Пампоров: Денков може да е премиер при втори мандат

Добре е че се появи диалог
18 апр 2023 19:02, Росен Стойчев
57
Пампоров: Денков може да е премиер при втори мандат
Снимка: БГНЕС

Добре, че ГЕРБ и ПП се разбират и има общи рамки, в които влизат. Ротация на председателя на НС не е лоша идея, има страни в Европа с такава практика.

Още по темата
В Швейцария обаче ротацията е една година, 3 месеца е твърде кратко време. Това показва, че ако има редовен кабинет, те не го виждат с дългосрочен кабинет. Денков би могъл да е премиер при втори мандат, той е консенсусна фигура за всички. Може да има стабилно правителство само с втория мандат и реформа на ГЕРБ. Това каза за Нова Нюз социологът доц. Алексей Пампоров.

По думите му предстои да видим дали двете партии ще договорят своя рамка за управление или ще има широко мнозинство. "БСП започва да изпада от политическата сцена, защото не може да предложи алтернатива. Те стават все по-незначителен фактор, едва ако ПП и ГЕРБ се договорят, те могат да стъпят на сцената. Нинова обаче продължава да привижда президента като големия враг. Лидерите на другите партии изгоряха в предизборната кампания, но БСП продължава да е партията на Нинова", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Альошата Пампоров отначало беше едно скромно социологче в научен институт. После се усети, че за да го забележат, трябва да напише нещо голЕмо по тема, за която НПО-тата ще му кажат "Браво!" И съотвори нАучен труд, възхваляващ ромите. Та му потръгна в нАучната кариера. Сега на политолог ли се прави?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали тоя неfeлник въведе зелените сертификати и тестването на децата в училище! И иска удължаване на учебната година и намаляване на ваканциите! Мерси, такъв 'академик' не искам.
37
10
 
5
 
! Отговори
Продължаваме Промяна преди 1 година
Мин.председател с ресор "образование и култура" акад. Николай Денков! Чест и почитания! На България й трябва само академично развитие и скъсване пъпната връв с турската ориенталщина. Напред към Европа!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aйge нeмa нyжga...
35
4
 
15
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Някой виждал ли е гол oxлюв при това академик ???
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една кофа студена вода му беше малко. Продаден ковидаферист, който караше децата да плюят и подтикваше родителите им да ги ваксинират! Настръхвам от бяс само като му видя очилатия сурат!
33
4
 
5
 
! Отговори
todor преди 1 година
Без Българи от чужбина повече в правителството!! Видяхме каква излагация е ЦСКА !!!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ да престанат да се намесват грубо във вътрешните работи на България, като подкрепят нарушителите на българската конституция от ПП/Кирил Петков. За какво "върховенство на закона" ни говорят?
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денков е фейк академик. Стана такъв по време на управлението на коалицията водена от ПП, когато бе министър на образованието. Специализира в комунистическия университет Станфорд. Винаги прегънат, винаги подмазващ се на висшестоящите. В бизнес сътрудничеството с Киро просто.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втори мандат няма да има, защото ГЕРБ-СДС,ДПС няма да го подкрепят. Предполага се, че и БСП, Възраждане и ИТН, няма да подкрепят шарлатаните от ПП,ДБ.
29
3
 
9
 
! Отговори
Денков затова е преди 1 година
"консенснусна фигура", щото не отстоява своя позиция. Готов е да се подложи на всекиго, за да получи власт, с която не знае какво да прави. Вижте му физиономията, прилича ли на министър-председател или въобще на човек, който е способен да взема решения и да поема отговорност за тях? Видяхме го какво "може" като министър на образованието... Всеки следващ пост за Денков ще е гавра с избирателите и поредния пирон в ковчега на България.
28
4
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До 8. Може да е академик, "световно" известен химик, може да е и алхимик, но това въобще не означава, че става за премиер. За този пост са необходими други качества, а не просто суховат учен.
27
3
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
А ве, Пампоров, как стабилно правителство с втория мандат? Нали ги видя шарлатаните колко могат?
26
4
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Костадинов като познава, що не вземе да удари джакпота от тотото?
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Костадинов се оказа прав." Така е. Сега въпросът, който електоратът трябва да си зададе е: Костадинов врачка ли е или всичко е театър по предварителен сценарий? Ха дано умнокрасивите избиратели успеят да си отговорят, щото малко бавно схващат.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са маскари.
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов се оказа прав.
22
2
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
До Анонимен 25 Ами да си стои там сред този 1%. Или иска на гърба си още веднъж да провери верността на поговорката, че никога не е късно да се изложиш. Веднъж вече го направи като министър, сега айде пак като министър-председател. По принцип да стъпиш втори път на една и съща мотика не е много умно.
21
3
 
7
 
! Отговори
Може да е преди 1 година
ама може и да не е.
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велик! акад. Денков. Сред 1% учени в света.