Под звуците на аплодисменти кабинетът "Петков" напусна Народното събрание

Протестиращите скандираха "мафията вън" по време на гласуването
Обновена: 22 юни 2022 21:43 | 22 юни 2022 21:23, Нели Христова
272

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Кабинетът "Петков" си тръгна, съпровождан от аплодисментите на хиляди граждани, събрали се пред сградата на Народното събрание тази вечер, предаде репортер на БГНЕС.

123 народни представители подкрепиха вота на недоверие, с което за първи път българско правителство е свалено от власт чрез тази парламентарна процедура.

В първите си думи след гласуването Кирил Петков заяви, че за него е било чест да ръководи правителство, свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова.

Ще предложим същото правителство в основния си състав, заяви още Петков.

Кирил Петков заедно с министрите и депутатите от "Продължаваме промяната" излязоха пред сградата на парламента и поздравиха хората, които изпълниха площада, за да изразят своята подкрепа. Множеството скандираше "мафията вън", докато течеше гласуването по вота на недоверие. Когато Петков, Василев, Нинова и останалите членове на кабинета излязоха пред централния вход на НС, множеството ги аплодира.

Ние сме тук за дългата игра и ще сме тук, докато не отстоим независим парламент, заяви Кирил Петков. Той съобщи, че ПП ще изпрати официално писмо към депутатите от ИТН, които да ги подкрепят в бъдещ кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание. Ако няма желаещи – отиваме на избори, каза още Петков.

Да се знае, че няма да има увеличение на пенсиите, няма да има данъчни облекчения за младите семейства и затова е виновна новата четворна коалиция, коментира след вота Корнелия Нинова.

Днес определено победиха тези, които не искат България да се променя. Ние искаме да се променя, искаме да си подредим страната и икономиката. За мен най-важното е да се развива България по правилния начин. Ако има кой да ме замести в министрерството, бих се върнал в университета, там е моето място, каза Николай Денков.

В първия си коментар вътрешният министър вече в оставка Бойко Рашков каза, че "около Юда се групираха онези, които крадоха 10-12 години държавата, където намерят като африкански скакалци".

Рашков заяви, че няма по-спокоен протест от този, който се провежда пред сградата на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
4
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Ей, ту луп , ти сам се свали от власт, заради лакомията си и за това, че се показа като под ло га на краварите. Набута страната още по-дълбоко в блатото, в което вече 30 год управляващите ни набутват.
200
5
 
7
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 1 година
Аз не съм предател, не предадох мойте приятели Доган, Пеевски, Сталииски, приятели сме още от купоните на Мултигруп, ревах на погребението на Васил Илиев и се мазних както си трябва на господаря на републиката, Алах здраве да му дава, бащицата Доган. Кво ми пука за тия дето гласуваха за нас.
199
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия които свалиха правителството, са свикнали 32 години народът да ги издържа, да живеят на помощи под формата на субсидии. Ако трябва да си изкарват парите в конкурентна среда със собствени усилия, ще питат къде акат гладните. Колелото се завърта и края е близо, да го знаят. А Слави на следващите избори няма да вкара и Тошко, предател на народа.
198
2
 
8
 
! Отговори
Аплодиемснти преди 1 година
Ами след всяко представление, дори и да е лошо. възпитаните хора ръкопляскат. Това не значи, че им е харесало. Аплодисментите са и за това, че е свършило представлението. Ако има е харесало, ги изваждат на бис.
197
2
 
4
 
! Отговори
КЛОШАР СЪМ преди 1 година
НИЕ КЛОШАРИТЕ ГО ИЗДУХАХМЕ ДЕД ЕКОНТ- ТИЙ И ОСТАНАЛИТЕ ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ С ТРИ ИМОТА ЗА 8 МЕСЕЦА КЪМ 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ ЦЯЛ ЖИВОТ НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА- А НАС КЛОШАРИТЕ ХИЧ НЕ НИ МИСЛИ, А ТИ МИ СЛОЖИ И АЗ ХАРЕСАХ ЕТО ТОЗИ НИК- КЛОШАР
196
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимен 243 На него не му пука за тези 250 000 а ти ще си останеш същия клошар
195
13
 
8
 
! Отговори
Победа преди 1 година
На следващите избори ще бъдат с още по-добър резултат!
194
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП Продуктово Позициониране нон стоп по всички медии. Крайно време е СЕМ и народа да се самосезират.
193
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЙ МИ Е МЪЧНО ЗА ДЯДО ЕКОНТ-ИЙ- ЗНАЧИ ЧОВЕКЪТ ПЛАТИ 250 000ЛВ И СИ КУПИ ПОСТА В ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЕТО ДОЙДЕ ДА НИ ПОКАЖЕ ЧЕ ВСИЧКО СЕ КУПУВА И СЕГА КАКВО НЕ МОЖА ДА СИ ГИ ВЪРНЕ.....ТОЙ БЕШЕ НАЙ ЛЮТ С КРИТИКИТЕ В СТИЛ КАК МОЖЕ СЕГА ДА НИ ИЗРИТАТ НАС ЧЕСТНИТЕ.
192
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМА НЕЩО СБЪРКАНО, НЕЩО ИЗКРИВЕНО, ЦЕНИ ТОК 4 ПЪТИ ПО ВИСОКИ, ГАЗ ТРИ ПЪТИ ПО ВИСОК, ЦЕНИ ХРАНИ С 30/40% НАГОРЕ, ЦЕНА НА ДИЗЕЛ 3.71ЛВ, И ХОРАТА ИЗЛИЗАТ ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЕТО Е ДОПУСНАЛО ГОРНОТО.
191
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демонстрантите поръкопляскаха малко, колкото да си заслужат парите и се разотидоха по мирно, по тихо. Още едно потвърждение, че това не беше наше правителство, а на Сорос и Урсула. Дърпаха им конците как си искат.
190
7
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Докато урода -уличен резбойник Буци и фъфлещия криминален тип от Дръндар ,не бъдат вкарани доживот в затвора,нищо няма до се оправи.А боринския ***/изживяващ се на етнически терчин/,с вид на съботен клоун,да бъде върнат да сади картофи в Борино.
189
10
 
21
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Какви аплодисменти за тези освен разследване разследване разследване Киро и компания фалираха инфраструктурата тук пътищата строителството не и пука искат само да изхвърлят предишните фирми и да наредят свои другари за България и пътищата тук не ги интересува Хемус занулиха ограбиха парите фискалният резерв изчезна заеми се теглят всяка седмица спряха еднолично руският газ и чрез посредници пак купуваме руски газ е това за аплодисменти ли е бе хора опомнете се
188
26
 
16
 
! Отговори
възраждане преди 1 година
Гласувам за Възраждане. Не ми пука нито за руснаци нито за украинци. Разберете го! Все ми е тая и с едните и с другите проблем нямам!! Не ми пука дали е Копйкин или къвто ще да е. Не ми пречи грам! Проблемите които имаме са непосредстен рик за самия мен и семейството ми. И не искам да ме е срам че съм българин. Ситуацията е такава че избор нямам. Всички около мен гласуваме за Възраждане. Копейкин и какъвто ще да е, не ме притеснява!
187
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви аплодисменти бе?!Тия ни занулиха бе! Върнаха ни през 90те.Една ограда не са боядисали.Разходи/Доходи-трагедия!Подръжниците им използваха клишето : по време на Борисов -"ако беше някой друг,а не Борисов,щяхме да сме Швейцария на Балканите".Сега клишето им е" и да беше Борисов,щеше да е още по-зле" Все АКО,АКО,АКО,АКО Популисти !! !! Нещстасници !!! Да се махат ,б()клуци неспособни !!!
186
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави да се откаже напълно от политиката, а Копейкин да прави съвместни протести с ДПС, явно много пари бяха раздадени днес. Лично и Пеевски дойде да контролира. Кой знае какво ни чака.
185
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак предадохме Левски.
184
9
 
11
 
! Отговори
интересно преди 1 година
колко ли е струвало това шоу на ПП и кой го е платил ?
183
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство падна от мафията коята ви плаща да тролите и пускате опорки вие сте жалки Борисчовци Трифоновци Копейки са ко ще чакаме новия месия да го възхваляваме или ще слугуваме на старите *** за некой лев Видях и протеста на ДпС пълна с роми и турци това ли ви кефи Българи да ви управлява задкулисно неукото просто малцинство което не говори и не знае да пише на Български само се вози в автобуси на платена екскурзия
182
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аплодисменти е производна дума от аплаузи и менти, а менти е лъжа. Хората изпратиха лъжата от НС.