Радев: Мария Габриел връща мандата в 15 ч. в понеделник

Трябва да има устойчва политика, каза президентът
20 май 2023 12:17, Стела Стоянова
75
Радев: Мария Габриел връща мандата в 15 ч. в понеделник
Снимка БГНЕС

В 15 ч. в понеделник Мария Габриел ще връчи на президента Румен Радев изпълнения първи мандат. Това обяви той в Ямбол, където приветства участниците в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“.

Радев отказа да коментира други политически актуални теми. „Не искам да разваляме празника на децата с политическа изявления. От понеделник се връщаме. Трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи“, каза президентът.

Още по темата

"Идеята за конституционно правителство е добра, но нека първо да има обикновено мнозинство, за да има правителство. Това е най-важното, за да има парламент, който да може да разгледа и въпроса за конституционна промяна", каза Радев, цитиран от БНТ.

Понеделник е крайният срок, в който кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел трябва да отиде в президентството с изпълнен мандат - конкретни имена на министри.

Тя има подкрепата на ДПС и ИТН. Разговори за министри текат и в момента.

Днес депутатката от ГЕРБ и бивш енергиен министър Теменужка Петкова заяви пред Нова телевизия, че в кабинета на Мария Габриел ще има експерти от ДПС и от ИТН, именно защото те са дали подкрепа за него.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
3
 
! Отговори
Цирк преди 11 месеца
А експертите от И3раждане ще напуснат залата за да мине гласуването на правителството с обикновено мнозинство.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Герб - двойкаджиите в парламента, отново.
62
2
 
9
 
! Отговори
Ха-лал, да ви е ! преди 11 месеца
"Нашата" Марийка /брюкселската ни снахичка/, първа дружка с Урсулка,ако не дай си Боже стане министър-председател, ви чакат следните екстри:1./ Ще събори руските паметници в страната.2./ Ще ни наложи силово "Истанбулската" конвенция.3./ Ще ни затвори ТЕЦ-овете, определени от Брюксел.4./ Ще ни вдигне данъците и ореже социалните придобивки,за да може да достигнем 3% инфлация.5./ Границите ни ще бъдат широко отворени за всички селскостопанскиукраински продукти, богати на цинк и олово.6./ ДЕСЯТЪК /данък от 10 %/ върху доходите в помощ на Украйна.7./ Масово изпращане на оръжие з
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хе,Бойко събра 116 депутата ,а ПП няма да има и 80 ,голям резил за Киро
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Остана без работа и без огромната заплата
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо трябва да се чака до последния момент?? Ако й е връчен , примерно в 10:00ч. предния понеделник, то не става ли нарушаване на Конституцията, ак ого върне в 15:00ч на другия понеделник.В Конституцията ясно пише в рамките на 7 дни!! За мен е ясно, че ГЕРБ нямат идея какво да правят с този мандат. Искат просто да задържат статуковото и властта, но нищо не предлагат на народа..
58
0
 
1
 
! Отговори
Конвенционално?? преди 11 месеца
>40 000 000 са загиналите по време на ВСВ, Юни 41 - Май 45, >400 000 са загиналите от атомирането на Хирошима и Нагъзаки.Пропорционално за един ден 100 атомни бомби биха причинили жертвите на ВСВ,жертви причинени за 5 години с конвенционални оръжия.Ако това стане днес,дали Европа ще надскочи Япония по производство на Гейши,Саке и Мотоциклети,които биха се казвали Еврйши, Сливе и Каруцети.КакЪ ни МараПарапетнатаВърлина дето баба казва че мязала на резервна ГЪЗопровод-тръба надали им знае ЕГтата.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да го връщат и да ходим на избори,че тая мъка няма край.
56
0
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Гешев е сам срещу всички. Бойко допусна голяма грешка с Гешев.
55
4
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКО преди 11 месеца
..Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕШЕВ. ДО ГЛАСУВАНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО. ИМА НЯКОЛКО ДНИ. ГЕШЕВ ДА СЕ ПАЗИ, ЩОТО РУСКАТА МАФИЯ НЕ ПРОЩАВА.
54
2
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Радев не искал да разваля празника на децата...хи хи хиВсяка нова година разваля настроението на всички българи, лицемер
53
1
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 11 месеца
Сата, от Конституцията, бе!
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коалиция сюлейман паша опитва да щурмува Шипка.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да живее президент Радо Шишарката! Слава на Чалгария и оркестър Кукубенд парламент! Правителство дует Кирчо и Тапирчо ви поздравяват с песента Пирамиди, фараони и калинки за милиони! Куче влачи Изтребител, диря няма! Пипона взе парите, каза чакай малко, хванасамолета, дръжте му петите!
50
4
 
6
 
! Отговори
До анонимката 38 преди 11 месеца
Ако всичко това е вярно палачът с фашис*тка физиономия Бойко Рашков отдавна да е вкарал в затвора Борисов. Само че НЯМА нито едно доказателство за което да се хванат и затова го арестуваха НЕЗАКОННО , с което си вкараха автогол . Имаха цялата власт да осъдят Бойко Б , но само с лъжи и интриги не ставаааа
49
4
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 11 месеца
Точно в момента се намираме в диктатура на Радев. Той създаде проблемите , които имаме от 3 години , защото завиждаше на Борисов . Той нямаше власт , освен представителна , но сега коли и беси . Мъкне Деса-прос*та*кеса по света да ни излага със селската си физиономия. Завзел е цялата власт и никак не му се пуска . Диктатура се нарича това в което живеем, независимо дали ти харесва или не.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Пян_Гъ Не са победили гер От Дпс зависи сичко.
47
2
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 11 месеца
До Дата НАТО: Няма Радев-Мадев. Президентът (който и да е) връчва мандат на победителите. В 1-седмичен срок те знаят предложение чрез президентът за проектокабинет, който се гласува и събира или не събира подкрепа в НС. Какво друго е казал президентът и кое не е ясно??? Аман...
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбирачи хайде като знаеш как функционира държавата да отговори?Кой поведе протестите и призова с вдигнат юмрук за събарянето на законно избрано правителство?Кой създаде шайката"променители"?Кой се отрече от тях и ги бламира посредством скритата лимонка Трифонов?Как при всеки един възможен компромис за съставянето на правителство досега ставахме свидетели на мдкакъв измислен скандал?Първо,Македония след това НЕКСО а сега и Гешев?
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Сата НАТО 15:05 ако не се появи Гавриел, Ратко дава втория.на Петко.