Опасни и незаконни ли са ученията на Русия в наши води? Отговаря МО

Институцията заяви, че не са незаконни, но не са добра практика
27 юли 2023 14:47, Нели Христова
238
Опасни и незаконни ли са ученията на Русия в наши води? Отговаря МО
Снимка: БГНЕС

Руската федерация изпрати публична нотификация за определяне на временна предупредителна зона в Черно море поради провеждане на военни учения. Зоната включва части от изключителната икономическа зона на България. Въпреки че тези действия не представляват формално нарушение на международноправните норми, те не се смятат за добра практика. Това съобщиха от Министерството на отбраната за БГНЕС във връзка с прессъобщението на НАТО след вчерашното заседание на Съвета НАТО - Украйна.

България и съюзниците продължават регулярните дейности по засилено наблюдение в зоната на отговорност на НАТО, в съответствие с решенията в рамките на Алианса, добавиха още от МО.

БГНЕС припомня, че от пресцентъра на НАТО разпространиха прессъобщение, в което съюзниците отбелязват, че новата предупредителна зона на Русия в Черно море, в рамките на изключителната икономическа зона на България, е създала нови рискове за грешни изчисления и ескалация, както и сериозни пречки за свободата на корабоплаването.

"Русия продължава да проявява пълно незачитане на международното право и на хората по света, които зависят от украинското зърно. С бруталните си удари Русия заплашва цивилни кораби, тероризира мирни градове и унищожава части от световното културно наследство”, заяви заместник-генералният секретар Мирча Джоана.

"Русия носи пълна отговорност за опасните си и ескалиращи действия в Черноморския регион. Русия трябва да спре да въоръжава глада и да заплашва най-уязвимите хора по света с продоволствена нестабилност. Действията на Русия също така представляват съществен риск за стабилността на Черноморския регион, който е от стратегическо значение за НАТО. Съюзниците увеличават подкрепата си за Украйна и повишават нашата бдителност. Оставаме в готовност да защитим всеки сантиметър от съюзническата територия от всякаква агресия“, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

НАТО и съюзниците засилват наблюдението и разузнаването в Черноморския регион, включително с морски патрулни самолети и безпилотни летателни апарати. От миналата година насам, в отговор на агресивната война на Русия срещу Украйна, НАТО значително увеличи присъствието си в региона, включително с две нови многонационални бойни групи в България и Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
Която и да е друга страна с изключение на САЩ и евентуално Китай не би могла да се справи сама с най-терористичната империя на Земята, к. на вс. отгоре е и комболшевишка/сталинистка/нацистка терор. империя. Така, че орбан (с малко о) да 'оди да се надбЕгва с глупостите си. 'баси!...
171
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази война,не е война на украинците,смята Орбан.Конфликтът в Украйна не е нужен на самите украинци, а на страните от Запада, които всъщност управляват ръчно тази изгубила суверенитета си страна.Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радио Кошут.Според него,сега само западните пари позволяват на Украйна да остане жива и да поддържа боеспособността на украинската армия.Страна, която не може самостоятелно да финансира въоръжените си сили обаче,не може да се счита за суверенна
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази война не е война на украинците, смята Орбан. Конфликтът в Украйна не е нужен на самите украинци, а на страните от Запада, които всъщност управляват ръчно тази изгубиласуверенитета си страна. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радиоКошутСпоред него сега само западните пари позволяват на Украйна да остане жива и да поддържа боеспособността на украинската армия. Страна, която не може самостоятелно да финансира въоръжените си сили обаче, не може да се счита за суверенна. Тя е едновременно и оръжие, и изкупителна жертва в ръцете на онези, които я финансират, по
169
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
До Хахахах 173: Ами на комунист и то на генсек на коминтерна какво друго? Ако е трябвало да постъпят както комболшевиките/сталинисти/путинисти постъпиха с Навални, е трябвало да го приемат, па, да го тикнат в наш дранголник и...
168
1
 
3
 
! Отговори
Хахахах преди 9 месеца
съветските граждани димитров, коларов и др. -------- А кой отне българскато гражданство на Димитров, Коларов и др??? Не беше ли това Бг правителството което действаше по по фашистки/хитлеристки/нацистки модел?
167
0
 
0
 
! Отговори
Хистанбулски конвект преди 9 месеца
Щом мъжа може да каже *** ми Янко и жена трябва да може да каже уиката ми Яница.
166
1
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
До До 174: Знам аз кой какво е изискал. Добре го знам. Само, че нашият си "народен съд" е бил "най-народен" от всичките "народни съдилища", понеже, както писах, е бил по съветски, т. е. по комболшевишки/сталинистки/нацистки, а не по международен образец и не се е водил по никакви международноправни норми, а е процедирал изцяло по съветски комболшевишки/сталинистки/нацистки модел, а и даже се е и престаравал, тъй-като е изпълнявал и нарежданията на съветските граждани димитров, коларов и др.
165
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бг.и Румъния не са държави а бази на НАТО.След хохлите ние сме нред.Но боеве няма да има.Ще вдигнеме на секундата белият флаг.Иначе чакайте на НАТО да ни защити.
164
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Русофилите вият от удоволствие.
163
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Заглавието е манипулативно.Учението НЕ е в наши води.
162
3
 
6
 
! Отговори
Да живее братска Рус преди 9 месеца
Скоро ученията ще се провеждат на Златни пясъци и Слънчака. на 200-300 МЕТРА от плажа.2 В 1.На плажа си ,къпеш се и гледаш маневри и стрелби на живо.Какво по хубаво от това.Наща туристическа дестинация ще бъде световна, и най посещавана.
161
2
 
5
 
! Отговори
До 172 преди 9 месеца
Май не правиш разлика между териториални води и икономическа зона, едното е 12 мили, а другото към 200
160
1
 
5
 
! Отговори
До 174 преди 9 месеца
А прочети малко история за народния съд, да видиш кой го е изискал, и е част от договора за капитолация на България пред съюзниците
159
4
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
До Жеко: Тук не става въпрос за харесване или не, а за създаване на условия за по-безпрепятавено нахлуване на руски терористи в земята ни. А що се отнася до т. н. "народен съд", той е дело на комболшевики/сталинисти/нацисти по нареждане на ссср и под ръководството на съветските граждани георги димитров, васил коларов и др. родоотстъпници, чуждопоклонници и т. н. (цола драгойчева, примерно). Така, че България трябва веднъж за винаги да се отърве от комболшевизма/сталинизма/нацизма.
158
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До rambaldievskievich Айдее, прави като вятъра, кл0ун!
157
9
 
10
 
! Отговори
айде при кр. Масква преди 9 месеца
Ако руска гемия се появи в българската зона трябва да бъде незабавно потопена!
156
7
 
17
 
! Отговори
Владо преди 9 месеца
Ами след като Русия не е направила нищо незаконно, защо се оплакваме????
155
1
 
2
 
! Отговори
Жеко преди 9 месеца
До МАЙТАП БЕ УИЛИ айде поредните глупости писани от тролери
154
3
 
9
 
! Отговори
Жеко преди 9 месеца
До rambaldievskievich това ако се случи сиреч да ти е забранено със закон кой да харесваш ще доведе до това че след време такива като теб ще бъдат сложени на пангара.Само да ти припомня че твоете искане се е случило един път по времето на фашизма в българия и е завършило с народен съд за който сега ревете че бил изтребен цвета на нацията.Да го кажа КАФЯВИЯ ЦВЯТ НА НАЦИЯТА!!
153
10
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
До Анонимен 16: Защото най-големият гмеж от русофилистически родоотстъпници, чуждопоклонници, продажници и др. под. е у нас. Ало, НС! Кога най-после русофилството у нас ще бъде криминализирано заедно с подкрепата на нахлуването на русия (с малка буква р) в Украйна? Ало, НС! Вие престъпно НС ли сте, а?