Първанов за "Миротворец": Фактът за моето включване е нагла лъжа

Още повече ме изумяват имената на наши учени
Обновена: 20 юли 2023 18:23 | 20 юли 2023 17:00, Стела Стоянова
116
Първанов за "Миротворец": Фактът за моето включване е нагла лъжа
Снимка БГНЕС

"Аз съм изумен, признавам. Не помня от много години, като историк даже бих казал, за подобно явление. Въпросът не е в моето присъствие. Макар че то също може да бъде коментирано. Там фактът, изтъкнат за моето включване - присъствието ми на някакъв форум в Ялта, е лъжа. Груба, нагла лъжа, тъй като аз никога в Ялта не съм бил по какъвто и да е повод, а освен това аз съм обиколил света на всякакви форуми и никой никога не ми е поставял ограничения какво да говоря и каква позиция да изразявам." - това заяви пред БНТ президентът Георги Първанов (2001 - 2011 г.) за списъка на "Миротворец", в който той попада.

"Още повече се изумявам от присъствието на водещи наши учени, виждам и някои от Вашите колеги журналисти, най-талантливите. Знам, че Велислава Дърева винаги е писала, в това число и критики към мен, никой никога не си е позволявал да й прави бележка за това. А сега отвън я включват в един сайт, който на всичкото отгоре разбирам, че част от включените в списъка вече са с печат "ликвидиран", знаят се имената на някои от тях", каза Първанов.

"Аз мога да имам своята позиция, макар и изразявана по-сдържано, аз съм бил против тази война от втория й ден, винаги съм бил за примирие и бързи преговори за мир, но някой да ми поставя оценки, да ме заклеймява, да ме сочи с пръст, това не мога да приема и пак казвам - точно затова тези, които в последните дни най-много агитираха за изпращане на оръжие в Украйна, за включването й в НАТО, сега трябва да реагират първи, за да покажат, че имат някакви принципи", посочи още той.

Още по темата

Президентът Георги Първанов (2001-2011 г.) също фигурира в сайта за "съзнателно нарушаване на държавните граници на Украйна с цел влизане в окупираните територии в Крим за участие в пропагандно мероприятие на Русия - страната агресор". Участвал е в конференция "Крим в съвременния международен контекст" през 2017 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Миротворецпърванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този рекламодател на венерическите болести е много досаден, не просто, he is a criminalнон стоп разпутин и сифилис и всякакви други венерически идеи, които този болен комунист има
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има го Костадинов, даже и прякора му пише и отдолу изредено всичко, вкл. какво е лъгал.
82
1
 
4
 
! Отговори
А преди 9 месеца
Цончо , т е. Цунчо Плюнчо кога?
81
0
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 9 месеца
Копейкин са го включили наскоро, може би преди седмица. Гледали са му сеира известно време. Аз пък не открих Вигенин. Да не е изтрит. Или може би търсачката им дава инфо до 2-3 имена?
80
0
 
6
 
! Отговори
До Пижо преди 9 месеца
И интересно къде ги е публикувала тези списъци Германия. В несъществуващия още интернет ли? Ай, посмали ***. Не си заслужава тлъстите ти лъжи Копейкиновата кауза. Как пък освен теб никой не чел такива списъци. Но пък в България е имало. Русофилските комунисти са създали ЗЗД, където са обявявали "по списък" неудобните за врагове на народа. После тези хора са изчезвали без съд и присъда. Мечтата на копейките днес.
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изборите в бг все още се манипулират от структури, наследници на ДС и КГБ!
78
4
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Какво не му е ясно на Първанов? Къде ги намираме такива президенти-мишоци знаят само да се мазнят, гръбнка нулев.
77
7
 
4
 
! Отговори
78 и 79 и вас заход преди 9 месеца
към истинската ви родина, зад памперса на Джо.
76
5
 
12
 
! Отговори
Труман преди 9 месеца
Ало, БеСеПейчета и копейки, да ви донесем ли куфарчето на Путин, че гледам имате нужда. P.S. Казахме ви, че няма да се размине този път. Не искате да слушате.
75
5
 
14
 
! Отговори
Крундел преди 9 месеца
неее, "укрофашистите" са се объркали, агент гоце хич не е проводник и проповедник на руски интереси, ама хич... големите шлемове са само между другото без да иска, объркал се е...иначе е добре тия по списъка да бъдат изпратени в истинската им родина...вредни са за България...
74
10
 
2
 
! Отговори
Жеко преди 9 месеца
До Анонимен Гоцето е американски обслужващ персонал той е един от идеолозите за влизането ни в НАТО!
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не за включването е лъжа, а причината за включване. Това е различно. Но нали не отърва на евроатлантическата насока на журналистите ни.
72
1
 
7
 
! Отговори
Жеко преди 9 месеца
До Дядо Либен До: 73 бе какив помещи бе драги, всичко идва от бюджета ни !! Самия тагарев каза че няма да има помощ .
71
5
 
14
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Русофилите я пак обяснете как Украйна започна войната че никой не разбра.
70
10
 
9
 
! Отговори
Дядо Либен До: 73 преди 9 месеца
Какво харчим стринке - дори парите които отпусна Европа не ги похарчихме за НАШИТЕ хотели, да влезнат в нашия джоб, само и само да не помагаме, а украинците ни спасиха курортите защото само такива има работещи, изкарахме милиарди продавайки им боеприпаси, петрол и т.н. Ние печелим от тях, а не те от нас...стрино Злато...
69
13
 
11
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
"Храни куче да те лае" !Не благодарно племе са украивците 1Харчиме милиани за тях , а пари за българите няма !
68
12
 
7
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Тая Украйна мина всички граници на приличие !Искат всимки да са с тях и каквото те кажат е миродавно и друго мнение да няма !
67
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
обикновен укронацизъм...
66
12
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 9 месеца
До Пижо"Списъци за ликвидиране на хора от чужди държави е правила само нацистка Германия! В 21 век сме свидетели на нацистки списък, изготвен от нацистка държава. Сайтът е създаден от украинския зам.министър на вътрешните работи. Народното събрание на Бъгария да излезе с декларация, с която обявява Украйна за държава, подкрепяща тероризма и нацизма!"
65
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гоцев Параванов е руски обслужващ персонал