Ананиев: Бюджет трябва да има, дори да няма кабинет

Има решения по темата
18 окт 2022 10:47, Росен Стойчев
15
Ананиев: Бюджет трябва да има, дори да няма кабинет
Снимка: БГНЕС

Държавният бюджет за следващата година е най-важната тема, с която трябва да се захванат новите депутати в 48-ото НС. Обединяващото между всички партии мнение е, че бюджет трябва да има, дори и да няма кабинет.

Още по темата
Това заяви пред БНТ Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Според него България трябва да завърши 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен дефицит. По думите му има мерки и инструменти, които могат да доведат до намаляване на дефицита.

"За следващата година вече трябва да се таргетират мерките, които са по отношение на бизнеса и населението. Така, че да не се стига до теглене на такъв огромен заем от 15 млрд. лева. Външните пазари, освен общата тенденция за затягане на финансирането от международните финансови институции - налице е голямо недоверие към управлението в България, особено през последните година, година и половина", заяви Кирил Ананиев от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бюджет и сега има. Когато не е приет такъв за следващата година се използва финансиране месец за месец с т.н. бюджетни дванадесетини. Ама имало инфлация... Ами има, а от Борисов и *** и 350хил. допълнителни държавни служители. Съкращават се излишните (над 65%) и се освобождават доста пари за държавата. Съкратените да си намерят работа в реалния сектор - хем няма да цицат бюджета, хем ще произвеждат реален продукт - ползата е двойна.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали затова идвате в тоя гнусен парламент.Правете бюджета и се праждосвайте,че да не дразните хората.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството на ПП не го свалиха Герб. Коалицията имаше 134 депутати. ПП се свалиха сами, като настроиха една от партиите в коалицията - ИТН - срещу себе си, заради едни милиарди. А уж всичко беше договорено преди да се състави правителството и то по прозрачен и почтен начин, и всички бяха добри.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при ПП се изпълняваше СТАРИЯТ бюджет. Това че три месеца нямаше бюджет бе един от най-големите им фалове. Само че инфлацията е огромна. Бюджет за другата година е необходим, още повече няма сигурност че след 3 месеца пак ще има правителство. И какво правим тогава - губим още три месеца, през които няма да има бюджет?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що ? При ПП имахме кабинет а пък нямахме бюджет . Даже като го приха със закъснение трябваше да го актуализират след няма и 2 месеца доколкото помня.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия тръгват по пътя на Има такъв народ. Хората гласуват за тях - те правят коч маневри да управлява ПП. Така показват ЯСНО че ги командват от някъде и че са бита карта и да не се изненадат, че няма да влязат в парламента изобщо после. Освен ако наистина мигат да направят нещо без псзволение
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и сие свалиха правителство на ПП , защото не могат да управляват / така си е , нямат капацитет/ .А сега щели ......да подкрепят тяхно правителство . Странни неща се случват в политическото ни пространство
6
2
 
4
 
! Отговори
Toto преди 1 година
Абе вие само гледайте какво ще ви се случи, ако подкрепите правителство на ПП. Напролет на да влезете в парламента!!!
5
2
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А според вас аз нормално ли съм :)))
4
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Иде Радевата зима. Като Виденовата, ама по-зле. Комунистите дето избраха Рундю ще слагат тапа на ГЗ. Ще ядат по един път на ден, през ден :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
3
1
 
2
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =КОМУНА преди 1 година
.. ГАДНИ ЧЕРВЕНИ БО.КЛ.УЦИ...!!!........... ТЯХ-ХИЧ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ....
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
1
0
 
3
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА Е ТУК преди 1 година
ОСТАВИ ГИ ДА ИЗМРАТ ОТ ПРОСТОТИЯ И ГЛАД..