Падането на кабинета на Нидерландия може да ни попречи за Шенген

Йотова: Определянето шефа на БНБ може да е „ябълка на раздора“
8 юли 2023 13:22, Елка Василева
85
Падането на кабинета на Нидерландия може да ни попречи за Шенген
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази опасение, че падането на правителството на Нидерландия - новина от късните часове вчера, може да отложи заради вътрешнополитическите противоречия там решението на страната да даде зелена светлина за членството на България в Шенген.

Още по темата
Вицепрезидентът прогнозира пред журналисти още, че определянето на бъдещия управител на Българската народна банка ще бъде още една „ябълка на раздора“ в управляващата коалиция. Според Йотова този избор е много важен, защото България трябва окончателно да завърши своето пълноправно членство в ЕС с приемането ни в еврозоната и шенгенското пространство.

Йотова коментира и казуса с референдума, свързан с въвеждането на еврото. Според нея тълкуванието на конституционалистите е, че вчера в Народното събрание не е гласувано срещу провеждането на референдума, защото председателстващият заседанието не е подложил на гласуване решението на комисията от предния ден, с което тя отхвърля предложението за референдум, внесен от една от парламентарните групи. „Няма да коментирам защо и как се е получило, може да е продиктувано от емоция, от незнание или недостатъчно опит при някои народни представители“, каза вицепрезидентът и добави, че най-вероятно ще има опит точката отново да влезе в пленарната зала. Тя подчерта, че това е една оценка за работата на парламента.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на Празника на баницата във великотърновското село Балван.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Видехте ли че всичко е пунта мара още -100 г няма да влезнем у шенгенСамо ще приемем еврото трябва някой да плаща заемите на гьрция и италия -400 милярда
71
1
 
1
 
! Отговори
По-точно преди 10 месеца
За Шенген ни пречат проруските изявления на Радев и Йотова! На ЕС предатели не им трябват.
70
0
 
1
 
! Отговори
Напротив! преди 10 месеца
Йотова не е адекватна пак. Тъкмо обратното! Нали Рюте не ни пускаше в Шенген, сега като го сменят, може да ни пуснат! Сега шансът ни е по-голям!
69
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Тази странна вицепрезидентка Илияна Йотова днес само негативи и страх всява в българите с всяко свое изявление! Махайте я тази параноичка!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашествието на скакалци в Уганда също може да ни попречи
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е тази защитава джендъра Румен кРадев!
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
те пък като са ни заканили за шенген и австрия холандия та ше попречи
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всъщност е точно обратното - може да ни помогне. Тая наред ли е? Нарочно ли говори лъжа след лъжа? На милиционерите и милиционерките не можеш им хвана спатиите - лъжат перманетно.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Напротив, падането на Рюке е добра новина за България. Освен ако, Радев, като руските агенти Елена Йончева и Радан Кънев, не започнат да клевети България пред новото финландското правителство и други ес лидери. За лична изгода и отмъщение.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
64 Русофилите са взимали едни пари, чрез рускобългарски фирми и сдружения, поради което са силно зависими от Москва. Затова, тока упорито защитават Русия, срещу българските интереси. Те са ***.
62
2
 
7
 
! Отговори
Забравете за Шенген преди 10 месеца
Русофилска България не е добре дошла в Шанген. Русофилите не разбират колко зле влияят на имиджа на България пред света. Докато има зелени тикви като Костодин Костадинов българите да забравят за Шенген.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе кабинета на Нидерландия щял да ни попречи а не про съветската ориентация на Президентството! Много е куха тази Янко Шумкарска палачинка!
60
2
 
4
 
! Отговори
Не се хаби,моме! преди 10 месеца
И без това ЕСССР се разпада, седи мирна Йотова и гледай новия евроатлантически екшън сериал "Бял французин - зелен германец"! Слава Кокаине!
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха дано да попречи.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То, защото до сега правителството на червивата ябълка много ни помогна, няма що
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Парадокса е че първия референдум е за построяването на Белене , тогава правителството ,реши че няма нужда от такива мощности, но ако правителството се беше съобразило с народа, сега щяхме да имаме вече работеша АЕЦ Белене, и печалбата от нея щеше да е 10 милиарда лева към днешна дата, т.е от утре насам ток ще е без цената на реакторите.Е трябва да се отърват от лошия спомен, реактора.Вярно е че гледаме от бъдещето,което тогава е било неясно.Но лошия спомен, напомня че народа не е глупав.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Довчера се молихте на Рюте, сега ще се молите на кравите в Нидерландия. След като спечелят изборите, те ще решават за Шенген!
55
1
 
2
 
! Отговори
До ЯМБОЛИЯ преди 10 месеца
До ЯМБОЛИЯ - украйна па от къде ти дойде в тоя разговор :D :D :D Или москва? Както вече става популярно - някои хора за всичко повтарят само кремъл и москва, без значение за какво е разговорът - и за гинекология да заспориш с тях, ще ти заговорят за Путин :D :D :D А "Европа Унион" беше силно - само забрави да кажеш "Ивкони" :D
54
10
 
3
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 10 месеца
Ти ,,другарко,, гледай своята Москва,не се грижи за нас. Ние сме където ни е мястото--Европа Унион и НАТО. СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!!!!!!!!!!!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашите псевдодемократи и неокомунисти от ПП и ДБ се водят по акъла на нидерландските националисти. Което доказва за пореден път, че това не са демократични партии, а антидемократични и в определен смисъл антибългарски. На всичко отгоре за капак ПеПеДеБе пускат доноси и оплаквания за (от) България. Те са Троянски коне на Путин. Те са внуци на комунисти. Лъжат ви, че са демократи. Те пречат на България и я съботират.