Ще има ли игра на кворум при гласуването на кабинета на Габровски?

Утре стават ясни имената, които ще бъдат предложени за министри
11 дек 2022 15:39, Елка Василева
26

Президентът Румен Радев ще се срещне утре с номинирания от ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски. До момента не е известно кои имена ще съдържа папката, която ще бъде върната на държавния глава.

Официално от ГЕРБ отказват да съобщят имената на министрите в правителството, което ще предложи неврохирургът. Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че тя вече е запозната с част от тях, но също отказа да посочи кои са.

Още по темата
"Проф. Габровски получи пълна свобода от нашата парламентарна група да води разговори с хора, за които е сигурен, че професионално нямат тъмно петно в биографията си и че всичко, заложено като управленска програма, ще бъде изпълнено“, каза Атанасова.

По неофициална информация обаче предложението за външен министър в проектокабинета "Габровски" е Драгомир Заков. Той беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Пое поста, след като беше овакантен от Стефан Янев заради изказване за войната в Украйна, посочва Bulgaria ON AIR.

Въпреки това обаче "Продължаваме промяната" отстояват позицията си, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. Нещо повече, от партията отправиха и предупреждение.

"Обществото трябва да бъде нащрек, да не се окаже, че имаме едно аватарно правителство и под целофана да се крие нещо различно от кутията - да излезе Бойко Борисов", отбеляза Настимир Ананиев.

За кандидат-министър на енергетиката пък се сочи Делян Добрев. За това намекна и бившият министър на финансите Владислав Горанов в студиото на предаването "Опорни хора".

"Само в сектор "енергетика" трябва да заложим на Делян Добрев. Не бива да правим компромис с този сектор", категоричен бе той.

От "Продължаваме промяната" продължават да поддържат тезата, че депутати готвят игра на кворум, за да окажат скрита подкрепа за кабинета на ГЕРБ-СДС.

А от ГЕРБ заявиха, че гласуването в на предложения от Габровски кабинет може да бъде на 14 или 15 декември.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вятър ечи, Балкан стене...
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 555 Защо ревеш след като всички тези креатури си ги избрахте и продължавате да си ги избирате вие???
13
0
 
2
 
! Отговори
Б.Борисов преди 1 година
Ще има още много игри.. нали аз съм още тук??
12
0
 
8
 
! Отговори
555 преди 1 година
Илияна Йотова пред Лора Крумова отново спомена за шарлатанията и лъжите на главатарите на ПП, за гнусните лъжи на Асен Василев, че президента и Борисов са се срещали. Каза също , че Петков и Василев се правят на патриоти в страната ни , а навън я злепоставят. Не знам как е възможно такива доказано компрометирани същества да бъдат подкрепяни. Ето от такива случайници ,пишман политици зависи съдбата на народа ни.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и когото и да посочат от тук нататък през годините и от която и да е партия , ще е все едно.С появата на социалните мрежихората станаха все по дребнави и негативно настроени.И най дребното нещосе разисква и коментира,създават се фронтове,обиди!Нали са анонимни Широко скроените хора стават все по малко,а търсещите кусури все повече!?И проблемът е че се почва от ранна възрасти тези,,юнаци" са вече увредени!....ВИЖТЕ ПО ДОЛУ !
10
1
 
6
 
! Отговори
Оракул преди 1 година
Киро няма да се върне от Сащ до гласуването в сряда!!! Има " мноо важна работа" там!
9
0
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
ИГРА НА КВОРУМ МОЖЕ ДА ИМА САМО В СРЕДИТЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ НА ГЕРБ ТОЕСТ В ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИ ДЕПУТАТИ - НА БСП, ПП И ДБ!! ЗАЩОТО САМО ТАКА МОЖЕ ДА ПАДНЕ КВОРУМА КАТО ЦЯЛО! ГЕРБ ЩЕ СИ ПРИСЪСТВА НА ГЛАСУВАНЕТО НА СОБСТВЕНИЯ СИ КАБИНЕТ. ГЛЕДАЙТЕ ДАЛИ КИРО ЩЕ ПРИСЪСТВА!!!:):):):)
8
2
 
3
 
! Отговори
Най-сетне! преди 1 година
Чак ся разбрах що предлагът Неврохирург за МП на държаватъ - Пациентъ съ нуждае от спешнъ мозъчнъ операция!
7
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ВСИЧКО ДРУГО си е чиста проба ЗАПОВЕД на Мутрягата!....Защото ако човек,при това бидейки специалист,който НЕ Е ИЗЛИЗАЛ от операционната "предложи" "партийни величия" за кабинета си,които нито познава,нито е имал нещо общо с тях говори,че..просто е КОЗИРУВАЛ Гербовския и уставно отговорил:-"Аз,слушам!"..А вий,...вий му са връзвайти!..Свикнали сте с това..
6
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
да са не чудите:-" :..-Министър на Вътрешните работи:..д-р Иванов,специалист "Вътрешни болести"..Министър на финансите:..д-р Трендафилова,дерматолог..Министър на Външните работи:..д-р Иванова,педиатър,..Министър на енергетиката:..д-р Стоянов,специалист "уши нос и гърло"..Министър на спорта :..бай Пешо ,с 30-годишен стаж като шофер на линейка,..и така..Знаете ли защо?..-Ами защото госин Гербовски "ИЗОБЩО НЕ СЕ Е КОНСУЛТИРАЛ" с мазната Банкянска Тиква..Хип хип,ура!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С обединението с ДБ тия от ПП си отрезаха и последния клон, на който седят.
4
1
 
4
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
115 - 125 е минус 10 дупетата по малко в залата. И Божанков златен пръст. Мноо нефелно, минус 10 е по скъло от колкото да купиш 5.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е кабинетът Меси.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има всякакви простотии само и само служебното правителство толкова близко до сърцето на Радев да се задържи максимум. Това е великата цел на ДБ и ПП.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има игра на кворума трябва всички които са за да са там, а да отсъстват само от тези които са против.