Тагарев: Стратегически важно е да окажем военна помощ на Украйна

Предоставените ракети ще им свършат работа, смята военният министър
30 сеп 2023 14:40, Красимир Ангелов
164

Стратегически важно е България да окаже военна помощ на Украйна, заяви в студиото на Bulgaria ON AIR министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Думите му са по повод решението на депутатите от тази седмица страната ни да изпрати дефектни ракети на Киев.

"Тези ракети ще им свършат работа, най-вероятно след някакви ремонтни дейности, които ние не можем да извършим. Чух изявления, че даваме комплексите, категорично не са верни. За съжаление, пропуснахме възможността да дарим по-рано на Украйна тези комплекси и да получим значителна финансова компенсация от нашите съюзници", заяви министър Тагарев в предаването "Брюксел 1".

Гледайте цялото интервю с него днес от 17:30 часа в "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Предател, украински шпион и изменник ! Трябва да бъде съден ! Даваме работещи ракети с изтекъл ресурс ! Манипулативни лъжи ! Всички тея са за затвора, вършат всичко под заповед от посолството на Фащ ! Тагаренко-бъдещ затворник !
127
1
 
4
 
! Отговори
Eee преди 7 месеца
На гол тумбак чифте стратегии. Така е *** чертае стратегиите в това размирно време, т***шък
126
8
 
3
 
! Отговори
ТАГАРЕВ Е ЛЕГЕНДА.. преди 7 месеца
НАРЕДИ СЕ РЕДОМ ДО РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ И СТАМБОЛОВ, КОИТО СПАСИХА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СТАНЕ РУСКА ГУБЕРНИЯ.... КОЙ ПРЕДАДЕ РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ И СТАМБОЛОВ..??...ПОДЛИТЕ РУСКИ ЕНИЧАРИ...
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стратегически важно е да напуснете този пост!!
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-голяма помощ от тази да се изпрати професора по кибернетика и информатика, бивш съветник 6 години на МО на Украйна сега, в този критичен за ВСУ момент не се вижда. Командировайте го с 'дефектните' от 30-годишното съхранение в силозите ракети С-300, Каквото можа, мин.Тагарев почисти от военните складове, накрая им даде и 100-те полицейски БТР-а.
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не се съмнявам, че е стратегически важно. Господин Тагарев, обаче, не каза за кого. Само не казвайте, че ако Русия победи Украйна, ще нападне и нас.
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видя се че българската армия е поредната хранилка на държавата Когато има нужда от тях Те са изпокриват
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе на този дерта му е Украйна ,защо не съден за държавна измяна.
120
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тагарев да помага колкото си иска помощ и да не набърква българския народ в неговите болни мечти. На хората им омръзна от тоя украинец .
119
1
 
13
 
! Отговори
туз преди 7 месеца
На тебе кавал кой ще ти окажи помощ
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
127 запушиха им устите с 20 милиона лева, гласуваха ги наскоро, щом армията няма мнение по този въпрос, ние нямаме нужда от тази армия.
117
2
 
19
 
! Отговори
Гай Баньо преди 7 месеца
Стратегически важно е да не си играем с огъня и да стоим на страна. Капиш , дивако?
116
1
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 7 месеца
КЪДЕ СТЕ ВИЕ ХРАБРИ И ДОСТОИНИ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ? ГРЪМНЕТЕ ТОЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ,ТОИ Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ Я ВКАРА ВЪВ ВОИНА С РУСИЯ.ИМА ЛИ ИЗОБЩО СМЕЛИ И ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ В АРМИЯТА?
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хора, работили по 15 и повече години при тия ракети, казват, че са абсолютно годни. Само при използване можело да се установи, ако случайно има някакъв дефект, а те не са изваждани. То затова един генерал казваше, че са дефектни, друг, че са с изтекъл срок като салама, трети, че са повредени и за поправка. Май нищо няма да им има на ракетите и украинците хи не е сигурно, че само за отбрана ще ги използват, щот за друго не ставали.
114
1
 
32
 
! Отговори
Да му верваме ли? преди 7 месеца
Може ли да се вярва на министър Тагарев? Полезно е да си припомним, че той е служил в украинската армия като нещатен сътрудник. Никой няма да бъде учуден, ако след време се окаже, че той е изпратил на Украйна здравите ракети, а е оставил за българската армия дефектните.
113
2
 
26
 
! Отговори
Малко за политика преди 7 месеца
Тагарев - Тагаренко е най-голямата заплаха за националната сигурност на България. Още когато се чу, че ще става министър на отбраната съм го писал. И още тогава писах, че той и продажниците от ПП-ДБ ще дадат на Украйна и нашите зенитно-ракетни комплекси С300. След като това стане (тихомълком, без да се чуе изобщо) нашата противовъздушна отбрана е отписана изцяло. Един заблуден дрон няма да могат да свалят. А имаме АЕЦ, която задължително трябва да има защита. И сетне милиарди за Пейтриът от САЩ.
112
4
 
5
 
! Отговори
Ха ха, преди 7 месеца
Минал им срокът,и той ще ги изпраща срещу тия, които са отказали да ги ремонтират! А защо Фигурантът Радев не ги е заменил с подобни от съюзниците, всеки може да се сети!
111
5
 
10
 
! Отговори
Тагарев ли! преди 7 месеца
На Тагарев още не му е станало ясно, че победата в Украинската война ще бъде постигната не с помощи, а чрез атаката на Пентагона.
110
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кога ще бъдеш при Навални да те видим в Сибирски затвор.?????????????
109
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мошеник, оставка! Предал! Не случайно беше заплашван. Хората искат да го ликвидират, той излиза на микрофона да ги дразни.