Няма да плащаме неустойки на Лукойл за концесията

Процесът върви по график
23 авг 2023 13:48, Нели Христова
53
Няма да плащаме неустойки на Лукойл за концесията
Снимка: БГНЕС

България няма да плати нищо на руската компания "Лукойл" за предсрочното прекратяване на концесионния договор за пристанище "Росенец". Това каза министърът на транспорта Георги Гвоздейков в интервю за Mediapool, ден преди да се запознае на място в Бургас с процеса по предаването на терминала за управление на държавата.

По думите му процесът върви по график, като стриктно се спазват заложените срокове в закона. Той беше приет от парламента експресно преди лятната ваканция на депутатите.

На 11 август Министерският съвет взе решение концесионният договор между държавата и "Лукойл Нефтохим Бургас" да бъде прекратен, считано от 15 август. Веднага е организирана работна група, в която участват представители на държавата и на концесионера. Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) има за задача да организира предаването и приемането на терминала в срок от 30 дни, каза Гвоздейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Прекратете и кон- преди 8 месеца
цесияна на ТЕЦ Марица. Така ще можем дори да намалим цените на тока и държавата да получава повече печалба.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези която няма да им плащате неустойки на Лукойл, сигурни ли сте, че няма да ви съди тази фирма и да платите повече?
46
1
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 8 месеца
Хайде сега, на тази база България да пректлати концесията за добив на злато и ценни метали и да почне да печели на 100%. Няма да плащаме нищо на канадците!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако вярваме на другаря Гвоздейков, който стана новоизлюпени господин, можем да прекратим и концесиите на Матриците , и концесията в Челопеч, без да плащаме нищо. Всяка година изнасяме по 5 тона злато. Само това злато може да храни целият български народ.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
26 защо да ни замладява Турция,тя достатъчно си има бедни,още 5 милиона не им трябват,ще им объркаме социалната политика,трябва да ни плащат социални помощи.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
Много сте прави,България,няма да плаща,но народа започна да плаща,със скока на цените,на горивата,а има един лодкар-десантчик,ни уверяваше,че цените,след спирането на концепцията,няма да се вдигат.но видов ден идва,ноември,ще има предсрочни избори,такива като него ще са забравени ппдб,герб.
42
1
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 8 месеца
Тия как не са фалирали ? 15 години само на загуба работят ?
41
1
 
5
 
! Отговори
Магелан преди 8 месеца
Иформация от кухнята на рафинерия Лукойл.Приблизително преди 7,8 гд. Преди на убият Ваню Танов Локойл си опрете кошницата и знаеше какво го чака.Точно по това време един от замесниците директори българин получаваша заплата 40 хиляди лева на месец.От тук на татъка съдете сами за какво крадене и далавери на неплащане на данъци към хазната става въпрос.Истина е че направиха чисто нов крекинг за 2 млрд.долара и направиха нова 100 000 цистерна с много разходи на самото пристанище.
40
0
 
9
 
! Отговори
Гогич преди 8 месеца
Голям майтап от обратното на остри хора. *** като ни изпляска МАСъд една неустойка, пак всички ще плащате :))))
39
0
 
5
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 8 месеца
И тези ще ги пляскаме.
38
0
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
До Анонимен 39 Жестоко и недопустимо не са правни категории.Осъждат те и плащаш неустойката.
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Та то е жестоко и не допустимо да се плащат неустоики. Лукойл тридесет години работи без отчети за приходи и разходи. Горивото се даваше на земеделските производители без документи . Както и зърнените Култури се изнасяха без документи . При Ж. Виденов дванадесет кораба се скриха от контрол с продукция
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре бе тези концесии са така некадърно договорно обвързани, че и да не спазват договора и ние го прекратим пак ние ще бъдем осъдени? Който ги е правил тия договори и подписал да бъде съде и да плаща колкото може по делото и неустойките.
35
2
 
19
 
! Отговори
Dido преди 8 месеца
А, на Дънди прешъз концесията за кражба на златото ни кога ще се махне?
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ноне държавата да е новия собственик, като ще плащаме ние, а то някой частник ще вземе Росенец,ние ще плащаме неустойки, аз не съм съгласен.
33
0
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Дали? "Лукоил-България" се управлява от дружество регистрирано във Швейцария и делото ще се разгледа от швейцарски съд.Най-вероятно ще го загубим,както ГЕРБ загуби делото за реакторите.Шарлатаните скоро ще освободят политическата сцена,но ще ни оставят иаплащането на многомилионна неустойка.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пропуснати ползи, ако плаще ме ще загубим огромни пари, а, ако прибавят и бъдещатата инфлация още по-зле става щяхме да построим какво ли не стези пари десетки милиарди според мен.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето така така се крадат пари. Народа плаща а групичката политици прибира.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не само, че ще плащате като попове, но ще ви вдигнат и данъците, отделно трябва да хрантутите укропитеци по курорти и да хрантутите и самта Укропитекия.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Което значи че ще плащаме за пропуснати ползи по договора за оставащите десетки години.