Държавата отпуска средства на общините за изборите

Това се казва в ново постановление
26 авг 2022 18:20, Росен Стойчев
4
Държавата отпуска средства на общините за изборите
Снимка: БГНЕС

Със свое постановление правителството прие изменение и допълнение на ПМС № 241 от 4 август 2022 г. за приемане на план-сметка за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

С него вече одобрените трансфери по бюджетите на общините в размер на 15 200 000 лв. за възнаграждения, включително осигурителни вноски, на секционните избирателни комисии се увеличават с 460,4 хил. лв.

Още по темата
Предложено е и разпределение по бюджетите на общините на допълнителните трансфери за организационно-техническа подготовка на изборите, в частта за възнаграждения, включително осигурителни вноски, за 99 980 брой членове в 12 596 секционни избирателни комисии, по прогнозна информация, предоставена от кметовете на общини и решението на Централната избирателна комисия за определяне на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии.

Необходимите допълнителни средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: избориобщиниПодкрепа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ни харчат парите!!!После що сме бедни ?!Партиите трябва да се забранят!!!В парламента трябва да влизат вече преуспели хора,а не хванати от село да си пълнят джобовете!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България си е традиция. Едни избори струват 100 милиона. Сегашните се похвалиха, че тези изботи ще са само 79 милиона. Но лека-полека 1 милион още тук, 17 милиона там... Пак ще са си 100 милиона.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за 1 млн неучещите и неработещи висшисти нещо или първо трябва да гласуват?
1
0
 
2
 
! Отговори
Служебнотн преди 1 година
Правителство не изработило и една стотинка.Само харчи.А тия 460хил директно се купуват избирателни секции..