Атанас Пеканов: Референдум за еврото би било грешно решение

Първата сума по Плана за възстановяване ще дойде в следващите седмици, посочи той
Обновена: 30 окт 2022 11:03 | 30 окт 2022 10:50, Красимир Ангелов
297
Атанас Пеканов: Референдум за еврото би било грешно решение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Референдум за еврото би било грешно решение", заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му времето за анализи отдавна е минало и България трябва да се съсредоточи върху конкретни действия за влизане на страната ни в еврозоната.

Още по темата
"Във времена на турбуленции имаме нужда от успокояване на пазарите. За служебното правителство не е много ясно как да вземе отношение относно Бюджет 2023, това е работа на партиите. Ние като служебен кабинет имаме правомощията да продължим вече стартиралите процеси, но нямаме правомощията да режем един или друг сектор или да задаваме повече средства за някой сектор", допълни Пеканов.

Законите относно Плана за възстановяване трябва да се приемат до края на годината, добави още Пеканов и поясни, че България ще получи парите по първия транш през тази година.

"България е изпълнила всичко, което трябва да изпълни, изпратени са всички документи. Първата сума по Плана ще дойде в следващите седмици. Ако не се приемат законопроектите, второто плащане няма да дойде", каза още Атанас Пеканов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
1
 
! Отговори
Стоко преди 1 година
Този нагляр е работил в ЕЦБ и е инсталиран от радев, като вечно присъствие в служебните му кабинети. Зеленото чорапче да даде обяснение чии интерес защитава!
217
0
 
11
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Това нещо го дава като нагъл тиранин с камшик
216
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 247 инш аллах, а инш аллах. Точно тъй трябва да стане. Трябва да гласуват само хората на книгата, само правоверните, хората на истинската вяра. ИншАллах.
215
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, нормално да не иска. Къде ще му отидат бонусчетата на тоя гeй. Голям праз, че ще прецака родината си. Пази си очилцата, цъкльо.
214
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите не искат евро, това го искат няколко продали се "политици". Затова и е този страх от референдуми. Но ние живеем в демокрация и народа решава какво ще има и какво няма да има. Някои казват, че народа ги е избрал. Няма такова нещо. Те сами са се сложили там. Българският народ крадци и лъжци не би избрал.
213
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Искам референдум!
212
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставкаааъ
211
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи евро въпреки всичко и всички. Значи мнението на населението е без значение? Защо се плашите от референдуми и без това не ги признавате. Това говори много.
210
1
 
8
 
! Отговори
Ей ревльо преди 1 година
*** знаеш ли кво евро ще ви дам бе нещастници вие кви *** сте бе лева в момента е на сигурната валута да умрете с децата ви който е за еврото и ако го вкарате умрете
209
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не е готова (висок дефицит и инфлация, ниско ниво на конвергенция на доходите), нито еврозоната е в цветущо състояние (40 годишен инфлационен рекорд, възродена дългова криза) Напът сме заради нечии краткосрочни политически интереси да направим огромна промяна в икономическата система насляпо и без идея защо и как.
208
20
 
2
 
! Отговори
До 252 преди 1 година
Много ми хареса това мнение! За съжеление не може да се наложи, защото неграмотниците с промити мозъци са много повече и много по кресливи и нахални! Иначе, да се харчи за референдум при условие че преди месец имаше избори на които 80% от гласувалите избиратели избраха партии които подкрепят еврозоната, а негласувалите, явно не са гласували защото нямат нищо против това, си е абсолютно разхищение на пари!!!
207
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръцката антична демокрация, че дори и римската е просъществувала векове, защото право да гласуват са имали само гражданите, не робите или плебса. Така и сега, трябва да имат право на глас само образованите хора и тези, които създават продукт и плащат данъци. Бай ***, който виси само на помощи и кражби, таксиджията, бензинаджията и т.н., изобщо не трябва да имат право на глас. Пенсионерите също. Те, когато са били млади комунистите са ги крали под носа им, сега акъл ще дават.
206
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По въпроса за еврото и финансовата стабилност трябва да се произнесат само специалисти.
205
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото грешно решение е, че българите не са излезли със сопите! Поздрави от Англия!
204
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО БАНКИТЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ ОТ ТАКСАТА ЗА ПРЕВАЛУТИРАНЕ!ТЪРГОВЦИТЕ ПЛАЩАТ В ЕВРО ЗА ВНОСА, НИЕ ПЛАЩАМЕ В ЛЕВА НА КАСАТА И МИЛИОНИ СЕ ОБРЪЩАТ ОТ ЛЕВА В ЕВРО.ТОВА Е НАЙ-ПРОСТАТА СМЕТКА.НАЛИ ВСИЧКИ СМЕ СИГУРНИ ,ЧЕ ТОВА УПРАЖНЕНИЕ Е ЗА СМЕТКА НА КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ!БЕЗ ДА ТЕ ПИТАТ!ВЛИЗА ТИ В ЦЕНАТА!ПОМИСЛИ И ПОСЛЕ СКАЧАЙ ПРОТИВ ЕВРОТО
203
0
 
11
 
! Отговори
Стига заблуди преди 1 година
До 203: първо не си в час след като твърдиш че има ипотеки по 2% в евро. Това беше по времето преди ковида. Сега няма ипотека под 6% и то само голяма и с 100% гаранция друг имот. Второ, трябва човек да е доста наивен и глупав да си мисли че като взема всеки месец на заем 2000, и харчи 1900, и то спестява месечно 100. Но такива в България с лопата да ги ринеш, особено между младите юпита, които си мислят че някой друг освен печатащия парите може да прави бизнес на кредит и да печели.
202
2
 
30
 
! Отговори
Клептократи преди 1 година
Това момченце до вчера зубреше, днес нагло прокарва интересите на клептократите и ни казва в прав текст, че нямаме право на глас. И той си мисли, че е хванал Господ за шлифера. Клептократите са безмилостни, но не мислят че ако унищожат нормалните хора, тези които ще ги заместят ще бъдат безмилостни към самата върхушка.
201
2
 
21
 
! Отговори
ПИканоФ, преди 1 година
що те е страх от истината?!? Нали сте уж демокраДци,а се плашите от някакъв си референдум?!? Ти да видиш...
200
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 251 - Стога вряка, ве! Присопат!
199
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО СПОРИМ 1.95583 ЛВ РАВНО НА ЕДНО ЕВРО! СЕГА ВСИЧКО Е В ЕВРО ПРЕСМЕТНАТО ОЩЕ КОГАТО СЕ ПРАВИ КАЛКУЛАЦИЯТА ЗА ЦЕНА НА СТОКА ИЛИ УСЛУГА! ВСИЧКИ СТОКИ СА С БОРСОВА ЦЕНА В ЕВРО!НЯМА ДА ПЛАЩАТ ЗА ПРЕВАЛОТИРАНЕ , ТАКА БИ СЕ НАМАЛИЛА ЦЕНАТО ,НО ПРИ БЪЛГАРСКИ МАНТАЛИТЕТ ЕДВА ЛИ.СЕГА ПОЛЗВАМЕ ЛЕВОВЕ НО ВСИЧКО НИ Е В ЕВРО ,ДАЖЕ ЛУКА И КАРТОФИТЕ