Независимите депутати ще гласуват за кабинет на БСП според собствените си убеждения

Отцепниците от ИТН са готови да сформират своя партия
20 юли 2022 22:30, Нели Христова
38

Решихме да направим гражданско сдружение с хора, напуснали "Има такъв народ" още след първите избори. То ще има няколко основни цели, сред които борба с корупцията, обществен ред и сигурност, промени в специалните служби и независима енергетика. Това заяви независимият депутат проф. Николай Радулов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му организацията не си е поставила за цел обезателно да се включи в следващите избори, но вариантът да се коалират с някоя от партиите не е изключен.

"Целите, които си поставяме, са най-близко до "Продължаваме промяната", поясни той. Радулов допълни, че ако му бъде предложено място в предизборните листи от квотата на управляващите в оставка, би го обмислил. Ако до коалиция обаче не се стигне и гражданите ги подкрепят, те са готови да сформират и своя партия.

Бившият депутат от "Има такъв народ" подчерта, че всеки от независимите народни представители ще гласува подкрепа или ще отхвърли кабинет с мандат на БСП на база на собствените си убеждения.

"Склонен съм да направя компромис, но само ако ИТН не предложат министри", каза Радулов, според когото от "Има такъв народ" са готови да преглътнат Бойко Рашков, заради резултатите от последните социологически изследвания.

Според него паниката относно потенциалното им отпадане от следващ парламент принуждава партията да се съгласява с всичко.

"Съмнявам се, че те са искрени в намеренията си. Това е временно състояние. Само и само да оцелеят, те искат още малко време, за да се опитат да преструктурират това, което е останало", смята Радулов.

От думите на независимия депутат пред Bulgaria ON AIR стана ясно, че няма гаранции, че "Има такъв народ" няма отново да излязат от коалицията и ще се наложи "да се молим да минем зимата".

По отношение на кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия, проф. Радулов обобщи, че подобно решение би било показателно за това дали новата коалиция в действителност иска да се бори с корупцията. Все пак обаче смята, че при избор на председател на организация с толкова големи правомощия, би било добре да има още кандидатури.

"Бойко Рашков направи каквото можа в МВР. Организацията за борбата с престъпността в страната е създадена така, че на входа и на изхода стои прокуратурата. Когато иска - завежда дела, а когато не иска - не го прави", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще е добре да отцепите още депутати че да съставите правителство защото има хора които се страхуват и не искат правителство
28
1
 
0
 
! Отговори
Какъв е ценоразписа преди 1 година
на тези "убеждения"?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези ще ги клекнат. Властта е безскрупулен зъл гений.
26
0
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Задава се нова партия.То па отцепниците имат едни убеждения......!
25
2
 
3
 
! Отговори
Мики Маус преди 1 година
Кризата в България е депутатска, а не политическа. Обикновените хора изобщо не се интересуват от проблемите на политиците, а кои ще изплащат облигационните заеми на третото правителство на Борисов. А те са за 16 милиарда евра. Страната е в рецесия, въпреки успешното управление на правителството на Кирил Петков. Честито на политическите лидери и на консултантите по охраната на БНБ.
24
0
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Ха сега де!!!Оня с юмручето изкара хората по улиците да се борят против задкулисието статуквото и мафията даже и партия си направи ПП.Баш баканът на ПП Киро дето никога не лъже заяви ИТН са задкулисието и МАФИЯТА,а Славчо е главатар на МАФИЯТА,тъй като те свалиха правителството му от власт.И сега ко праим те/ ИТН/ МАФИЯ ли са ,ЗАДКУЛИСИЕ или вече не са .Ти кво ще кажеш ве прецедента що мълчиш или още не са ти казали какво да кажеш?
23
1
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Радулов хвали Бойко Рашков!!?! Ами колеги от ДС са от онова зловещо време ,когато пращаха инакомислещи на Московска 5 и Белене !!!
22
1
 
14
 
! Отговори
До 23-Бай Пешо преди 1 година
Не народът а чугунените дърти глави и милениум поколението 20-35 годишните са тези които вярват на всеки който им обещае това за което те си мислят и желаят!А ние преживелите ще настъпим още веднъж мотиката ,заради тях!!!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОфицерътРадулов от ДС от онова злокобно време бил ,,независим" и по съвест щял ....??Ако имаше съвест нямаше да си там ,а да се покаеш!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред народа се представя филма "За кожата на един полицай".
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох нещо тревожно тук. Абстрахирам се кой го казва. Тревогата ми е, че ИТН са готови да вкарат в национална катастрофа страната, подкрепяйки този кабинет, само и само да са в парламента. Не България им е важна, а депутатските места. Долно и низко. Избирателите им къде спят, а не им поискат сметка. Същото важи и за ДБ. Историята ще ги осъди, но дотогава ще страдаме ние.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля,не ги представяйте тези предатели като независими,защото те са много,много зависими от купувачите си Киро-Кокор! Достойните хора,които наистина искат да са независими се явяват на избори като такива.А тези не-щаст-ni-ci се скриха зад гърба на долнопробната чалга и подличко се промушиха в парламента!Всичките са върховни неизвестия с огромни претенции но не струват и пет пари! Ще се убедят в това,ако се явят сами на избори,едва ли ще имат и 1%! Затова драпат за коалиция с ПП ! Жалки смешници!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гугъл пишат, че КПКОМПИ ще бъде прекръстена на КОЙПИ в чест на Рашков.
16
1
 
18
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Говоря, говоря, ама най-добре ще е да има едно ново правитество, ръководено от мама (БСП) и с участници ПП, ДБ и ИТН. Така зимата като останем с филийка хляб на седмица, без ток и вода на студ, ще дойде умът на българският народ, че тез нещо май не са промяната и ще ги свалим с камъни. Ама ще е късно, защото пак ще се почва от нулата. Но така ще е, като народът ни забравя бързо и лесно се подлъгва от празни обещания.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се чете: Според собствените си банкови сметки.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимници фигурантски...
13
1
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТИЯ СА ГУНЧЕВА НОМЕР 2 :D ЕДИНЯ ДЕН НЯМА ДА ПОДКРЕПЯТ КАБИНЕТ В КОЙТО ИМА ИТН , А НА ДРУГИЯ ДЕН ВЕЧЕ ПОДКРЕПЯТ КАБИНЕТ С ИТН :D ЯВНО СА СЕ РАЗБРАЛИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНОТО ПЛАЩАНЕ ЗА НОВА ПОДКРЕПА :D
12
1
 
16
 
! Отговори
Браво преди 1 година
..бе Радулов, щом имотният крал Рашков щял да бори корупцията, и на тебе ти лъсна червеният З*к ! И да не си мислите че са ни купили! Нее ..., работим само по убеждения! Вервайте ни!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, ако искат по 50 хиляди на гласуване ще направят яко пари.
10
0
 
15
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Тези купените от пъпъ защо Рашков не разследва нали уж бяхте нулеваци вятър и мъгла баницата е важна