Връщането на хартиената бюлетина - компромис за БСП

Следващи предсрочни избори нямало да променят нищо
21
Връщането на хартиената бюлетина - компромис за БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Връщането на хартиената бюлетина е компромис за БСП. Това каза пред Нова телевизия депутатът от БСП Христо Проданов.

“БСП се е борила за машинното гласуване”, заяви Проданов и посочи, че от партията са искали връщане на хартиената бюлетина, за да има могат гражданите, които са изпитвали притеснение от машинния вот, да имат възможност да упражняват правото си на глас.

“Неразумният подход, който се води в последните 5 Народни събрания и неразбирателството на различните партии кара хората да им омръзне от избори. Едни следващи избори няма да доведат до нищо по-различно”, смята Проданов.  По думите му следващи избори ще доведат до спад на избирателната активност, което “ще бъде пагубно за политическата система и за парламентарната демокрация”.

Президентска република не е подходящ модел на управление за България, смята депутатът. “Последните 12 години живяхме в президентска република - еднолична власт - президентската институция беше подчинена на един човек, и парламентарната власт също”, посочи той.

Според него изборът на Румен Радев да забавя процеса по връчване на мандатите “нищо не променя”. “Според нас ролята на президентската институция е съвсем друга - тя е в посредничеството между различните партии и политики, така че да има правителство”, каза Проданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: БСПизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бе защо изобщо изобщо да има избори - да седнат на една маса всички шефове на партии и партийки и да си разпределят "баницата", т.е. мандатите както си искат - щото и да гласуваш и да не гласуваш - все едни и същи са кандидатите и обещанията им
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите няма да има компромис за вас.Тогава ще осъзнаете грешката си,ама ще бъде късно.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До спорт тото- Не че е по темата,но никой не е обяснявал,че билетчетата са фалшиви. Сега си измисляш. Обясняваха,че не са си плащали данъците. Пък и наистина имах познат който спечели 100 бона от онези билетчета.
16
3
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Според едно проучване у нас около милион и половина граждани не умеят да четат или ако могат не осмислят текста.От БСП,ГЕРБ и ДПС заявиха ,че машините затрудняват техните хора.Явно те си имат електорат,неграмотен но сигурен.Крайно време е и грамотните също да имат представителство.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плюсът на машините беше,че нямаше как продажниците да влизат в тъмната стаичка с телефон и да снимак за кой гласуват. Затова и платените рязко намаляха. Сега пак ще се повтарят тези неща
14
3
 
1
 
! Отговори
спорт тото преди 1 година
българина не вярва в машините за гласуване...но сляпо вярва в машините за печалба на българския спортен тотализатор?!?!...спряха на стадото хартиените билети за търкане на печалби от национална лотария и по тАлавизията чак им обясниха че всичко беше измама...и национална лотария беше фалшива илюзия за мечти за печалба...но то беше измама а пък билетите на бълг.спортен тотализатор били истЕнски?!?!само ако знаехте за почивните бази на БС-ТОТАЛИЗАТОР нямаше и да си помислите да играете измамата
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да... Ромите от гетата не можаха да гласуват. И изтърваха парите за кебапчета. Затова искат хартиена.
12
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
Крав*рката в левия ъгъл отчаяно търси извън себе си причината за електоралния срив на БСП. Корни, проблемът не е в хартиената бюлетина, в теб е. Захапала си кокала като питбул, не пускаш, а това се вижда от всеки и прави грозно впечатление. Понякога изглеждаш по-противно от Буцан, бе, жена. Разбери го, приеми го най-накрая. Пусни кокала и си тръгни. Няма да ни липсваш, няма да тъгуваме. Не те ли е срам да връщаш хартията, която се попълва предварително в Турция и шекер махалите? Марш!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 9 - Твоята позната мургавелката не я знам, но приятелят си знам. И е прав. Тоя път и аз ще гласувам с бюлетинка. Пък ти разубеждавай мургавелките, щом са ти познати от квартала.
10
4
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
една от квартала мургавелка и тя така ми каза, без да е Ити или може би е, колкото твоя "приятел"
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До връщането - Ще ти се да е така. Вече писах, че мой приятел IT е за връщането на бюлетината и каза, че той лично с такава ще гласува. Мислехме, че се майтапи, ама не. А може би знае защо го иска? За разлика от всичкознайковците.
8
6
 
8
 
! Отговори
връщането преди 1 година
на хартиената бюлетина е победа за тез де мерят с клечка кое квадратче да зачеркнат.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиена бюлетина трябва да има като вариант, пък който иска да я използва. В демокрация хич не е демократично да заставяш хората да гласуват по начин, удобен за някого си. Нека хората сами правят своя избор за начина си на гласуване.
6
3
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Проблемът за БСП не е в бюлетината,а в лидера.С др.Нинова начело,на следващите избори още по-малко депутати.
5
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
целта на нинова е да заличи бсп от картата без това бсп не е никаква партия аикон групировка няма да си увеличиш гласовете с хартиената бюлетина а напротивзавличаш групировката към дъното те всички си имат бизнес така че много им зорза бсп каквото можаха вземаха
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП и ГЕРБ-ДПС пак заиграха заедно както винаги.
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ниновааа,защо наля вода в мелницата на ГЕРБ и ДПС?Къде ти е акъла,бе Нинова?
2
6
 
15
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
И сега заради няколко бабички къде ще гласуват за БСП ,цяло Столипиново ще си гласува за ГЕРБ
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този компромис ще ви изяде главата.Вервайте ми.