Външната комисия в НС за Украйна: Незаслужена агресия от Русия

Министър Кулеба се среща с депутати
24
Външната комисия в НС за Украйна: Незаслужена агресия от Русия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба е на среща с депутатите от парламентарната комисия по външна политика. На разговорите в Народното събрание присъства министърът на външните работи Теодора Генчовска и посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, предаде БТА.

Още по темата
Председателят на външната комисия Венцислава Любенова ("Продължаваме Промяната") приветства украинския гост в българския парламент.

Уверявам Ви, че всичко, което се случва във Вашата родина вълнува сериозно и постоянно всички нас тук - българският парламент, българската държава, но най-вече българското общество, заяви Любенова.

Това е така не само заради здравите исторически, културни, религиозни връзки между нашите народи, не само, защото сте наш съсед и защото стотици хиляди българи наричат Украйна свой дом, не само, защото това грубо нарушение на вашата сигурност има отражение и върху тази на България, а заради непредизвиканата, незаслужена и брутална агресия, която беше проявена срещу суверенна и независима Украйна, срещу мира и живота на невинни украински граждани, посочи тя. Това разтърси българското общество точно толкова, колкото разтърси и цяла Европа, а и света, коментира председателят на външната комисия в началото на срещата, което беше открито за медиите.

Преди това украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещна с председателя на Народното събрание Никола Минчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Прожектор преди 2 години
Тукашните Путински блюдолизци превръщат България в примамлива за него следваща цел !
11
1
 
7
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Агресията''50086 на Русия си е съвсем заслужена, питайте населението на Донбас какво преживява през последните 8 години!
10
1
 
8
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Членовете на тази комисия вчера ли се родиха?Ако не са се родили вчера къде бяха през последните 8 години за да видят украинските зверства в така наречените сепаратистки области?Който много настоява да се дава все по-тежко оръжие на украинците,да хваща пътя за фронта там!То и без друго има такива избалточени физиономии в парламента,че като нищо ще изкарат акъла на руските военни.Особенно да се организират депутатите на грабителите за да не остане и нито един от тях тук,сега там е муфтата !
9
3
 
19
 
! Отговори
мак преди 2 години
Любенова защо не говори от свое име? Ако започне да чете различни форуми ще й светне, че хората не се вълнуват чак толкова много и постоянно (що за израз - вълнуват се постоянно). Хората негодуват заради това, че България хвърля маса пари за гостите при положение, че е най-бедна, има маса проблеми и хора в нужда и че няма изгледи това харчене да спре.
8
21
 
10
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Какво може да се очаква от Кремълски креатури като Радев, БСП и "***"? Естествено, да помагат не на жертвата, а на агресора. Дреме им, че след Украйна той ще погълне и България.
7
3
 
21
 
! Отговори
дали? преди 2 години
Бившият украински депутат Иля Кива заяви в Украйна властите организират масовото унищожение на украинския народ, нарушават всички норми на закона, морала и здравия разум, извършват терористични актове срещу мирни граждани, извършват физическо унищожаване на неудобните, без съд или разследване пълнят мазетата на Службата за сигурност на Украйна с хиляди хора, които са подложени на изтезания и екзекуции, провеждат откровен терор над населението ".
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Външната комисия явно е пропуснала, че Русия влезе в ПРИЗНАТИТЕ от нея ДНР и ЛНР, които за разлика от Украйна ИМАТ погранични договори с източните си съседи... Т.е. Русия влезе в две държави, за да изгони от конституционните им граници украинските окупатори. Толкова за юридическата страна на въпроса и за явното нежелание да се разглежда от гледна точка на международното право.
5
6
 
26
 
! Отговори
възмутена преди 2 години
Русия беше принудена да ви нападне , вие я предизвикахте с памощта на САЩ !
4
23
 
6
 
! Отговори
Milka преди 2 години
До Анонимен123Жалки путински *** и промити мозъци са напъплили тук. Ще ви приседнат копейките, за които заливате нета с лъжи и дезинформация, в жалък опит да оневините престъпния си вожд и дивите му мародерски орди-убийци на мирни жители
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По същата причина фърляха бомби над югославия
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглец
1
1
 
28
 
! Отговори
Скептик преди 2 години
колко е ял от еврофондовете, сега да ходи да помага, толкова е просто