Петков пред Кулеба: България ще продължи да подкрепя Украйна

Бежанците ще бъдат приемани
83
Петков пред Кулеба: България ще продължи да подкрепя Украйна
Снимка: МС

Премиерът Кирил Петков проведе среща с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. Във фокуса на разговора бяха руската агресия и изключително тежката ситуация за цивилното население в Украйна, съобщиха от правителствената пресслужба.

Дмитро Кулеба изрази благодарност към правителството на Кирил Петков за оказаната подкрепа и за помощта, която в България получава всеки един украински гражданин, бягащ от войната.

Министър-председателят Кирил Петков увери Дмитро Кулеба, че България ще продължи да е сред най-приятелските и силно подкрепящи Украйна държави. А българските институции, както и досега, ще осигуряват необходимата помощ и грижи за украинските бежанци.

След разговора на четири очи между Петков и Кулеба се проведе разширена среща между двете делегации като от
българска страна участие взеха също вицепремиерът Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на отбраната Драгомир Заков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна скоро ще капитулира, хууй сплескан, още ли не си разбрал? Нацпредател и премиер е трябвало да му каже искането на България за автономия на българите в украйна. Защо не го е направил? Украйна се готви за членство в ес, ние ще й наложим вето, поради същите причини, които са налице в случая с рсм.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало екстремистите на Израждането не разпространявайте омраза срещу Украйна че ще има кирки
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша фермата воюва с Кулеба във форума няма отърване само да видите достоен Украйнец и изпълзявате от дупките мишки
57
3
 
3
 
! Отговори
Демилитаризация преди 2 години
Слава на Русия!!!Демитализация на Крайните територии наречени Украйна!!!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, да се уточним: България няма за какво да подкрепва Украйна, защото САЩ хванаха за маша един актьор и той се опитва да играе ролята на президент, но неуспешно. Г-н Зеленски или не е разбрал, че е параван на НАТО и САщ, или си е втълпил, че е велик ръководител на украинците.Млади хора на Украйна загиват в братоубийствена война, половината сгради са в развалини, 7 млн.украинци емигрираха, а Зеленски иска още оръжие! Защо бре, г-н Зеленски, до последния младеж ли ще се биете?Спрете войната!
55
1
 
6
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 години
Какъв Бългаски народ бе слуги на САЩ.Освен НПО-та на хранилката на Сорос и политиците на каишка от Козяк 16 и още малко умопомрачени,останалото болшинство Българи подкрепят Русия в нейната мисия,да ни отърве от вредителите Азов,Десен Сектор,Зеленски и компания!
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ООН може да помогне на Украйна чрез влизане за хуманитарна операция в Украйна. Путин твърди, че прави специална операция и не убива цивилни, ООН веднага трябва да влезе в Украйна с войски и да изпълни желанието на Путин да не убива цивилни и да защити бежанците. Украинската армия се бие в Източна Украйна, ООН трябва да влезе в Западна Украйна за хуманитарна операция.
53
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До АнонименДа не би в демократична България е разрешено преподаването на друг език?
52
2
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
За какво точно ни благодари ? Дали сме 200 хиляди евро, дори и жилетките не изпратихме.
51
4
 
16
 
! Отговори
тя преди 2 години
Стига просия , ние няма да работиме за украинци !
50
1
 
13
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Само до като сте на власт ще я подкрепяте!Но скоро от Украйна няма да остане много , ще я разпарчатосат и тогава Кире , кого ще подкрепяш?
49
1
 
17
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Да попитам само: ако нощеска министъра на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров цъфне на границата на Република България дали утре Генчовска, Петков и вдругиден Радев ще го приемат?
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мазник,подкрепял ги бил.Защо не подкрепиш народа си вместо да продължавате да им давате каквото и да било.Всичко отива в небесата,ама нашия е зает да обслужва чужди интереси.
47
3
 
5
 
! Отговори
САЩ.. +.. РУСИЯ.... преди 2 години
Заедно срещу ЕВРОПА......
46
1
 
15
 
! Отговори
М**ка й на ПРОМЯНАТА преди 2 години
Тия не са българи -.. обучени от чужди разузнавателни служби.... Родителите им са в чужбина...... Имотите им са в чужбина........ ДОЙДОХА ЗА ДА ОГРАБЯТ МОЯТА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ........ РАДЕВ ГИ ДОКАРА, ЗА ДА СТАНЕ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ.....
45
2
 
5
 
! Отговори
Пубертет нещастен ! преди 2 години
Папагал , алчен и много, много завистлив , като селяните в Република България ! Отивай си при комунистите от Америка и Западна Европа , с нетърпение те чакат !
44
1
 
14
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Странно е !!! УКРАЙНА е чисто нациска държава което всички виждът но и политиката на САЩ (Само тези две страни признават фашизма в света )ЕС се преврща не само зависима но експлотирана в която народите са роби или илоти както в древната Спарта - ако гъгнеш против Украина (която никога не била държава и която се споменава само след 19 век и то неправелното превеждане на ударението - у края на държавата има население на руснаци които и получават името на бъдещата Украина )ТЕ ЧАКЪТ САНЦЦИИ
43
0
 
9
 
! Отговори
Нина преди 2 години
каква ехидна усмивка и тънки усни - има ли нещо да се казва още
42
2
 
8
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Заради такива като теб, европейските ценности не можаха да просъществуват дълго.
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам какво става на вън, и като гледам какво се върши вътре в държавата ни, си мисля, че ни водят объркани хора, и сме застанали някакси пак на грешната страна. Като сме в либералния и демократичен прекрасен свят защо:- инфлацията е галопираща и парите се стопяват;- няма нефт, няма бензин и нафта на поносими цени;- няма ток на поносими цени;- няма ядене на поносими цени;- няма качествено народно здравеопазване;- няма усещане за справедливост;Успокояват ни че границите са отворени!?