още по темата

Продължава работата и по законодателните промени за конкурсите, кариерното израстване на магистратите, атестациите и забраната на командировките, посочи още Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
7
 
! Отговори
Копаем дъното преди 2 години
Копаем дъното с тези грантаджии без един работен ден от ДБ и ПП. Жалко за държавата, жалко за хората!
25
3
 
4
 
! Отговори
към к.27 преди 2 години
Тази работа ВСС да поиска оставката на ИГ е неперспективна. По-добре, стъпвайки на незаконни или подсъдими прояви на гл.прокурор като бивш шеф на СпП, незаконно задържане на задържани над 1-1,5 г. в следствения арест, опитите на ВСС да замаже нещата, незапълнения състав на ВСС, поискайте оставка на състава на Съдебния съвет и избора на нов. Тогава магистратите ще проумеят, че може и те да 'изгорят' и ще бъдат по-отстъпчиви.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези дебати, мин.Йорданова. Гешев има толкова прояви и нарушения, достойни за наказетелни мерки, че на вас ще бъде много по-удобно да го започнете със съдебно преследване! Гешев написа 19 обвинения към В.Божков, вие от МП напишете 3 серии обвинения към него и ги предайте на ниво СГС, Европейската прокуратура и навсякъде, където те представляват интере - ГДНП, КОНПИ, медиите, МС и мин.Рашков, с когото можете да обсъдите и други адресати. Тая работа с ВСС е неперспективна; по-добре поискай
23
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 2 години
Надежда Йорданова е злоупотребила с власт и трябва СЪД за да бъде вкарана в затвора ....До кога народа ще търпи тази КОМУНИСТКА ,,А ВСИЧКИ ЗНАЯТ ,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СА УБИЦИ...
22
3
 
15
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Важно е , на Божков да му се угоди! Платил е, иска резултати!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 14. Ето такова ни е нивото на интелект, след като, четем и разпространяваме нещо което сме прочели във фейсбук и "Уикенд".
20
5
 
16
 
! Отговори
Нов преди 2 години
България се управляваме от секретарки Надето, Ленето ,Калинка и Кирчо.
19
3
 
11
 
! Отговори
Бездарници преди 2 години
Аз пък очаквам жената на пъпчивия адвокат,лишен от права да се осъзнае някой ден и една вечер ненадейно да долети от Брюксел, да те хване без килоти,и да те пооскубе малко брачното и лице.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До модератораМного те уважавам. Пожелавам ти лека вечерна смяна.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото, което ми разваля удоволствието е супер неумелата фиксация върху свалянето не Гешев. Чак започва да ме дразни. А самият Гешев я прави смешна и й се подиграва много успешно. А истоната е, че за да го свалиш, просто трябва да редуцираш медийните си изяви и да се концентрираш върху работата за промяна на законодателството и върху влиянието в ВСС. Демек, излиза, че дамата е некадърна.
16
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дали е хубаво да си лягаш и ставаш с една фикс идея? Доста шизофренично ми изглежда.
15
7
 
19
 
! Отговори
Художник преди 2 години
Много ми харесва устицата на Надето - една такава закръглена,сочна, оформена за смукане !
14
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гугъл пишат, че Надка живее на семейни начала с Христо Иванов. Любовница била на Христо и се пъне да го прави Главен прокурор, а съдебната власт се предавала по полов път. Бреей, до къде стигнаха протежетата!?! Секретарката на Христо Иванов е и креватна партньорка на Христо, а жена му дори не подозира понеже е в Брюксел с децата.
13
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 2 години
И аз чакам а нищо не вършите вече 5 месеца.кервана си върви кучета си лаят.така е от 1989 година.
12
6
 
42
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Ех Наде не разбра ли че от една секретарка на адвокат с отнети права и без стаж , министър не става! Най малкото ри и Ристьо имате право да искате оставката на Гешев заради връзките си с Прокопиев и олигарсите! С вашето безумие върнахте страната в деветдесетте години със закриване на спец звената! А много добре знаем какво представляват и чии интереси защитават съпругите на зам. министри!
11
5
 
36
 
! Отговори
2,2 преди 2 години
Продай България с 2,2 процента.Толкова им беше царуването
10
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Како- айде да си ходиш вече. Не ставаш за министър. Виж за работа в баничарница ставаш
9
5
 
32
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Оставка Оставка Оставка дай България ломители
8
5
 
33
 
! Отговори
моч преди 2 години
Оставка !!! обслужващия персонал няма място във властта ...да върви да мете коридори и да мие тоалетни !!
7
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надке, бехме ти поръчали две банички, един айран и дълго кафе без захар, айде вземи се в ръце, незаменими жени зад щанда няма.