Президентът отсече: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Управляващите страдали от властова булимия
486
Президентът отсече: Когато държавата е слаба, мафията е силна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според президента Румен Радев Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и очевидно за всички е, че те страдат от "властова булимия".

Още по темата


„Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като повод за заграбване на още власт. Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на управляващите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия”, заяви държавният глава.

На въпрос дали ще свика Консултативния съвет по национална сигурност заради убийствата Радев попита с кого да го свика.

"С хората от записите и с техните ортаци от тъмните поличически сенки ли да го свикам? Не мисля, че това е от полза за националната сигурност", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 8 месеца
"С хората от записите и с техните ортаци от тъмните поличически сенки ли да го свикам?Това е да кажеш всичко случващо се през последните месеци само в едно изречение.......
366
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Ами унищожи мафията г-н Президент, нали си държавен глава.
365
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така е, но кой е шефът на мафията.
364
1
 
4
 
! Отговори
Никола Козлев преди 8 месеца
2020 заради два шамара на 2-3 комунистически внука закрихте сумати специализирани служби. Върнахте на власт червените лихвари по махалите сега след 3 години свободно падане на държавата все още Киро се осъзна .След няколко месеца идвад ГЕРБ на власт и ще има вендета затова е този вой...
363
0
 
4
 
! Отговори
Чисти комунисти преди 8 месеца
Депутатката на ГЕРБ Дани Каназирева ви призова да не пипате службата за борба с организираната престъпност , но вашите *** изрязаха думте и като показахте само "Не пипайте организираната престъпност" и със смях и майтапи закрихте специализираната прокоратура и сега се правите на праведни куртизантки-партизантки.
362
0
 
5
 
! Отговори
Падаря преди 8 месеца
Кой закри специализираната прокуратура и службите за борба с организираната престъпност-вдигнатия юмрук ... Сега се правят на ни лук яли ни мирисъли ***...
361
5
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 8 месеца
До 389 и останалата анонимна либерална г..меж. Толкова сте надолу под мен, че дори не мога да ви видя. Чувам само вой на джагали.
360
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До карачанаков - Видях знаменцето, самотно, срамежливо, тАлАвизията го мерна само, стрхливо! Чуждото знаме не пречеше на Радев, май даже го вдъховяваше да си плюнчи още по-ожесточено брадата!
359
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този човечец тотално е изтрещял! Толкова злоба изписана на човшко лице, виждам за първи път!
358
2
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
Вчера ясно,синьо небе,слънцето пече жарко и изведнъж оооо ЧУДО....заваля дъжд. Пускам снощи телевизора и гледам ами то не било никакво чудо преЦедента Радев бил на Шипка и оттам яко оплюл управляващите,онези които той събра от кол и въже и зад които застана ,а после им викаше ШАРЛАТАНИ.И друго от това което видях се вееше само едно руско знаменце за разлика от други години що ли?
357
12
 
2
 
! Отговори
aZ-ът преди 8 месеца
Президентът Кефи. Герболибераслъка се пънат , пънат , говорят ... Излиза Президентът, казва две думи и ги хвърля в нокаут. Почват да влачат г...за по асфалта и да вият към слънцето, като пребита мастийка. Яко. Давай Радев. Мачкай либераслъка. Никаква милост, никакви съжаление не бива да изпитваме към подобна ..змет.
356
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вдигнатият юмрук искаше така със служебни кабинети да си управлява...
355
2
 
14
 
! Отговори
ЛоШо преди 8 месеца
Радев, вие сте срам и позор за България!
354
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мафията в БГ е силна! У нас има разни кланове! Начело сега, с държавен глава, е една част - клан пенсионирани военни! Боричка се за макс власт! Зтова присвива очички и съска!
353
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев- представителят на Русия в България.Това не е български президент.
352
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на Президента, истината трябва да се казва в очите и да се борим за нея ,а за троловете които пишат тук само да кажа, че една лъжа повторена 100 пъти не я прави истина !
351
2
 
11
 
! Отговори
Държавата е слаба!? преди 8 месеца
Да, държавата стана слаба след вдигането на твоето юмруче! Радев, след изтичане на мандата му трябва да го съдят за предизвикване на безредици през 2020 г.!
350
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като се сетя колко народ гласува за тоя. А и тогава си беше казал, че Крим е руски.
349
2
 
15
 
! Отговори
Агент преди 8 месеца
Радев - едниственият представител на Русия в НАТО.
348
3
 
15
 
! Отговори
Военен преди 8 месеца
Радев толкова си може, но петни българския пагон. Заради него военен стана отрицателон понятие. А имаме толкова достойни и честни офицери, най-важното аполитични. Военните не бива да имат партийни пристрастия. В случай на нужда, трябва да защитават всички, а не само свойта групичка.