Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни

Костадинов му скочи: Тагаренко, осъществявате предателска национална политика
Обновена: 15 ное 2023 10:49 | 15 ное 2023 10:49, Камелия Цветанова
260
Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В остър спор влязоха министърът на отбраната Тодор Тагарев и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебата за вота на недоверие към кабинета за провал в областта на националната сигурност и отбраната.

Министърът посочи, че от години има проблем с числеността в армията като отбеляза, че най-тежко е състоянието в сухопътните войски и проблемът не е от това правителство.

Още по темата
"С 35% бяха по-малко кандидатстващите във военния университет, а приетите с 42% по-малко. Това е заради дезинформационната кампания на парламентарно представени партии от опозицията", скочи Тагарев и поименно назова Цончо Ганев от „Възраждане“.

Това провокира Нинова да поиска лично обяснение.

"Днес разбрах, че с едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, за търсене на мирни преговори, за неутралитет на България, съм станала персонална причина за некомплекта на армията. Изказването ми е от юли тази година и излиза, че нося вина за некомплект, който е от поне 15 години. Представяте ли си каква сили имам, че с едно изказване да спра младежи, напиращи да учат във военния университет? Това е виц", скочи тя.

"Аз обаче персонално съм отговорна, за това, че Тагарев не беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков и изказването на Тагарев днес само показа, че сме били прави.Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната със зависимостите му от чужди държави", каза Нинова.

След нея думата за лично обяснение взе и Костадинов.

"Не е новина това, че Тагарев лъже от парламентарната трибуна, но всички знаят, че 12 лева давате на курсантите за храна, защото няма стол, но те са на специален режим и не могат да отидат на ресторант като Вас, и им давате 12 лева, за да си купуват кифли от лавката. Заради Вашето некадърно управление напускат курсанти", обърна се той към министъра на отбраната.

"Тагаренко Ви наричат в армията и е показателно за това на кого служите. Вие не служите на България, а на Украйна, защото с Вашите действия осъществявате предателска национална политика“, каза Костадинов на Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Тагаренко, вреден си за България с проукраинските си изцепки и вземи и се махни та да те запомним с нещо положително. В армейския жаргон има командата "из-чезни". Нали си учил за военен, знаеш я!!
170
6
 
0
 
! Отговори
Помощ за Украйна преди 6 месеца
До кога българския народ ще седи безучастен и не помагайки на братска Украйна трябва да се включим сега последен напън и ще победим българите са със г-н Зеленски до последната капка ...
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тея където са решавали в девическия манастир кои да са ни министри яко са били нарусани и/или пияни.Как можахте да сложите чужд служител за министър?Грях ви е на душата спрямо нас.После ще кажете,че ние сме били пpocт народ ама тоя не сме го избирали ние.Да се вдигнем да го сваляме не става.Приготвили сте натовските войски да потушат всякакъв протест и да ни се правите после на фюрери при евентуално военно положение та цял живот да ви гледаме противните физономии.ОСТАВКА!
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тагаренко връзкрски ли приятеля на киру връзкрски и приятелите му нагли български връзкари
167
0
 
9
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 6 месеца
Партията на изказалия се спечели няколко областни града. Така че да бъдат проклети избирателите гласували за тия, след като си показаха вълчите физиономии под президентската овча кожа. Аз също гласувах за тях но само веднъж и лампичката ЗА СЛУГИНАЖА И ПАРТНЬОРСТВОТО С ГРОБ ми светна.
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най лесно се контролират глупавите хора който не знаят собствената си история но се кефят на холивудска продукция
165
0
 
8
 
! Отговори
За безпари... никс преди 6 месеца
Армията е нефелен конкурент на пазара на труда с тия мижави заплати на войниците и сержантите. Сложна военна техника за безпари никой няма да дойде да се гърчи.
164
1
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
Не опозицията , Путин е виновен. На никой не му се умира.
163
1
 
13
 
! Отговори
ТагаренкоХайл преди 6 месеца
Гледам народа обича Тагаренко ;)
162
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Г-н министър ,и танковете че получим след 5 г.и че ги платим сега ,поне фактура да напишат сащ ,чакаме еф 16 кога,бря ?
161
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кандидатите за армията нямат доверие на министър Тагаренко, защото е украински двоен гражданин. Украинските граждани като Тагаренко са във война с Русия. Тагаренко пречи на армияята да се попълни. Оставката на Тагаренко ще върне интереса към армията.
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тагаренко -- министър на кражбите, ще го браним завинаги, вечна дружба със сащ. Докато българия се разпадне.
159
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тука 5-6 копейки пак си пишат и сикоментират. Останалите нормални просто подминават Копейкските драми. Ахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахагагага.
158
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма пари за храна на войниците -- погледнете какви договори сключва малоумникът тагаренко.
157
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първо сваляне, а после направление към затвора за неизгодни договори със сащ.
156
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Говоренето срещу Русия се командва от цру. По каналите стига до обикновените депутати, за фалшиви министри какво да говорим, той ще бъде министър само ако постоянно говори за военна заплаха от Русия, колкото и смехотворно да е, после става досадно и омерзително. Свалянето на правителството няма алтернатива. Ще стават още по-нагли в кражбите от бюджета -- на практика източване към сащ -- ха-ха, хи-хи ! гледкайте умно.
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПП = Получих Призовка
154
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
излиза че на русофилите Тагарев им е виновен,----Ти не можеш да четеш. Не казват, че Тагарев е виновен за състоянието на армията, а че е лъжец, зависим от чужди посолства, и с това непригоден за какъвто и да е държавени или общински пост, камо ли министър на отбраната.
153
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Говорене срещу Русия е първи признак, че имаме работа с предател, слуга на чужда държава и крадец на бюджета.
152
0
 
11
 
! Отговори
анализ психо преди 6 месеца
Прекомерното угодничество на Тагарев /Украйна, русофобия/ прилича на виновна реакцияако са верни твърденията в парламента за далавери