Спирането на "Хемус" било заради лошо управление

Държавата е готова за Акт 16 на интерконектора с Гърция
43
Спирането на "Хемус" било заради лошо управление
Снимка: АПИ

"Държавата е готова за Акт 16 на интерконектора с Гърция, очаква се другата седмица. Взети са всички документи от общини и от дружества", заяви пред БНТ регионалният министър Иван Шишков.

По думите му са представени всички документи, за да може да бъде въведен обектът в експлоатация.

"Тръбата може да бъде запълнена с капацитета, който е договорен. В тази тръба има още резерв, има възможност да мине по-голямо количество газ", допълни Иван Шишков.

Той поясни, че стопирането на проектите по АМ "Хемус" е лошо управление.

"Има спрени инфраструктурните обекти, втори лот е най-назад във времето, не е ясно как и откъде ще мине строежът на магистралата. Нямаме планирани в държавата всички магистрали като трасета и връзките между тях", добави Иван Шишков.

Той уточни, че е необходим ясен алгоритъм за строеж на магистралите.

"Единственият начин да бъде продължено строителството на "Хемус" е проблемът да се реши по законов път", каза още Иван Шишков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: ШишковХемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Радослав просто съм човек който се възмущава от цялата система в България и не съм от никаквиСевди Киро управлява 2 год прибраха готови пари оставени от лошият Борисов изхарчиха ги за незнам какво зазимиха всички строежи и понеже не участват техни фирми саботираха 2 год инфраструктурата ни а Асенчо еднолично спря газ от договор от Газпром и техните комисионери веднага прилапаха 30% комисион сега къде е Лена да каже че идат 4 пъти по евтини танкери с газ а Асенчо да твърди
37
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Ралица-аноним-аз промяната: скъпо създание на Севда ПР: Кирчо управлява 6 месеца, вожда ви 11 години, след като вожда ви за 11 години нищо не направи, какви очаквания да имаме към останалите? Право си, от 80-те до сега да 40 години! 40 години за 1/5 от скоростен път! Даже строителите на землянки работят по кадърно и бързо! Сигурно неандерталец с пръчка щеше сам да построи тази пътека преди китайската реплика на Бай Тошко!
36
3
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Ще пиша Радослав това което виждам а преди 2009 как беше животът в България кой строеше Хемус знаеш ли
35
2
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Нямам никакво намерение да ти обяснявам Радослав кой кой е не мислиш ли че прекаляваш
34
2
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ДО РАДОСЛАВ Хемус е започната още през 80 год сега сме 2022 и какви още главобъсканици пишеш незнам защо за да се строят качествени пътища трябват средства и тук в Германия се правят ремонти постоянно на построените пътища знаеш ли същото е и в Швейцария направи справка И незнам КОЙ е по голям вожд от Киро и Асен и стига с този Борисов ако наистина има българи които мислят за страната си да спрат да си измиват ръцете с Борисов
33
4
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До аноним-ралица-аз промяната: римляните с волски каруци, ръчни инструменти и конци за мерене са построили 2000 км по хубав път за половината време за което комунистическият ти вожд ще довърши започнатото от оригиналният комунистически вожд! Китайците от кирпич, слама и тръмбоване са построили китайската стена 10 пъти по бързо и 1000 пъти по качествено! Има римски пътища които от 2000 години са без поддържа и стоят, а на вожда ти пътищата са за ремонт преди да е срязал лентата!
32
3
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Аноним-Ралица-Аз промяната и другите му физофренични форми, ти ли бе продукт на Севда ПР? Познах те по комунистическия словоред, колкото и пъти да си сменяш името е ясно, че все една и съща *** пише, какво преди 2009? Тази магистрала я строят преди да се родя и след 40+ години още ще е в процес на строене! Егати магистралата от две ленти в посока която я строят 100 години! Скоро времето от която я строят ще е по дълго отколкото построените километри! Ходи си взимай рублите от Севда!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големият проблем на България беше СДС. После проблема беше ГЕРБ, а сега е ГЕРБ-СДС. Те са символа на лошото управление и то меко казано.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не може чекмеджетата да са пълни и магистралата да е построена.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магистрала Хемус можеше вече да е изцяло построена, ако Бойко Борисов не беше завзел властта през 2009 година.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът мизерува и ликува след "изчегъртването" на "модела Борисов"! Вече ДВЕ години цъфтим и връзваме с "модела Радьов" - в името на мизерията и простащината, да живее юМРУЧКО ***...леров с всичките му метастази!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2005 година при Станишев пуснаха 12,8 км от магистрала Хемус, през 2013 още 16,46 км при Орешарски и през 2015 още 4,9 км при Борисов. Бързо строим, няма що.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко говореше, че строи магистрали, докато ГЕРБ крадяха средствата за строежа им, но се оказва, че има хора, които му вярват, че наистина бил строял магистрали. Примерно от магистрала Хемус, Бойко резна лентичката само на 4,9 км от нея, пуснати за използване.
25
2
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
23 ТИ ПРЕДИ 2009 ГОД ЖИВЯЛ ЛИ СИ ИЛИ СИ БИЛ НА МАРС ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ПИШЕШ МРАЗЕЩИ БЪЛГАРИЯ ЕЛЕМЕНТИ НЕКАДЪРНИ ДА УПРАВЛЯВАТ ЖИВОТА СИ
24
4
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
КАКВИ ИЗМИСЛИЦИ МАГИСТРАЛАТА Е СТРОЕЖ ЗА ДЪРЖАВАТА КОЕ Е НЕЗАКОННО ДА ИМА МАГИСТРАЛА ЛИ КОЯТО СЕ ВЛАЧИ ОТ 80 ГОД НАСАМ ЩО ЗА ЗЛОБА ЩО ЗА ОМРАЗА ЩО ЗА ЛЪЖИ БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА КОЯТО САМА СИ УНИЩОЖАВА МАГИСТРАЛИТЕ ЗАЩОТО БОРИСОВ ГИ СТРОЯЛ А НЕ ЮМРУКЪТ ДЪРЖАВНОСТ
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаах. По некадърност, безхаберие, кражби, безмозъчни управляващи можем да се сравняваме вече само с някой държавици от Африка!
22
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
След юли 2009 година, когато се установи режима на ГЕРБ, при магистрала Хемус има пуснати е експлоатация 16,46 км през 2013 година по времето на Орешарски и още 4,9 км от магистралата през 2015 година по времето на Бойко Борисов. Това са 12 години, в които изчезнаха много милиони. За 12 години общо само 21,36 км като основната заслуга да са толкова малко е на ГЕРБ.
21
1
 
15
 
! Отговори
Ооо преди 1 година
Спряха строежа, защото ПП не знаеха как да управляват тоя строеж! 1г по-късно още не са разбрали. Няма осъдени , защото на хартия всичко е наред! Няма осъдени, защото толкова е компетенцията и на органите, които сключват договори и на тия, които проверяват и приемат обекта после! Искаше се да се подобри това документацията и приемането на обектите.. трябваше да се подобри в пъти! Но ПП нямаха представа как да го направят, въпреки че виждаха проблема..
20
4
 
6
 
! Отговори
ТО ЧЕ ВСИЧКО преди 1 година
НА ГЕПИ БЕШЕ КРАЖБИ И ПО МАЛКО СТРОЕЖИ. ТО ТЯХНОТО БЕШЕ ДАВАМ ТИ ЗА ДА МИ ДАДЕШ. НО, НО, НО ЗАЩО ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ НЯМА ОСЪДЕНИ??.ЗАЩОТО И ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ. ОТВРАТЕН СЪМ. ЯКА НИ ГЪРБИНА.
19
1
 
8
 
! Отговори
до 18 посерко преди 1 година
Има можещи и неможещи!!! !