Василев: Не виждам причина за отнемане лиценза на "Лукойл" в рафинерията в Бургас

Правителството работи спокойно, за разлика от парламента
Обновена: 21 юли 2023 22:29 | 21 юли 2023 22:15, Анисия Иванова
107
Василев: Не виждам причина за отнемане лиценза на "Лукойл" в рафинерията в Бургас
Снимка: БГНЕС

В рафинерията в Бургас не са извършени нарушения, които да доведат до отнемане на лиценза на "Лукойл", коментира в "Панорама" министърът на финансите Асен Василев.

Според Василев отнемането на концесията на "Росенец" не е нещо учудващо. Посочи обаче, че по времето на служебното правителство е премахнат контролът на "Гранична полиция" и НАП върху доставките на пристанището. Сега контролът е върнат.

България може да се развива, може да инвестира и в човешки капитал, и в инфраструктура и да има сравнително нормална социална система, заяви Василев. Направен е бюджет без напрежение, като исканията на синдикатите в размер на 300-400 милиона лв. могат да бъдат преразпределени. Заедно с всички социални плащания, увеличени по закон, имаме и над 8 млрд. лв. заложени за инвестиции, каза финансовият министър

"За да се развива една страна, трябва да има инвестиции, а в България от 15 години се залагат едни средства на инвестиции и накрая никой не ги е изпълнил", коментира Асен Василев.

Бюджетният дефицит от 3% не е самоцел, а максималният дефицит, в който една държава може да не задлъжнява прекомерно, обясни Асен Василев.

"Не искам да коментирам действията на служебното правителство, какво то е виждало реално и какво е казвало публично - за мен това са две различни неща. Когато се правеха тази пролет предизборни предсказания, за да се плашат хората, се обясняваше, че България няма как да е нормална европейска държава с нормални социални плащания, защото държавата ще фалира. Оказа се, че има как".

Финансовият министър не е тук, за да дава или да не дава пари, а за да задава въпроси, каза Василев.

"Когато някой, например полицията, и каже, че иска повече средства, се задава въпросът как това ще доведе до по-качествена услуга за българските граждани. вече е преценка на целия МС, а не само на МФ, да каже дали тази преценка е смислена".

Правителството работи спокойно и решенията му се взимат консенсусно, за разлика от парламента, където е трудно да се каже какво се случва, коментира още Асен Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Питам се преди 9 месеца
Вече се питам с какво всъщност ПП-ДБ са по-добри от ГЕРБ. И едните и другите са далавераджии от класа.Хайде да не е Делян Пеевски, а Иво прокопиев. И какво печелим от това? Единствената полза от тях е ако направят съдебна реформа и дотам. А сетне - слугуваме на америкабското посолство.
82
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
Асен Василев е прав че няма основания да се отнема лиценза на "Лукойл" в рафинерията в Бургас но е почти сигурно че ще го отнемат. Някой друг ще получи лиценз за производство на горива след като си донесе пачките. Най-вероятно бизнеса на Лукойл ще го получи ИНСА ОЙЛ, която е от кръга фирми на ДПС. Разбира се всичко ще са обяснява с евроатлантизма. Наистина най-лесно се правят финансови машинации под знамето на евроатлантизма.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Настъпано противогазче
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е, кучето скача според тоягата. Като има спазване на закона и нормални закони, олигарсите си плащат данъците, като няма носят чанти с пари я на министър председател, я на финансовия министър.
79
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Социалистите са саката и примитивни гоблини
78
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СОЦИАЛИЗМЪТ Е НЕДОРАЗВИТО ОБЩЕСТВО, СОЦИАЛИСТЪТ НЕДОРАЗВИТО СЪЩЕСТВО.
77
0
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
В България за управленци се селектират комплексари, аутсайдери, маргинали, умствени инвалиди.
76
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СОЦИАЛИЗЪМЪТ Е НЕДОРАЗВИТО ОБЩЕСТВО И СЪЗДАВА НЕДОРАЗВИТИ СЪЩЕСТВА
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И БОЙКО НЕ ВИЖДАШЕ И ЗАТОВА НЕ УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ
74
3
 
5
 
! Отговори
Национализация преди 9 месеца
Доживях и това българско изхвърляне на мокър пясък! Ако трябваше да се направи това, времето беше през 90-те години, а не сега! Следващите 20 години ще довършат мършата на територията! Успех!
73
16
 
3
 
! Отговори
135 преди 9 месеца
Руско говорящи те в момента се избиват ДА ИМ ПОМАГАМЕ !!!!!!!.....Амин дай БОЖЕ да се затрият всичките.
72
8
 
17
 
! Отговори
Американец преди 9 месеца
Българите и България са собственост и притежание на САЩ. Не си мислете, че с разваляне на една концесия сте се освободили.
71
2
 
12
 
! Отговори
И правилно! преди 9 месеца
Нека отнемем на Фащ и Канада за за Бобов дол и златните мини.
70
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие продажници,не знаете какво правите вече!!!
69
5
 
5
 
! Отговори
До детенце преди 9 месеца
Ти, Копейкин да видиш....
68
11
 
22
 
! Отговори
Кокорят го от Козяк преди 9 месеца
Ококорен е пак! Очичките му ще изхвръкнат! От Козяк ежедневно го кокорят! А Кокорчо провежда антибългарска политика от до.
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пп/ДБ и ГЕРБ направиха първата национализация от бай тошово време насам.. сигурно им ръкопляска ..
66
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Торнадо е унищожило завод на "Пфайзер" , това бяха ваксините, от които Лайен натрупаха печалби с измама. "Вот так выглядит завод Pfizer в Северной Каролине после торнадо. Точнее то, что от него осталось." , https://vk/rusvesna_su?z=video-70187376_456287947%2F09f27fccf17d3a5476%2Fpl_wall_-70187376
65
4
 
11
 
! Отговори
детенце преди 9 месеца
Тате, тоя чичко защо така страшно гледа, ще нибие ли ?
64
13
 
30
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 9 месеца
За да угодят на подлите кравари ,нашето марионетно правителство е готово да продаде и майките си.Такова чудо не е било и по турско време.Държавата ни отива към дъното със страшна скорост.Взеха ни парите/уж за някакви катафалки от 1974г Ф-16/ ,взеха ни златото ,взеха ни Мариците ,взеха ни реакторите ,взеха и 5ти блок на АЕЦа ,взеха ни и БТРте , и остава да ни продадат голи и боси на ...Зеле Нациста.Ужась.