Общините застанаха зад арестувания кмет на Генерал Тошево

Подобни акции будели съмнения за политическо разчистване
29
Общините застанаха зад арестувания кмет на Генерал Тошево
Снимка: НСОБР

Управителният съвет на Националното сдружение на общините изрази безпокойство и опасения от показната акция по задържане на  кмета на Генерал Тошево.

Още по темата
В декларация на съвета се посочва:

"Подобни акции в навечерието на местните избори пораждат съмнения за политическо разчистване на опоненти и затова разчитаме на бързо и обективно произнасяне на компетентните органи.

Съгласно Европейската харта за местното самоуправление, по която България е страна, органите на местното самоуправление са една от главните основи на всяко демократично устройство и административният контрол над тях трябва да се упражнява при спазване на съотношението между обхвата на намесата на контролиращия орган и значението на интересите, които той се стреми да защити.

През изтичащия мандат и като член на Управителния съвет на НСОРБ, г-н Димитров винаги убедително и отговорно е спазвал принципите и е отстоявал интересите на местното самоуправление, защитавайки аргументирани позиции.
Управителният съвет на НСОРБ ще следи с внимание развоя на събитията и е в готовност да сигнализира Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа при евентуални нарушения на чл. 11 от Европейската харта за местното самоуправление относно правото на защита на местното самоуправление.

Член 11 ЕХМС – Право на защита на местното самоуправление

Органите на местно самоуправление трябва да имат право на съдебна защита, за да бъде гарантирано свободното упражняване на техните правомощия и зачитането на принципите на местното самоуправление, залегнали в Конституцията и вътрешното законодателство".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 8 месеца
Малии крадците как се вардят едни други. Знаят че следващия може да е някой от тях и пробват с политически натиск,които пред българската прокуратура минава,но тук зор работа. Затова повече ЕС,евро,шенген всичко което може за да ни контролират отвън иначе крадците вижте как се защитават,а по-лошото е че ни и управлят.И ножа и сиренето е в тях на местно ниво,затова повече Европа от там да ни чистят,колкото и да ги боли БСП и ***.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а кумета на Градинариево провадийсксо куга? мушеник от класа може да приподава на този от Ген тошево
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази измислена организация, поддържаща корупцията в България трбва да се премахне!!
22
1
 
3
 
! Отговори
Бай Хасан преди 8 месеца
Кювеши да остави кметът на Генерал Тошево а да се захване с чекмеджето на оня Бойко тиквата и Ахмед Доган за студения резерв *** народ гласуват за бандитите нямам думи да видим сега на нивите избори пак ли ще е ГЕРБ първа сила и оня тъпъто които включиха бизнес брак тези делете партийки въобще не трябва да минат един процент този цирк дето има арести в него народа вече не трябва да гълта тази измама ако пак те дойдат на власт значи българският народ е ***
21
1
 
3
 
! Отговори
ПЪЛНА РЕВИЗИЯ.... преди 8 месеца
....НА ВСИЧКИ ЗАЩИТНИЦИ НА КОРУМПЕТО ОТГЕН.ТОШЕВО!!!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 8 месеца
НАШИЯТ КМЕТ И ТОЙ ВЪРТИДАЛАВЕРИ С ЕВРО-ПАРИ, АМА МНОГО СЕ ВАРДИ ДА НЕ ГО НАДУШАТ.....ХАХА!...ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ТАКА....!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Розовият Фюрер Денков прави "Нощта на дългите ножове". "Случаят Зеленски", по поканването на Зеленски в България беше акция за начало на репресии с партии и инакомислещи, които са за мирно уреждане на конфликта и са врагове на войната. "Случаят Дебора" беше проведен, като акция за приемане на "Истанбулската конвенция". Идеите на Розовия Фюрер Денков и хунтата зад него са описани в Идеологията на професора му Фотев и в Записа от Тайната среща на "Подмяната", които са "Моята борба" на Подмяната.
18
0
 
10
 
! Отговори
Дядо от село преди 8 месеца
Еми ще застанат, щото почти всички кметове са натопили човчицата..И ако един кмет го осъдят, ще го последват и другите..И после: защо няма осъдени политици? Щото сме мишки и търпим.. Румънците утрепаха Чаушеску, смляха Секуритате и сега им дишаме прахта..Ум царува, ум робува...
17
1
 
4
 
! Отговори
ВЕДНАГА РЕВИЗИЯ.... преди 8 месеца
...НА ВСИЧКИ КМЕТОВЕ ЗАСТАНАЛИ В ЗАЩИТА НА РУШВЕТЧИЯТА ОТ ГЕН. ТОШЕВО!!!ИСКАМЕ ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ НЕГОДНИЦИ И КОРУМПЕТА В ОБЩИНИТЕ!!!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
До Сенеката преди 8 месеца
Генерал Тошевския е БСПар
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Га ядоха кифтетата не беше политическо разчистване на сметки, а :))))
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия се усетиха, че Кьовеши не е мека киткa като Гешев и започнаха превантивно да скимтят.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като хванат някое крадливо кoмyне и веднага става политическо разчистване :)
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Застават, защото утре няма да са на работа, а тя е сладка!
11
0
 
9
 
! Отговори
Нора преди 8 месеца
Общините са административни единици,които с дейността,работата,услугите,организацията и правотата да помагат на населението и жителите встопанския,личен и икономически живот!Да,ама не!Кметовете по места са бизнес личности от общински,областен и републикански мащаб,коитоосвен да крадат,тормозят и трупат имоти,състояние и облаги са забравили за основната си работа-да служат на избиратели с дейността си.За много от тях служба и работа са дейности за лични интереси и икономически просперитет.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ха-ха Подобни акции наистина будят съмнение. Вчера, тук имаше една статия, нещо от типа на "ура, по случай освобождаването от ареста" със съответните поздравления и радостна снимка. В текста се цитираха думи на кмета от типа "Ще дам интервю СЛЕД РАЗПИТА". Вие се сетете за какъв "арест" става дума, ама без разпит. Днес статията я няма. Специално я потърсих, за да цитирам точно. Няма я! Правят ви на маймуни по парламентарни групи и всички групи заедно.
9
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 месеца
Има си хас да не застанат. Нали във всяка община е същото. Особено с тия проекти за енергийната ефективност
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зад всичко това стоят доносниците от ПП и ДБ!
7
6
 
1
 
! Отговори
Феодал преди 8 месеца
. . . политическо разчистване на опоненти. . . . Всички, всичко знаем
6
1
 
12
 
! Отговори
Соня Ериксон преди 8 месеца
Под Общини разбирай местните феодали ,които са ги направили своя собствиност , а сега са се стреснали да не дойде мечката у техния двор , та така де , халваджията - за бозаджията ...