Биков: Този парламент ще е по-устойчив, отколкото изглежда

В процес сме да намерим правилния ритъм на работа на тази нова конструкция на управление, добави той
Обновена: 29 юли 2023 09:46 | 29 юли 2023 09:46, Елка Василева
52
Биков: Този парламент ще е по-устойчив, отколкото изглежда
Снимка: архив, БГНЕС

Този парламентът ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред bTV.

„Политическата криза направи така, че доста проблеми да бъдат усложнени, включително и породени нови проблеми. Ако това правителство и мнозинство в НС успее да намери верния ритъм и решим политическата криза, ще можем да се занимаваме с наистина важните проблеми на хората, да нормализираме ситуацията“, добави той.

Биков поясни, че ГЕРБ правят доста компромиси и търпят негативи от това – „смисълът на политиката е да инвестираш политическия си капитал в решения. Смятам, че този парламент ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда.“

„Едва ли може да сме доволни за това, което сме направили за месец и половина, защото то нито е достатъчно, нито е фиксирано. В процес сме да намерим правилния ритъм на работа на тази нова конструкция на управление“, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

Биков каза, че предпочита 24 май да бъде национален празник.

„Естествено, един празник не може да бъде наложен със сила, нито пък някой да бъде принуден да празнува нещо. Това е най-всенародният празник“, добави той.

По думите му, за да може културата да стане паритетна на образованието, трябват поне 200 млн. лв. над сегашния бюджет да бъдат дадени през 2024 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сюлейман Безумни е Сюлейман Евроатлантически, или най-известен като Соломон Евроатлантически: "Търчете, тамо са раите на русите."
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обединени от общите престъпления и национално предателство, заплашени от народния гняв, "Продажниците" от "Сглобката" изграждат нерушими и жизненоважни връзки между Доган, Пеевски, Просто Киро и Хитър Боко. Общата съдба на националните предатели и продажници обединява, както нищо друго. Несменяемостта на Подмяната и приятели, ще бъде узаконена с престъпни закони и промени.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Той и Костов изкара 4 години и какво....Забвение, омерзение и омраза остави зад себе си, за нас и него.Това чака и тези о...ки в политиката.Нека бъдат по - остри към ГЕРБ, ПП/ДБ И ДПС всички опозиционни партии.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коалицията Сюлейман паша здраво е настъпила и минава политическите проходи.Уви, вече опълченци няма, а и Русия я няма.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това парвеню е знаело, че ПП (и ДБ) са измамници. Това му е дало увереност. Имаше период, в който парвенюто бе силно уплашено. Не беше сигурно дали господарят му Борисов ще може да бъде пробутан за "евроатлантик". Най-голямата надежда е, че никой от нас, избирателите на ПП-ДБ, не сме гласували за тази антиевропейска коалиция. Както и никой от нормалните избиратели на ГЕРБ. Най-вероятно това правителство ще изчезне, когато господарят на парвенюто бъде излекуван от страховете си - Гешев и Радев.
38
3
 
2
 
! Отговори
Напомняне преди 9 месеца
Парламентът ще изкара целият си мандат от 4 години.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е...докато не ви дойдем на гости, да изпробваме ремонта на жълтите павета. И тогава ще напълниш гащите като напикано мушкато!
36
6
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 9 месеца
Естествено, че ще е устойчив парламента. Край с руските *** - БСП, Възраждане, ИТН, Радев и Йотова.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха- ха ,иска му се на бичето Томчо мокрите му сънища да се сбъднат , щото да не му се налага да се мести в нова партия и да плюва по тази ! Няма бивши предатели ,нищо , че сега лаят до прегракване хвалебствия и суперлативи по фалшивата сглобка , която насътвориха ...
34
3
 
8
 
! Отговори
Беновска пипа преди 9 месеца
В процес са да се разберат как задружно ще крадат и ще разпределят порциите. Тази некоалиция няма морално право и няма капацитет да управлява България! Никой от избирателите на ПП и ДБ не е гласувал за нея, както и никой от избирателите на Герб.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много ви се ще да сте на власт, устойчив парламент, ама друг път, за всичко се дърляте и стигате до консенсусни глупости, само и само да останете. Сами ще си разтурите в един момент седянката. Пък ако не, има кой да я разтури.
32
3
 
5
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Ц... кравов, ще ви разтуриме седянката с павета... ===)))
31
4
 
15
 
! Отговори
Жълтопаветниците преди 9 месеца
И националните предатели от ПП, ДБ, ГЕРБ,СДС са наясно, че това им за последно да "управляват" и всячески се стремят да обезродят и заличат всичко Българско. Тази евроатлантическа п***смина която ни натресе посолството продава и предава всичко Българско за пари от посолството. Тези предатели знаят, че ако има избори този път народа ще излезе да гласува и то за проруски партии защото видяха, че тези са готови да ни вкарат във война.
30
2
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 9 месеца
Биков ли написа - шайката и щеше да вкарва буци у затвора докато бе в - бсп
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
К.Нинова цели 3 години се беше разфучала и изчисти всички несъгласни с нея,които преди изградиха темелите на партията: К.Паскалев, Р.Петков, М.Миков, В.Дърева, баща и дъщеря Пирински, К.Добрев - общо към 40 човека на ръководни постове. Гласовете за БСП от 900 хил. станаха 230 хил. с тенденция да паднат под 200хил., броят на депутатите рухна от 80 на 23. А Партийното бюро и НС си държат на леля Корни... Докога?
28
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Този парламент и това правителство ще бъдат, докато кажат от посолството! Което обезмисля както винаги, ходенето до урните.
27
11
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
Тази Парламент и Правитество са ужасТ за *** и русофилчета...ха,ха,ха...НАПЪЛНО ВИ РАЗБИРАМЕ, НО НЕМА ДА ИМА ЛАБАВО ЗА В БЪДЕЩЕ...!
26
9
 
4
 
! Отговори
А НА МЕНЕ ... преди 9 месеца
..ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕСТВО МИ ХАРЕСВАТ!
25
6
 
12
 
! Отговори
Дано да не е преди 9 месеца
Този парламент е подигравка с пролятата кръв за независима и силна България.
24
4
 
7
 
! Отговори
Бойко Биков преди 9 месеца
Приятелка съм на Лойко.