Зарков: Корнелия Нинова беше длъжна да опита

Ясно е, че отивахме на избори
24 юли 2022 08:29, Росен Стойчев
49
Зарков: Корнелия Нинова беше длъжна да опита
Снимка: БГНЕС

В момента, в който задругата на четирите партии се разтури, преди месец, беше очевидно ясно, че най-нежеланият, но най-вероятен сценарий са предсрочни избори. Случилото се в последния месец  е логичен завършек, но с излишна драма. Това каза депутатът от БСП Крум Зарков пред Нова.

„Корнелия Нинова беше абсолютно длъжна да опита и да се държи по този начин.

Още по темата
Това е нейната отговорност като лидер на мандатоносител. Имаше много ясна и обществено приемлива легитимационна основа на това съжителство - че България трябва да се превърне в правова държава в общ план, в конкретен план - ГЕРБ и ДПС да бъдат държани извън властта и да се състави съдебна реформа”, каза Зарков.


Коментар от Зарков дойде и по темата със записа от срещата на парламентарната група на „Демократична България”. По думите му в него няма нищо скандално. „Христо Иванов докладва на групата си неговите усилия и какво се случва на тези преговори”, е неговото мнение.

Депутатът обаче смята, че не е учудваща реакцията на Слави Трифонов. „Той беше посочен с пръст няколко пъти. Тогава си позволих да кажа, че соченето с пръст и викането „Ти си мафия”, след като единственият възможен изход, за да няма избори e по някакъв начин пак да бъде приобщен, не е много далновидно”, категоричен е той.

Впечатление, сподели депутатът, му прави разликата, по която партньорите се отнасят един с друг спрямо ситуацията. Това го карало да мисли, че наистина няма да се стигне до споразумение. „Когато ИТН спечелиха изборите - всички припкаха около тях. Те са същите, нима Слави се е променил с нещо. След това ИТН стана по-надолу, само че имаше нужда от тях за правителство. След това мислихме, че може без тях”, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвратително мазно червено г.о.в.е.д.о.....
37
4
 
1
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Каквито и да са БСП, наистина опита жената. Не е нужно да ругаете. Повече от това нямаше какво да направят. То се знаеше, че ИТН ще мине към герб и дпс.
36
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 1 година
Ех Корни, Корни!!!!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя използва само дочути-недоразбрани чужди думички, които не вдява. В едно изтервю всяка втора дума беше "пРЕспектива". Много молим селяните, непрочели и една книга, да си стоят на село, а да не ни навират неграмотността си.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от БСП са толкова неадекватни,че в драпането си за власт и далавери разкриха до дъно моралното си пропадане! И за този"красавец" готвенето на бухалката Рашков от управляващата антибългарска клика било нормално! И пак скрити зад мантрата"борба с корупцията"! Този да обясни кога ДПС станаха лоши? Когато червените ги пръкнаха като партия в нарушение на конституцията ли,когато управляваха с тях много пъти и Серго се целуваше с Местан на Орлов мост? Ако ДПС са мафия,същото се отнася и до БСП!!!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти ли Зарков? Да се държи ГЕРБ и ДПС вън от властта и съдебна реформа. Нито се яде, нито се пие, нито може да се отопляваш с него.
32
1
 
9
 
! Отговори
ШИ ВЪ ЧАГЪРТАМЕ преди 1 година
ТИЯ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ ДЕТО РЕВАТ ЗА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ ВЪРНАХА НАРОДА СИ ВЪВ ВИДЕНОВО ВРЕМЕ- ЛЪЖЦИ, ИЗМАМНИЦИ- ДАЖЕ ВЕЧЕ НЕ ВИ СЛУШАМ.
31
2
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Видя се колко струва Импексова, като "мандатоносител", кака Корна става само за дружинен председател на харвардските комсомолци, извън тази си функция тя беше уволнявана за корупция, доведе партията до рекордно ниски резултати на избори, превърна БСП в еднолично акционерно дружество, на два пъти подава оставка и беше гавра с българската демокрация и българските избиратели, приватизаторката на Техноимпекс, да заема постове на министър на икономиката и вицепремиер в Коалицията на Подмяната ... !!!
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то вече цяла години държавата е на "Дай ми едно кръгче, да опитам!", с което загуби няколко милиарда. И създаде хаос в политическия ни живот
29
1
 
9
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Задругата?На пръстена,на майсторите ли?
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леви предлагат и подкрепят десен премиер само да се задържите в властта. Срам и позор! Толкова ли не се намери кандидат за премиер от БСП. Предатели на собствените си интереси.
27
1
 
9
 
! Отговори
Teнгри кан преди 1 година
Tрябва да си понесете наказанието достойно!:))) Вие застанахте срещу Небето, поведохте чрез масонската ложа "Слънце" война срещу него;))) На какво се надявахте? На мощта на Яга, на силата на Златото? Не и когато то се трансформира в Окото на Истината! ;)))
26
1
 
14
 
! Отговори
Традиция преди 1 година
След всяко грабене на костовите хора, после оправяне няма.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то, Бойкикев е тоя дето се и'3cpa на метеното, а пък сега всички се напъват да изкарат Слави виновен...?
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше ние да опитаме като румънците! СЕГА НЯМАШЕ ДА ГЛЕДАМЕ ТАЗИ НАГЛОСТ!ОЩЕ КОГАТО НИ ПОДИГРАВАХТЕ,ЧЕ ВИНАТА ПОЕМАТЕ С МЕЗЕ!ВАШАТА ВИНА ЗА БЪЛГАРИЯ ОСТАНА НЕНАКАЗАНА И БЪЛГАРИЯ СЪС ЗАВОДИ СПЕСТЯВАНИЯ ЗЕМ.ЗЕМИ ПОГЪЛНАХТЕ КАТО МЕЗЕТА!ВИЕ СТЕ ЩАСТЛИВИ ДА УНИЖАВАТЕ ТЪРПЕЛИВИ БЪЛГАРИ!СЛУЧИЛИ СТЕ НА НАРОД ОВЧЕДУШЕН!
23
3
 
14
 
! Отговори
Кърлежи преди 1 година
Иванов не случайно обърна внимание на другарите си за двете партии, които могат да не влязат в следващия парламент, как са се разбрали да бавят нещата.
22
3
 
18
 
! Отговори
Схемата преди 1 година
БСП вече го няма. Вие с Корнелия го затрихте и никой от старите членове вече се интересува от тази партия. При Станишев цените на храните, ток, вода, та и цигари бяха други. И Орешарски успя за краткото време за свали цените. Корнелия и Крумчо дадоха друг облик на БСП. Никой вече няма да опитва да гласува за БСП.
21
4
 
13
 
! Отговори
факт преди 1 година
какви са в бсп ? селяни захвърлили каскетите и облекли се в костюми .
20
2
 
15
 
! Отговори
и те така преди 1 година
този е нечистоплътен и в душата си !
19
1
 
22
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
НИОВА ВРЪЩАЙ МАНДАТА ЗАЩО НИНОВА СЕ РАЗПОРЕЖДА С БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ