Гешев: Ние започнахме война с престъпността, няма недосегаеми хора

Исканията за оставката ми са от наследниците на номенклатурата, посочи той
30 окт 2022 10:15, Красимир Ангелов
168
Гешев: Ние започнахме война с престъпността, няма недосегаеми хора
Снимка: БГНЕС

"Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим", заяви в интервю за bTV главният прокурор Иван Гешев.

Той призна, че допускал грешки през годините, а като най-съществена посочи фактът, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната към по-добро и в посока справедливост.

По думите на Гешев в случващото се не става въпрос за война между институциите, а за война срещу съдебната власт и прокуратурата.

Още по темата
"Ние започнахме война с престъпността, с олигарси. За първи път бяха повдигнати обвинения на членове на действащо правителство", каза главният прокурор.

"Няма недосегаеми хора и хора, които не следва спрямо тях да се реализира наказателна отговорност, ако са налице съответните законови основания. Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, а ще спазваме закона. Това е разделителната линия", каза още главният прокурор.

"Няма да позволя като главен прокурор политиците да въздействат на независимата съдебна система", категоричен бе той.

"Разследвано е абсолютно всичко и това ще стане ясно за всеки един журналист, когато влезе и присъства на съдебното заседание, защото делото „КТБ“ е в съдебна фаза. Тук въпросът опира пак до правна реформа", заяви Гешев, искайки да се говори за "сериозните неща", а не за неща", които "приличат на клишета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недосегаеми хора няма, недосегаеми чекмеджета май да
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой ще разследва ли как станаха милионери нашите бизнесмени! От къде са им първите пари за инвестиция? Как са станали толкова богати? Пълно разследване от 1989г. до сега!!! Спрете картелите!
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше така Вождът щеше да е в затвора! Всички знаем управлението на ГЕРБ колко струва на България!!! Мутрите са вече олигарси и имат законни бизнес картели, с които си правят каквото решат. Вече и без Вожда начело, държавата принадлежи на мутри! Зърнената мафия , петролната ,на боклуджиите, на строителите... Инфлацията в БГ е 40% на фона на тази в ЕС около 10%!!! Заради по-горните алчни човечета!
139
0
 
1
 
! Отговори
:-) :-) :-) :-) :-) преди 1 година
Убиеца на Милен Цветков шест години ,условни. Това ли е правосъдие. Нема нужда. Да ви изметем всички до крак.
138
3
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Пишете всякакви лъжи каквото ви падне защо не станете вие прокурори или пък политици или пък да направите своя партия освен да пишете дивотии за друго не ставате явно
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празни прикази и нищо друго. Ако е почнал такава "война", то трябваше доста хора от елита, които виждаме всеки ден по медиите, вече да са в затвора. Но уви, до края на мандата му, няма да видим нищо подобно. И той ще е поредният, който, с нищо положително, няма да запомним.
136
2
 
5
 
! Отговори
До анализатор преди 1 година
Прокуратурата има монопол върху обвинението, или с други думи, никой освен прокурор не може да внесе обвинение в съда. Това значи, че прокурора може да не подготви документите, да загуби доказателства, да ги внесе некадърно и няма сила която да го накара да си свърши работата. Тия работи струват скъпо на подсъдимите, но работят повече от 30 години. Всички беди на България идват от Прокуратурата и тия дето ги назначават.
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев я кажи България колко пъти и за колко пари беше осъдена, докато ти беше главен прокурор.
134
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
...та милиционера,възпитаник на Висшата Милиционерска Школа на БКП-тази на "номенклатурчиците",чиито деца и внуци СЕГА започнали да му "пречат",та като удари едно кафе с Митко от Пловдив и се е помислил за най-важната фигура в живота изобщо на България.....И аз го разбирам:..-Твърде много медийно внимание му се отделя...Направиха го "звезда"..
133
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Конституция на Р. България:..-"Чл. 126.(2) Главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори."..Припомнихте ли си това?..Точно и ясно е разписано ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО на "главния прокурор"..СМИСЪЛА на неговото СЪЩЕСТВУВАНЕ изобщо в Съдебната Система!!!...НИТО НАМЕК ,че въпросния "има право" и възможност да ВЛИЯЕ на политиците за решенията им !!!..Той е просто един ИЗПЪЛНИТЕЛ на тия решения!!..Но МИЛИЦИОНЕРА пи кафе с Митко от Пловдив и р
132
2
 
3
 
! Отговори
Журналист преди 1 година
Това вече си е истинска сензация. Гешев е започнал война с Бойко Борисов. Военната опелация на Путин в Украйна не интересува българите, а как Гешев ще победи Борисов. Това си е най-интересното.
131
3
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Гешев,зериозно ли мислиш това?Обществеността трябва да разбере,че не прокуратурата води болба с престъпността,а МВР.Прокурора ръководи разследването на РП или следовател.Това става,след като МВР разкрият престъпника.Филчев правилно каза в ефир,че прокуратурата без службите,са едно деловодство.Крайно време е народа да разбере това.Така,че Гешев,не говори празни приказки как прокуратурата се бори с престъпността.Да каже колко прокурора е предложил за увалнение, поради корупционни действия.Ха,де!
130
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Те сега си плю на ръцете и се захваща на работа....де да видите еее...
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя наистина ли си вярва ***
128
3
 
7
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Война с конкурентите, така монопола в трафика и изнудванията и рекета да си е само за вас.
127
5
 
9
 
! Отговори
Не му вярвам на този преди 1 година
Той пък и той бил започнал война с престъпността и нямало недосегаеми хора. Защото тогава не виждаме политик в затвора ? Сигурно, защото са чисти като планинска роса или какво ? Я да каже къде са парите отпуснати за магистрала "Хемус" и ще има ли осъдени, ама не разни там никому неизвестни бушони, а истинските крадци ? От колко време е на този пост и защо до сега не започна война с престъпноста, АМА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ? НЕЩО МАЙ НЕ МУ СТИСКА ?
126
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами вкарай мутрата Борисов в затвора , ама не ти стиска , защото си същият като него!!
125
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тоя болшевики и з р у д как ще се самоарестува? И всички партии? Няма как. Фиеста на клуолните е Българският парламент и държавни органи.
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато има избори вие ходите за гъби в гората щото ви е по-важно а Дуганя-Боко и тем подобни водят под строй до урните жалки мизерници продали си душите за дребни стотинки или от страх а после искате да живеете добре?! Е НЯМА кал да стане.В същото време Дуганя ви пуска мюрета като Слави-тръц чалгаря за да ви обърква и вие понеже сте яко кухи се демотивирате като някой такъв ви врътка.Жалък и прУцт народец сте.
123
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каскета, Пееески, Боце, Доган, Домус-*** и още хиляди знайни и незнайни айдучета са НЕдосегаеми!!!Кьорав да си ще го видиш.Но бълггарраците са уфци и си траят чинно.500г турско е научило раяята да стои ниско приведена със свалени ***.ФАКТ!!