Борисов: Шансът за кабинет с втория мандат е нула, ПП-ДБ да се откажат от арогантността

Разговорите в парламента продължават
Обновена: 5 май 2023 10:46 | 5 май 2023 09:21, Камелия Цветанова
193
Борисов: Шансът за кабинет с втория мандат е нула, ПП-ДБ да се откажат от арогантността
Снимка: БГНЕС

"От срещите, които проведохме вчера, категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има. Вероятността е нула. Илюзиите на ПП-ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат. Добър ход е да продължим разговора с тях. Не е важно дали те, дали ние, думичката е "заедно". Само това спасява България от пропастта, към която летим и ще влезем в средата на юли", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него има два варианта – избори и катастрофа или стабилно управление, което да е за три месеца, за да се приеме бюджета и законите на правосъдния министър и да се отиде на избори след това.

Още по темата
"България изглежда отвратително отвън – неработеща, без отговорна политическа класа", коментира той

"Хората се чудят какво става в България, след като не можем дори правителство да си направим и кой да ни даде да станем член на еврозоната, защото по начина по който вървим може да направим гръцката криза", отбеляза Борисов.

"Аз и сега правя компромиси, защото въпросът е какво правим юли без бюджет или с тази срамна практика да си удължаваме бюджетите", отсече той. "Ще имаме лидерски срещи, когато всички премислим и узреем, тогава има смисъл“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него кабинет на малцинството е абсурдна идея.

"Над месец харчиме държавни пари за нищо до този момент и комисии в парламента не могат да се избират", настоя той.

"Аз не предлагам ни никой нищо, нито постове, нито порции, аз предлагам да преценим имаме ли шанс да направим нещо през следващите месеци", отсече Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
1
 
! Отговори
хахо преди 1 година
абе вие верно ли сте толкова *** . по *** сте от киро и кокор4о , тия ни върнаха в пещерите а още гласувате за тех . . ще доиде време и ще има лин4 за тия пришалци . верваите ми
154
0
 
0
 
! Отговори
Эръпшъна преди 1 година
Шанса Бойко е,всички свързани със соца и наследниците им да ви няма.Нови хора са нужни.Нали е видно ,че деца и внуци са преродени комунисти.Учиха на запад,но семето е посято в мозъка им.Не става,не върви държавата.Махайте се доброволно.
153
0
 
1
 
! Отговори
ПП ДБ СА КОПЕЙКИ.. преди 1 година
ПОНЕ ТОВА ВЕЧЕ СЕ ВИДЯ ОТ ВСИЧКИ, КОИТО БЯХА ИЗЛЪГАНИ ОТ ТЯХ...
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две години и нищо не мръдна даже и банковата ми сметка потъна
151
2
 
3
 
! Отговори
Black River преди 1 година
Пожарникарят, все едни и същи лакърдии и страшилки да плаши хората върти - счупване на държавата, пропасти, трагедии, изолация, ужас и кошмар до седмици и т.н. Така и "управлявахте" - с насаждане на страх. И сега нагло обяснява, как видите ли, само и единствено ТЕ, можели да управляват. Съвсем скоро, ще бъдете трета партия. За да започнеш на чисто, трябва да се очистиш от мръсотията. Трудно е и боли, но след това идва Доброто. А, мръсотията е ГЕРБКП!
150
2
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 година
Гнусляци,герберастки крадци!Изчезмайте по-бързо от политическата сцена.Затвора няма да висе размине.Все още се намират болни мозъци от народонаселението,със замъглено съзнание,да пускат гласи си за вас,крадци.Но и това свършва.Утайката от обществото трябва да оттече в канала на историята.
149
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, шмекер, ти ли си мнозинство? Толкова за глупави ли ни мислиш? Та ти имаш по-малко от 70 депутата. Това ли ти е "мнозинството", че се ежиш? Твоя е отговорността за първия мандат. Или забравяш за собствените си калинки и предлагаш състав на правителство, или сдаваш мандата и даваш път на другите да се опитат. Ако трябва- на избори. На хората им омръзна от постните сценарии на калинките ти. Просто толкова си могат. А ти си на една нога с тях, отварячо на врати
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мокрият сън на Буци е да управлява с ПП-ДБ, ама нещо не му се получава. Вече месец се събужда измокрен от собствената си слуз.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой точно го казва? Арогантната мутра??? Нямаш никаква подкрепа за правителство другарю! Ще ходим пак на избори!
146
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито ГЕРБ, нито ПП_ДБ имат шанс за правителство. Само си играете на лъженица. Двете партии са антиподи и не може да съставят правителство. Тройна коалиция вече е игран такъв мач и видяхме резултата. Радев знаеше до какво ще доведе вдигнатия му юмрук и сега ще управлява докогато той пожелае. Той направи преврат по поръчка на Кремъл
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шансът Буци и ГЕРБ да управляват е 0! ПП-ДБ имат много шансове.
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз не предлагам ни никой нищо, нито постове, нито порции, аз предлагам да преценим имаме ли шанс да направим нещо през следващите месеци" -- няма такива шансове, пълнежът на парламента е боклучав, 80% не знаят защо са там. Всичко предварително е режисирано от няколко "партийни" лидера, които са кукли на конци.
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старият лисунгер хитрува от първия ден във властта и си мисли, че не се вижда какво прави, прозрачен е.
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме късопаметни и да забравяме след 6 месеца -- помним назад с векове.
141
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е старият лисунгер.
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме два избора -- или ще има ред и престъпните и безотговорни политици като борисов ще носят отговорност в затвора или държава България няма да има. Нещата са прости, среден път няма, позиция най-бедни в ес не ни интересува.
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Само това спасява България от пропастта, към която летим и ще влезем в средата на юли" -- ами това ще е резултат на дванадесетгодишното му симулиране на управление, слугуване на чужди посолства, нехаене и презрение към електората, кражби и прахосване на държавни пари, корумпиране на държавните институции и всякакви други маймунски безобразия. В средата на юли трябва да бъде изхвърлен на бунището.
138
4
 
4
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
*** ревяха че хайкато на Боко крадат по 12 милиарда на година. Герберите от две години ги няма, а сега тези пари къде са та теглим постоянно борчове? Абсолютно съм съгласен с коментар 139
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-арогантна и достойна за чегъртане мутра от борисов не виждам. ПП са ученици още, които не си знаят уроците.
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчегъртаме докрай. Така както изчегъртахме Бай Тошо преди 34 г